Rodičovský příspěvek na manžela
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ledová káva píše:
@EvelineCz
Takže: Rodičovský příspěvek bude opravdu lepší, abys měla napsaný na sebe, protože stát za tebe bude odvádět zdravotní pojištění. To je vázané na pobírání rodičovského příspěvku, ne na rodičovskou dovolenou. Abyste to mohli vybrat rychle, stačí doložit příjmy manžela, protože to funguje tak, že výše rodičovského příspěvku se odvíjí od příjmů jednoho z vás. Můžeš prostě doložit příjmy manžela ale rodičovský příspěvek mít napsaný na sebe. Jinak až dobereš rodičovský příspěvek, nebo pokud by ho probíral manžel, skutečně budeš muset na pojišťovnu ohlásit, že jsi osoba řádně a celodenně pečující o dítě mladší tuším sedmi let. Pokud tak neuděláš, stát za tebe skutečně platit zdravotní pojištění nebude, a to přes to, že jsi u svého zaměstnavatele vedená na rodičovské dovolené. Proto je jednodušší skutečně napsat rodičovský příspěvek na tebe, není důvod aby byl na manžela, když i na tebe jde napsat s výpočtem s jeho příjmy. Jestli jsem to nepopsala moc zmatečně..
ma nahlasenou rodicovskou dovolenou, takze stat za ni bude platit pojisteni z tohoto titulu, je fuk, ze nebude pobirat socialni davku rodicovsky prispevek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
ma nahlasenou rodicovskou dovolenou, takze stat za ni bude platit pojisteni z tohoto titulu, je fuk, ze nebude pobirat socialni davku rodicovsky prispevek.
Jejda, ano, máte pravdu, to jsem žila v omylu, děkuji. Teď jsem si to vyhledala a skutečně, kdykoliv do 3 let věku dítěte je člověk na rodičovské dovolené, platí za něj zdravotní pojištění stát. Tím pádem nechápu, co měly paní na úřadě za problém ![]()
@EvelineCz tak můj minulý příspěvek je špatně, zdravotní pojištění je hrazeno státem jak při pobírání RP bez RD, tak i opačně pokud je člověk na RD a nepobírá RP.
- Citovat
- Upravit
Me to neprekvapuje. Pri podavani zadosti o RP se me snazila urednice presvedcit, at cerpu prispevek a zaroven jsem na radne dovolene. Pry abych mela placeny zdravotko. Nechtela jsem, tak jestli mam pry zjisteny, ze pri dovoleny za me zamestnavatel to zdravotni plati.
- Citovat
- Upravit
Našla jsem o tom dobrý článek, kde je to vysvětlené.
https://verajedlickova.cz/…da-urednice/
- Citovat
- Upravit
@Ledová káva Když o tom nic nevíš, tak prosím neraď. Samozřejmě, že je za ní zdravotní hrazené státem z titulu rodičovské dovolené a nikam se hlásit nemusí, řeší to její zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za názory/rady a postřehy
@j.a.n.i1 - prosím, klid a mír. @Ledová káva se omluvila a opravila - ne všichni víme všechno
. Od toho tady jsme - společně víme všechno a nejlépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak nechápu moc. Já mám výši RP zvolenou také přes muže. Však ten příspěvek je jakoby na tebe jen vypočítaný z jeho přijmu, tak nechápu moc co kdo řeší. Máme to úplně stejné, na RP nesaháme a posíláme na účet, proto jsme to řešili takto.
- Citovat
- Upravit
@EvelineCz Psala jsem ji zcela v klidu a přesně tak jak bude někdo další ty informace číst, tedy s tím, že neví, k čemu se dospělo na dalších stránkách. Takže nevím kde vidíš problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit