Rodila jste některá na Bulovce s dulou?

221
28.3.13 12:22

Rodila jste některá na Bulovce s dulou?

Ráda bych poprosila o zkušenosti těch z vás, které jste rodily na Bulovce v přítomnosti duly. Plánuji si vzít k porodu dulu i manžela, z Bulovky odepsala lékařka, že je to v pořádku, že to jde. ale při dalším pátrání jsem zjistila, že praxe je jiná - např. na hekárně není možné mít ani dulu ani manžela a že na porodním sále se musí střídat… Máte někdo zkušenost, abych měla nějakou přesnou informaci? moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
28.3.13 12:42

Zkušenost nemám, ale na webu mají napsáno, že rodičku může doprovázet nanejvýš jedna osoba…a taky ty porodní boxy (aspoň ten, kde jsem rodila já) jsou tak malinké, že 2 osoby navíc už by se tam opravdu pletly.
Ale zase jestli ti to tak doktorka napsala, tak bych si je tam vzala oba, mail si vytiskla a mávala jim tam s ním před očima. Pro ně to asi komplikace bude, nadšení nebudou, ale když to máš černé na bílém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
28.3.13 12:49
@me2dova píše:
Zkušenost nemám, ale na webu mají napsáno, že rodičku může doprovázet nanejvýš jedna osoba…a taky ty porodní boxy (aspoň ten, kde jsem rodila já) jsou tak malinké, že 2 osoby navíc už by se tam opravdu pletly.
Ale zase jestli ti to tak doktorka napsala, tak bych si je tam vzala oba, mail si vytiskla a mávala jim tam s ním před očima. Pro ně to asi komplikace bude, nadšení nebudou, ale když to máš černé na bílém…

ahojky, díky moc za názor. s tím mailem na to jsem už také myslela. určitě si ho vytisknu s sebou. budu doufat, že se ozve někdo, kdo s tím zkušenost má, třeba se dozvíme víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
28.3.13 14:39

Podle toho, která doktorka ti to napsala. Každopádně mail s sebou.
Na hekárně může být manžel jen když jsi tam sama, pokud je tam další maminka, tak ne, protože tam i vyšetřují atd. Ale u duly bych argumentovala tím, že je to žena a pokud s tím nebude mít spolumaminka problém, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
29.3.13 14:49
@Gigis píše:
Podle toho, která doktorka ti to napsala. Každopádně mail s sebou.
Na hekárně může být manžel jen když jsi tam sama, pokud je tam další maminka, tak ne, protože tam i vyšetřují atd. Ale u duly bych argumentovala tím, že je to žena a pokud s tím nebude mít spolumaminka problém, tak proč ne.

díky moc, to mě nenapadlo, že vlastně člověk může zkusit říct toto, že dula je „profesional“ nikolivěk jen překažející manžel :) a ještě žena. díky za tip!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková