Rodičovský příspěvek-změna výše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek-změna výše
Dobrý den,
mám dotaz. V prosinci jsem si žádala o změnu výše RP. Napsala jsem, že chci vyplácet od 1/2022. Teď v lednu mi přišla ještě ta původní částka. Tak se chci zeptat, nová výše přijde v únoru ( za leden)? Děkuji za odpověď 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud sis to nechala změnit až od ledna, tak ano, přijde ti začátkem února za leden v nové částce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezka.g píše:
Dobrý den,mám dotaz. V prosinci jsem si žádala o změnu výše RP. Napsala jsem, že chci vyplácet od 1/2022. Teď v lednu mi přišla ještě ta původní částka. Tak se chci zeptat, nová výše přijde v únoru ( za leden)? Děkuji za odpověď 🙂
Ano, až v únoru za leden, protože RP chodí zpětně. Též teď řeším a též jsem to zařídila pozdě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezka.g píše:
@andelka83 ano napsala jsem vyplácení nové částky od ledna.
takže až lednový RP. a ten chodí v únoru. Kdybys to stihla ještě v prosinci a chtěla změnit už za prosinec, přišla by ti vyšší částka už v lednu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádost jsem podala v prosinci, a uvedla vyplácení od ledna, ale právě jsem teď nevěděla jestli mi to vyplatí už v lednu za prosinec nebo v únoru za leden, jestli mi rozumíš. Ale asi ted v únoru za leden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezka.g no právě, uvedla jsi od ledna. Takže dostaneš za leden v únoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mohu ukončit rodičovskou dovolenou pár měsíců před 3narozeninami dítěte? Nebo musím v měsíci kdy dítě má narozeniny?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohu ukončit rodičovskou dovolenou pár měsíců před 3narozeninami dítěte? Nebo musím v měsíci kdy dítě má narozeniny?
RD můžeš ukončit a nastoupit do práce po dohodě se zaměstnavatelem. Tam je řečeno jen, že RD (volno v práci) můžeš mít maximálně do 3 narozenin dítěte. Ale mnoho maminek se vrací dřív. RP můžeš pobírat dýl. To jsou dvě různé věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 takže mohu v srpnu nastoupit do práce a do října brát RP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit