Poradna duly
Jana Čurdová
@LDDL
Gratuluji a doufám, že se bude jen dařit
neboj se nic příroda je chytrá kdyby bylo něco špatně většinou to vyřeší sama
ale nad tím teď opravdu nepřemýšlej ![]()
@Katar nejhorší je, že ta druhá atb byl Biseptol, který je fakt kontraindikovaný v těhotenství… Ale s tím zánětem jsem byla u gyndařky a ta mi při ultrazvuku říkala, že budu ovulovat tak za dva dny. A během léčby Biseptolem jsme fakt neměli sex ani jednou, tak doufám, že jsem otehotnela opravdu až potom. Dobrala jsem atb ve čtvrtek a spali jsme spolu až v sobotu, tak snad… No jsem zvědavá, co mi řekne doktorka, někde jsem četla, že v úplném počátku si ten plod z matky nic nebere, tak se modlím… děkuji ![]()
@Térouš já těhu vitamíny brala v prvním těhotenství, beru je i teď. Je tedy pravda, že jen v 1.trimestru,pak je to podle mého doktora jen vyhazování peněz. Malý se narodil plánovaným císařem 14 dní před termínem s 3080g. Takže žádný obřík. V termínu by možná ty 3500g dosáhl, kdo ví… Ale odhad podle průměru hlavičky byl ke čtyřem kilům ![]()
Holky všechny nové vás tu vítám
. A chtěla jsem se zeptat těch zkušenějších zda mírná bolest v podbřišku (jako kdyby měla přijít MS) je normální? Moc děkuji a přeji všem hezky den ![]()
@LDDL neboj, věřím, že bude všechno v pořádku. Musíš hlavně věřit. Každý doktor říká, že plodu neškodí ATB, ale hlavně by mu uškodil neléčený zánět. A první dny není embryo s tělem propojené.
![]()
@lucky28 mám ji už od té doby, co se nedostavila MS. Pořád takový tlak, pnutí, občas slabá křeč. Měla jsem to i při prvním, je to prý, jak se roztahuje a připravuje děloha ![]()
@LDDL
Tak pokud tam byl takový rozestup není to zase tak strašné
hlavně se ničeho neboj a buď v pohodě ![]()
@Térouš mě čeká taky císař, ale,, jen" druhý. Já jsem měla ale tak hladký průběh, že se toho vůbec nebojím. Každý se mě ptá, jestli nejsem smutná, že si nevyzkouším normální porod(mám zdravotní důvod), ale mně je to jedno. Hlavně, abychom byli oba zdraví. Po prvním mám jizvičku 8 cm a tak slabounkou že nejde skoro vidět. Jsem 13 měsíců po porodu a vůbec o ní nevím. Jen by mě zajímalo, měla jsi při druhém těhotenství nějaké problémy, cítila jsi tu jizvu, když rostlo bříško? Mám z toho docela strach, i když můj doktor mě uklidňuje,že bude vše v pořádku.
@Aduš8 něco jsem o tom četla, ale zajímali mě i vaše zkušenosti
. Moc tedy děkuji.
Jinak jsem děvčata volala na gynekologii a objednala jsem se až na 9.1. Což bych měla být něco kolem 7tt
tak snad to bude ten nejlepší termín. V
@lucky28 píše:
Holky všechny nové vás tu vítám. A chtěla jsem se zeptat těch zkušenějších zda mírná bolest v podbřišku (jako kdyby měla přijít MS) je normální? Moc děkuji a přeji všem hezky den
No za mě, jakožto zkušenější asi o 4 týdny můžu říct, že tyhle bolesti jsem měla cca týden poté, co jsem měla dostat MS. Pak už to ustalo a zabolelo to jednou za pár dnů (třeba i včetně silného bodnutí, které mi projelo celým podbříškem- třeba při kýchnutí). Dle mé dr jsou všechny tyhle bolesti naprosto normální a problém jsou křečovité bolesti, obzvláště které se opakují (což má značit snahu dělohy vypudit zárodek)
@Térouš teď čtu tvůj příspěvek na začátku, budete mít doma pořádně veselo. My máme doma třináctiměsíčního raubíře, který ne a ne vybít baterie, litá celý den. Ale zase krásně spinká většinou celou noc. Tak věřím, že to bude v pohodě. První roky asi nebudou jednoduché, ale pak nám to vrátí, budou z nich parťáci
![]()
@Pandulka děkuji moc za tvou zkušenost
. Jsem tedy zase o kus klidnější. Dyť to všechny znáte
první mimi, ještě když se člověk nějakou dobu snaží tak ho zajímavé kde jaká prkotina co znamená ![]()
@lucky28
Tak pak musíš dát vědět jak to probíhalo abych věděla co mě o den později čeká
![]()
Přítel chce jít semnou už na první ultrazvuk, půjdete sami nebo někoho berete sebou? ![]()
@Katar píše:
Přítel chce jít semnou už na první ultrazvuk, půjdete sami nebo někoho berete sebou?
Manžel u prvního šel se mnou na ten velký v 20.tt Teď u druhého řekl že už nepůjde, ale třeba do té doby změní názor. Já bych si to přála, aby šel se mnou.