Rodíme srpen 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3327
6.1.19 00:31

Tak můj hodný manžel mi zaběhnul do lékárny pro Femibion, tak ho teď ten měsíc budu zobat a pak asi přejdu zase na obyč listovku..snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny, tak příjem by měl být dostatečný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 00:34

@Pandulka nějak se mi ty tvé kontroly zdají hodně daleko od sebe..já bych možná raději byla za hysterku a šla bych.. :think: já jsem byla u Mudr teď ve středu, byla jsem 6+0 a teď se biju do hlavy, že jsem se měla objednat až na pondělí, to budu 6+5 a snad by toho bylo víc vidět a byla bych možná víc v klidu.. :think: takže sama za sebe bych šla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 05:51

@Mehani hodný manžel :palec: a co teď dr viděla v 6+0 a kdy máš další? Já teď budu mít kontrolu po měsíci a kousek. Byla jsem 5+4 a teď jdu 9+7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.1.19 07:23

Jaký máte názor na lítání letadlem v těhotenství? S manželem dost cestujeme a chtěla bych v druhém trimestru ještě někam vyrazit, teda pokud bude vse v pořádku. Samozřejmě někam kde je dobrá zdravotní péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 10:07

@Térouš byl vidět gestační váček, žloutkový váček a zárodečný terčík..podle Mudr vše v pořádku. Další kontrolu mám 16.1 a to budu 8+0 podle MS. Kdy jdeš na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 10:11

@Tetefka já doufám, že bude vše v pořádku a někam s manželem taky vyrazíme. Pokud není rizikové, tak létat můžeme :hug: a kdy jindy ještě někam zmizet, než v druhém trimestru :hug: kam plánujete vyrazit? My hodně uvažujeme Kanáry kvůli teplu, ale trochu mě děsí ten dlouhý let.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 10:13

@Tetefka já doufám, že bude vše v pořádku a někam s manželem taky vyrazíme. Pokud není rizikové, tak létat můžeme :hug: a kdy jindy ještě někam zmizet, než v druhém trimestru :hug: kam plánujete vyrazit? My hodně uvažujeme Kanáry kvůli teplu, ale trochu mě děsí ten dlouhý let.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.1.19 10:52

@Mehani A ty máš pak ještě nějakou před koncem prvního semestru? Já jsem jako četla, že je normální mít kontrolu srdce tak do toho 8tt (já měla v 7 tt) a pak až v tom 12 tt pro průkazku a krevní testy. Ale přitom mi přijde, že spousta holek chodí v tom 10tt i když to teda asi nehradí pojišťovna :think:
Nějak mě děsí představa, chodit třeba měsíc (no nebo 6 týdnů o vychází) se zamlklym plodem v sobě. :nevim: Obzvlášť když všude upozorňují, že riziko zamlknutí či potratu je až 20% tak jsem si naivně myslela že těch kontrol je víc…obzvlášť kdy mě děsí nějakou potratovou látkou v krvi kvůli které beru léky na ředění krve. A teda má dr bohužel nic navíc rozhodně neudělá.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3327
6.1.19 11:02

@Pandulka to nevím, půjdu toho 16.1. v 8+0 a uvidím, kdy si mě Mudr pozve na další :think: nad ZT se snažím přemýšlet co nejméně, kamarádce se to stalo a tak se modlím, aby nás prcek byl v pořádku a pěkně rostl. Ty máš něco v krvi? 8o tak to bych si asi vydupala ještě jeden ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.1.19 11:02

@Pandulka Ja myslim, ze kdyby nebylo neco v poradku, tak to poznas…ja jedno ZT měla, zacala jsem spinit, a to te pak dozene k dr..
Jinak ale jsem ted byla v sedmem tydnu u dr a mam prijit za 2-3 tydny, kdy mi rekla, ze dostanu prukazku, kdyz bude vse ok a budem se domlouvat dal na screening.
Jinak pak jsem v prvnim tehu chodila na kontroly po 4 tydnech a vzdy mi dr delala ultrazvuk. Ke konci se pak chodilo casteji, myslim každý týden, ozvy+kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.1.19 11:04

@Tetefka Na lítání v těhotenství jsem já srab (ale já jsem srábek skoro na vše). Nějak nemám důvěru, že ty změny tlaků, turbulence a vlastně i záření (teď koukám na nějaký přehled, kdy Praha -Kanáry-Praha záření dávka 0,057 mSv vs. rentgen hrudníku 0,02 mSv) nemají vliv. Třeba kolegyni (letěla teď asi 11h let) doktor řekl, že riziko to je, ale nezakazuje jí to. Nejrizikovější je podle něj dlouhé sezení v letadle, takže dostala za příkaz se procházet po letadle během letu..

• Citovat
  • Upravit
8743
6.1.19 11:07

@Tetefka když je vše ok, tak to doktoři nezakazuji. Já bych neletela. Jedna paní zde psala, že ač litá pravidelně l, tak po letu do Řecka ji deloha začala tak pracovat, že už by to nikdy neudělala. Někdo letí v pohodě, někdo o miminko přijde. To procento rizika z letu je ale hodně hodně nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 11:09

@Mehani no tak to je uplne v pořádku. Už bude srdíčko na stopro :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.1.19 11:15

@Mehani No to jsem zvědavá, kdy půjdeš. Jojo, našli mi nějakou látku co způsobuje větší riziko potratů a předčasný porod. Našel mi to v krvi chlapův doktor s tím, že mám pak brát léky na ředění krve. Dle mé povzbudivé dr je mám taky brát, s tím, že to může pomoct, ale nemusí. Tak se přiznám, že z toho důvodu jsem čekala trochu větší dohled, no.. Asi sem moc zfamrnělá :mrgreen:
@lilas Já se uklidňuju tím, že prý ve většině případů zamlklé doprovází špinění…bohužel ne vždy.. A zas si říkám, že je mi milejší případně po zamlklym samovolně potratit, než být poslána na revizi.. Ten měsíc od kontroly mi pak přijde super..jen ze začátku jsem taky čekala tu mezikontrolu cca v 10. týdnu..to se u vás vydávají průkazky.. u nás až později

• Citovat
  • Upravit
768
6.1.19 11:16

Taky bych neletela skrz záření… ja mela ZT prave zrejme diky rentgenu krční páteře, ktery jsem podstoupila v dobe, kdy jsem ještě netušila, že jsem tehu…dlouho jsem si to vyčítala, bohužel se stalo a vzit zpet to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí