Rodíme srpen 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2248
6.1.19 11:17

Ahoj holky, tak u mne hormonální bouře, jsem na facku, tak jen čekám kdy to přejde :mrgreen:
Co se kontrol týče, můj doktor třeba nabízí nadstandardní poradny s UTZ pokaždé, ale mně to v případě nízkorizikového těhotenství přijde zbytečné, zvláště když existuje třeba Angel sounds (jasně, není to jako ultrazvuk, ale pro ty, co chtějí mít jistotu je to docela dobrá aletrnativa).
Můj soukromý názor je, že minulé těhotenství jsem byla právě díky častým kontrolám v závěru těhotenství GBS pozitivní- což teda ve finále nic moc neznamená, ale kapačka je dost otravná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 11:21

@Pandulka pojišťovna oficiálně hradí asi jen dva nebo tři ultrazvuky za celé těhotenství. Kontroly jsou po 4-6 týdnech moč , tlak, prohmatani bříška. Takže pak záleží na doktorovi, jak prohlídky vede. Předpokládám, že pichas Fraxik, pokud máš krevní mutaci. Jestliže ti prohlídky stačit nebudou a měla bys stres, porid si angelsounds nebo si zaplať nadstandardní ultrazvuky v mezičase. Třeba tě po prvním trimestru bude kontrolovat více, uvidíš. Nemysli na blbý konce a snaž se si to užívat. Až začnou pohyby bude lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 11:31

@Kajuli ahojky, prosimtě, co to znamená GBS pozitivní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 11:37

@Pandulka to bych taky čekala trochu větší dohled :think: ale všechno bude v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.1.19 11:54

@Térouš Jojo, 3 právě oficiálně hradí. Teda oficiálně..co jsem četla, tak dost lékařů je dělá zdarma při každé návštěvě. Já měla teda už 2, protože jsem začala špinit. Beru zatím jen anopyrin.. Fraxík nebo miniheparin by se prý zkoušel případně až v dalším pokusu kdyby to nevyšlo. Ale dík. Mně přijde, že je teď všude tolik potratů..že to prostě musí vyjít teď úplně všem!
@Mehani Dík :kytka: U všech to dopadne dobře! ;)

• Citovat
  • Upravit
768
6.1.19 12:33

Presne tak, vsem to dobre dopadne! Hlavne si nepripoustet zbytecne nic zleho :hug: Holky, a nevite jak to mate s placenim screeningů? Minule jsem platila ten v 1.trimestru, ale ten dtuhy kolem 20tt uz ne. Ted sem dostala brozurku a mam tam uvedeno ze prvni screening stoji 1450 a druhý 1200. Tak me to celkem prekvapilo. Ale pujdu urcite na oba. Mate to taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 13:11

@lilas platí se už oba screeningy. Ale některé pojišťovny přispívají, např VZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 13:14

@Pandulka me to taky vadí, když ty ultrazvuky nedělají. Změnila jsem teď dr. Ta dělá ultrazvuky pořád. A já musím mít hlidanou jizvu, u mě je to riziko. Když jsem byla na ivf, taky jsem brala anopyrin a k tomu ještě pichala Fraxik, ale ne kvůli mutaci, ale kvůli tomu, že zkoušeli vše možný. Každopádně to pomohlo. Teď jsem bez ničeho, tak uvidíme, jak se příroda popere. Tomu strachu rozumím, obzvlášť, když čekáte první

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 13:17

@Kajuli gbs pozitivní má skoro každý. S tím bych se netrapila. Spíš je raritní kdo ho nemá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
6.1.19 14:06

@Térouš mám zatím skóre 1:1 a první těhotenství bylo v závěru právě téměř bez vnitřního vyšetření- a také bez streptokoka. Statistika je 30%, to není skoro každý :) na kapačky a injekce jsem bolíto, pokud si to nemůžu píchnout sama, hrozně blbě to snáším…
@Mehani jedná se o streptokoka, běžně nepůsobí žádné problémy, ale preventivně se před porodem dává rodičce kapačka s antibiotiky, aby se náhodou miminko při průchodu porodními cestami nenakazilo. Není to nic vážného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.1.19 14:10

@Kajuli aha..děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 14:48

@Kajuli když už zminujes statistiky, tak 30%je možná zachyceno v pochvě, ale nezapomeň, že beta streptokoky jsou pritomny i v moči, na což se test před porodem nedělá, protože to neohrozí novorozence. Takže ta statistika je dost zavádějící. Samozřejmě, že je fajn, když do ženy moc nehrabou, riziko infekce je nižší. Ale málokterá žena žije v těhotenství v celibatu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.1.19 17:49

@Térouš Jj, taky mě pojištovna tenkrát na ten první přispívala, myslím 1000 Kč… No stejně mi to přijde docela děsný, že se už oba platí… jsou lidi, pro který je to prostě hodně peněz a dovolit si to nemůžou :roll:
Jinak já měla streptokoka také negativního ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
6.1.19 22:39

@lilas no ten druhý screening placený je nějaká novinka. Dva roky zpět to nebylo. Je to blbý no. Rodiny s detma furt jen něco platí. Na druhou stranu toto je ještě minimum toho, co přichází v dalších letech. Proto by člověk měl zvážit, zda dítě finančně utáhne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
7.1.19 11:59
@Tetefka píše:
Jaký máte názor na lítání letadlem v těhotenství? S manželem dost cestujeme a chtěla bych v druhém trimestru ještě někam vyrazit, teda pokud bude vse v pořádku. Samozřejmě někam kde je dobrá zdravotní péče.

Lítat se může do ukončeného 6. měsíce. Známá letěla těhotná do Dubaje, přitom měla zdravotní problémy + cysty na vaječníku a doma jí běhá zdravý, 1,5 roku starý chlapeček. Já bych i letěla, ale v létě už bude pozdě a na jaro je teplo max. v Egyptě a tam já se bojím kvůli zdejší úrovni zdravotnictví. Takže já letos zůstávám doma a pojede jen mužské osazenstvo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí