Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ráda bych poprosila o zkušenosti těch z vás, které jste rodily na Bulovce v přítomnosti duly. Plánuji si vzít k porodu dulu i manžela, z Bulovky odepsala lékařka, že je to v pořádku, že to jde. ale při dalším pátrání jsem zjistila, že praxe je jiná - např. na hekárně není možné mít ani dulu ani manžela a že na porodním sále se musí střídat… Máte někdo zkušenost, abych měla nějakou přesnou informaci? moc děkuji.
Zkušenost nemám, ale na webu mají napsáno, že rodičku může doprovázet nanejvýš jedna osoba…a taky ty porodní boxy (aspoň ten, kde jsem rodila já) jsou tak malinké, že 2 osoby navíc už by se tam opravdu pletly.
Ale zase jestli ti to tak doktorka napsala, tak bych si je tam vzala oba, mail si vytiskla a mávala jim tam s ním před očima. Pro ně to asi komplikace bude, nadšení nebudou, ale když to máš černé na bílém…
@me2dova píše:
Zkušenost nemám, ale na webu mají napsáno, že rodičku může doprovázet nanejvýš jedna osoba…a taky ty porodní boxy (aspoň ten, kde jsem rodila já) jsou tak malinké, že 2 osoby navíc už by se tam opravdu pletly.
Ale zase jestli ti to tak doktorka napsala, tak bych si je tam vzala oba, mail si vytiskla a mávala jim tam s ním před očima. Pro ně to asi komplikace bude, nadšení nebudou, ale když to máš černé na bílém…
ahojky, díky moc za názor. s tím mailem na to jsem už také myslela. určitě si ho vytisknu s sebou. budu doufat, že se ozve někdo, kdo s tím zkušenost má, třeba se dozvíme víc…
Podle toho, která doktorka ti to napsala. Každopádně mail s sebou.
Na hekárně může být manžel jen když jsi tam sama, pokud je tam další maminka, tak ne, protože tam i vyšetřují atd. Ale u duly bych argumentovala tím, že je to žena a pokud s tím nebude mít spolumaminka problém, tak proč ne.
@Gigis píše:
Podle toho, která doktorka ti to napsala. Každopádně mail s sebou.
Na hekárně může být manžel jen když jsi tam sama, pokud je tam další maminka, tak ne, protože tam i vyšetřují atd. Ale u duly bych argumentovala tím, že je to žena a pokud s tím nebude mít spolumaminka problém, tak proč ne.
díky moc, to mě nenapadlo, že vlastně člověk může zkusit říct toto, že dula je „profesional“ nikolivěk jen překažející manžel
a ještě žena. díky za tip!!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.