Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Netvrdila jsem, že DMko není drahé!!
Ano je, i já spoustu věcí nakupuji v Rossmannu, nebo TETĚ…Co si budeme vykládat, cena v dnešní době je velice důležitá
Pouze jsem vyjádřila svůj názor a zkušenost jakožto dlouholetá pracovnice DM(nyní už čekající na potomka)
@Mikael to jo, ale komentář k ceně byl jen jeden, já a „Nepřihlášená máti“ jsme reagovaly na ten příspěvek o tom, že Rossman dělá věci v Polsku. Jak jsem psala, tak to, co kupuju já (tj. věci pro děti-plenky, jídlo a tělovou kosmetiku a třeba kosmetiku jejich privátních značek Isana atd.) dělá v Německu a v Holandsku, možná i jinde. Pokud někde vidím Polsko, tak se tomu, ať se to týká Rossmana, DM a čehokoli jiného, vyhnu a klidně to radši koupím jinde (nebo v jiném regálu) dráž.
mmch. co mě dostalo min. týden v DM: všední, pracovní den dopoledne a byla tam na celý obchod (středně velké okresní město) jediná prodavačka, „k ruce“ měla jen pomocnici, která tam uklízela. Zasekl se jim terminál na karty a následně i kasa, která nešla otevřít, takže než to chudák celá nervózní vytelefonovala a vyřešila, nechalo tam x lidí zboží a odešlo, zbytek naštvaně brblal, bylo mi jí fakt líto a sama říkala, že tohle se v Rossmanu, kde dělala předtím nestalo, že proto tam vždy musely být aspoň dvě. S tím samozřejmě Ty nic neuděláš
, jen když tu srovnáváme tyhle dva obchody, tak mi to nedalo.
@Mikael no já vyloženě proti polsku nejsem, mimo potravin, které tu dováží kvůle ceně tj. naprostá většina má kvalitu a složení
např. prádlo, oblečení mají své i kvalitní značky, ale tady je jen tak člověk nesežene
a teda prošla jsem všechny výrobky privátních značek dm a rossmannu co jsem našla - výsledek 1:1 mini balení vlhčených ubrousků babydream a plenky babylove made in Poland, jinak vše Německo, Rakousko, Holandsko…
Co si myslite o rossmanu a těch jejich akcích?
Měla jsem do kocne června narozeninovou slevu 15% na nákup. Prodavačka mi při posledním nákupu řekla, jé no máte tady slevu ale neplatí to na zboží v akci takže tam je sleva jen 7 kč, tak si přijďte příště nakoupit za plné ceny a to se vám odečte.
Tak jsem dala chlapovi aplikaci a poslala jsem ho tam nakoupit běžný nákup toaleťák, čistící prostředky apod.. nějaké křupky pro děti protože jedeme na dovču a tak dále..
No volal mi že udělal nákup za 1700 a odečetlo se mu 39kč. Prodavačka mu tvrdila že nakoupil všechno v akci. Pak jsme trochu hledali na internetu a našli jsme tohle “ * Nevztahuje se na produkty z letáku, produkty označené v prodejně logem Nej, Akce, Super cena, Akce Club, Akce Rossmánek, na fotoslužby CEWE, dárkové karty, produkty ve věrnostní kampani, zboží ve výprodeji, počáteční kojeneckou výživu a speciální kojenecká mléka. Slevu nelze kombinovat s jiným slevovým kuponem”
No a tak jsem se vydala zpět do Rossmanna a zjistila že nějaká z výše uvedených cedulek je uplně u každého zboží, respektive tak 1/5 prodejny je bez cedulek.
Podle mě klamání spotřebitele jak prase. Co si o tom myslíte vy?
My nakupujeme běžně v DM, kde ten program je propacovaný a clověk za věrnost opravdu šetří.. ale tahle zkušenost nám trochu zvedla mandle teda
![]()
@Katrinever js mam treba asi radsi Rossmann, za body mam kupony na 100kč klidně, kupony vyuzivam taky a slevy fajn. Asi teda beru jiny zbozi, na ktery se mi slevy vztahujou. Takze to asi nebude tak 1/5 prodejny. ![]()
@Katrinever Dříve jsem nedala dopustit na Tetu ale už více jak 3 roky jsem věrná Rossmannu. DMku jsem na chuť nepřišla nikdy. Už jen proto, že u nás ve městě je v nákupním centru a neustále je to plné dospívajících slečen ale i dětí. Zaberou v hloučku půl uličky a všechno osahají, otevřou atd.. ![]()
@Katrinever píše: Více
Chodím do DM i do Rossmáče, nevím, jak se vám mohlo podařit koupit vše v akci. Při posledním nákupu mi kupón ušetřil cca 200.
Pro moje nákupy vychází Rossmann levnější a mám rád ISANU.
Ale v DM mi taky občas dají slevu, jen není tak vysoká.
Mě malinko více vyhovuje sortiment DM. Ale Rossmann mám teď víc po ruce. Já Teda neřeším slevy, často mě na ně upozorňuji prodavačky. Ta její kosmetika je už tak velmi výhodná. Poměr cena/kvalita je super.
@z.pepa právěže nebral všechno v akci, ale spíš jde o tom, že u toho narozeninového kuponu je vše vynechané. Prakticky všechno dětské a všchno s jakoukoliv “nálepkou” Rossmann club apod.
No nečekala jsem, že se zde sejdu s pochopením, tak jsem si alespoň potvrdila, že tyhle manipulace nikomu nevadí ![]()
@Katrinever tak treba jsem ted koukala, co jsem brala na narozky a brala jsem vlhceny ubrousky pro dite a na ne se sleva normalne vztahovala. Plus jsem mela v akci cistici ubrousky, ty jsou v rossmanu za 99, tusim, ze dm ma ty stejne nejak za 119 nebo 129, nejsem si jista a rossmann je miva v akci 1+1 zdarma, takze ty se do kuponu nezapocitalo, ale to je logicky, kdyz jedny byly za pajdu. Celkove mi dm prijde proste drazsi nez rossmann. Casto mivaj v akci tampony 2+1, sprchový mydla 2+1. V podstate je to stejny jako Balea; akorat Isana. Takovyhle akce v dm nevidis. Takze nevim, jaky manipulace nam nevadej. A jestli jdes radsi do dm, kde je produkt o 30 korun drazsi a pak na nej vyuzijes 15% slevu a dostanes se na cenu v rossmannu…
takovejch produktu jsem si vsimla vic, ktery ja kupuju.
Jsoi veci, ktery radsi beru v DM a pak veci, ktery beru v Rossmannu. Financne gramotnej clovek si to umi snad spocitat a nikdo mnou nemanipuluje, vidim, za co slevu uplatnuju a vidim, ze se mi to ve vetsine pripadu vyplati.
@Aries6 já taky na ty slevy nejsem, ale když mě teda ta prodavačka každou chvíli upozorňuje na moje narozeniny
![]()
Tak jsem se teda rozhodla že tam uděláme velký nákup, místo DM, a v ceně je diametrální rozdíl, sleva směšná. Divím se že jim to neni trapné, tak upozorňovat na tu slevu a pak říct nojono musíte si vybrat třeba jednu věc co stojí 3 000 a neni ve slevě ![]()
Ale chápu že je to marketing, sama jsem ho studovala… jen mi je těch prodavaček trochu líto.
Pořád nemají na Sconto nábytek, tam dostanete slevu z doporučené ceny která je o třetinu dražší ![]()
@Katrinever píše: Více
To není jen u narozeninového, využívám ty klasické za body, je tam jasně uvedeno, že to není na zboží v akci. Malé děti nemáme, takže jestli je vyjmuto i dětské nevím, ale je to možné, protože pro dětské zboží mají jiný program, který se jmenuje Rossmánek, kamarádka ho využívala a byla spokojená.
Teď koukám, že u toho Rosmánka je uvedeno tohle:
Slevy na produkty
Jako člen Rossmánka můžete každé dva týdny využít exkluzivní slevy na již zlevněné produkty z letáku.
No, vzhledem k tomu, že obchodní řetězce dostávají pokuty za klamavou reklamu pravě v oblasti slev jak na běžícím pásu, tak mě to ani nepřekvapuje. Já to vyřešila tak, že nemám ani jednu věrnostní kartu, žádnou aplikaci v mobilu, na nic nesbirám body a nesleduji reklamní letáky. Buď to za tu cenu koupím nebo ne a nemusím tudíž řešit podobné dilema. Věřte nebo ne, ale je to svým způsobem osvobozující ![]()
V ČR pro mě jedině Rossmann, objednávám domu a za body využívám někdy 15% slevu i poukaz na 100Kč. Dm pouze v Německu, finanční rozdíl je hrozně velkej
@Mikael hlavně že dm vyrábí některé své plenky babylove v polsku

ale na výrobky priv. značek dm a rossmannu co mám doma se schválně kouknu