Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem dnes 37+4 s dvojvaječnými dvojčaty a porod mám naplánovaný na 38+3tt, cs kvůli poloze miminek. Celé těhotenství jsem měla hrozný strach z předčasného porodu a teď mám zase strach, aby se nepekli příliš dlouho
. Četla jsem, že mnoho lékařů nenechá dvojčata déle než 38+0, protože potom hrozí selhání placenty a jiné vážné komplikace. Tak bych se ráda zeptala, jestli někdo z vás rodil po 38tt a jaký na to měli vaši lékaři názor?
Já teda rodila 38+0,ale myslím, že ty 3 dny navíc jim neublíží. Některé rodily ve 40.týdnu a děti byly v pořádku.
@MinnieMay Nebála bych se. To s placentou, myslím, platí u jednovaječných dvojčat, která mají placentu společnou. Pokud jsou dvojvaječná, mají placentu každé svojí, tak by to vadit nemělo.
Ja jsem rodila dvojvajecna 39+6 a všechno bylo úplně v pohodě. Akorát poslední týden už jsem měla lehké stahy, které ale k ničemu nevedly, tak jsem musela pořád chodit do nemocnice na monitor.
Jdvojvaječné až 38+1, od 38 začali vyvolávat přirozený porod, ale já měla těh. cukrovku té se báli více než placenty, kdyby ne ta, tak mě ještě nechají, jen by mě sledovali
Moc všem děkuji za odpovědi, uklidnily jste mě
. Mě právě už nijak nekontrolují, prý není třeba (jsem v zahraničí). Poslední Utz jsem měla v 35+6, žádné monitory, nic. Tak jsem trochu nervózní, ale snad to bude ok, mimča jsou dost aktivní, tak snad budou v pohodě
Jinak přeji všem mnoho radosti z dětiček ![]()