Rostoucí autosedačka pro novorozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
10.3.22 18:33

@SadStory a pouzivala jste ji i pro novorozence? Věřím že v pozdějším věku bude dobrá, ale mam strach jak pro novorozence 😊 všude čtu jen o vajíčkách tak z toho mam trochu strach ze jsme opravdu vybrali špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
10.3.22 18:37

Mam podobnou a je super. ale podle me az tak pr ditko okolo roka. pro mimco vajicko
dcera tam sla nekdy ve dvou letech, nemela dobry sed jeste (nemocna) a v dobre pozici tam teda nebyla. ale do vajicka uz se nevesla, tak to jinak neslo. kdyz pak posilala bylo to znat a sedacka byla super

Příspěvek upraven 10.03.22 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
10.3.22 18:39

I když je kategorie autosedačky označena od 0kg, tak to není sedačka vhodná od narození…je to od výrobců dost matoucí, ale jedná se prostě o pokračovací autosedačku, do které by mělo dítě jít až když bude stabilně sedět (uvádí se nejméně 2 měsíce stabilního sedu). Ono se zdá, že ta pozice je podobná/stejná jako ve vajíčku, ale bohužel není…miminko tam nikdy nebude mít správně zakulacená zádíčka, takže i kdyz jde tato autosedačka napolohovat, tak je prostě miminko v pasivním sedu a to určitě víš, že vhodné není.
Plus samozřejmě, jak tě holky psaly, to velké rozpětí je nevhodné… nemůže dobře sedět novorozenci a zároveň 30kg dítěti, to znamená, že je tam spousta kompromisů a bude pravděpodobně sedět dobře akorát tak dítěti někde uprostřed toho váhového limitu.
Poslední věcí je, že teda zrovna tato značka opravdu nepatří mezi kvalitní, ale je čínská…
Upřímně, pokud by byla možnost, tak bych raději tu sedačku úplně vrátila a pořídila kvalitní vajíčko a pokračovací sedačku až na to bude vhodný čas a nejlépe už i vyzkoušet s pasažérem :palec:

Příspěvek upraven 10.03.22 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
10.3.22 18:39
@Raduusg píše:
@SadStory a pouzivala jste ji i pro novorozence? Věřím že v pozdějším věku bude dobrá, ale mam strach jak pro novorozence 😊 všude čtu jen o vajíčkách tak z toho mam trochu strach ze jsme opravdu vybrali špatně

Používala jsem ji od narození, poprvé cestou z porodnice. Je tedy pravda, že je „jen“ do 18 kg, ne do 36. A nemáte v okolí někoho, kdo by vám vajíčko na prvních pár měsíců půjčil? Případně koupit a pak prodat na bazaru, když bude skoro nové. Nebo na bazaru najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
10.3.22 18:44

Taky bych se bála do toho dát novorozeně. Pokud jste chtěli takový typ, tak jste měli koupit aspoň do 18kg. Sama jsem včera kupovala vajíčko ke kočáru zvlášť, a cenově vyšlo jako ta vaše autosedačka. Je pravda, že vajičko je na chvíli, ale co bych neudělala pro bezpečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.3.22 19:07

Nedala bych do ní novorozence. A taky i ty plasty mají životnost.. není ani dobre mít jednu sedačku do 10-12ti let. Nejlepší je fakt mít vajicko, 9-18, 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
10.3.22 19:09
@Kriss Tina píše: Špatná sedačka, tak velké váhové rozpětí je vždy špatná volba. Už z logiky nejde mít dobrou sedačku, která bude stejně vyhovovat jak novorozenci, tak školákovi.

Presne tak. Na mimino bude moc velka a skolaka tam nenarves. O bezpecnosti pro vsechny vahove kategorie nemluve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
10.3.22 19:11
@Anonymní píše:
Nemáš si dělat haranta když nemáš ani na autosedačku.

Ty jsi teda hrdinka. Trapné a ještě se schovat za anonym. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
10.3.22 19:13
@SadStory píše:
Mám velice podobnou Cybex Sirona S i-size. Dítěti je rok, kamarádky ji mají i pro ještě starší děti. Všichni jsou pohybově v pořádku. Jezdíme s dítětem tak 2× týdně hodinu plus jednou za 2 měsíce delší cestu. Vytáhnout v autosedačce jsem nikdy nepotřebovala, mám kočár. Kpupila bych ji hned znovu, jsem moc spokojená

Rekla bych,. ze ta je 0-18 kg, takze rozhodne neni stejna. Ani podobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
10.3.22 19:13
@Raduusg píše:
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Na facebooku jsem dostala celkem hate za autosedačku co jsme s pritelem vybrali. Nechteli jsme kupovat trojkombinaci s kocarkem a rozhodli se že koupime autosedačku zvlášť. Přítel vybral rostouci autosedačku. Je otočná o 360 stupnu. Da se upnout proti směru jízdy. Dá se zhoupnout do vajíčka. Chtela jsem se zeptat zda ma někdo zkusenosti se stejnou nebo podobnou autosedackou a jestli to je v pořádku.
Do mě se tam hucelo, ze jedině vajíčko, ale tahle autosedačka plní i funkci vajíčka, jen to prostě není klasické vajíčko 😀. Moc děkuji za názory, jsem prvorodička takže se v tom moc neorientuji, každopádně sedačka je velmi betelna a přijde nám dost bezpečná 😊
https://www.divio.cz/…36-kg-cerna/

Dokud mimčo nesedí, tak by mělo být z důvodu bezpečnosti i zdraví ve vajíčku. Obecně sedačky s takovým váhový rozestupem nejsou moc ideální, je to hodně o kompromisech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
10.3.22 19:14

Teda já bych snad i hlasovala pro vrácení a koupila vajíčko a pak něco pokračovacího, jak už tu padlo. Novorozence bych do ní nedala v žádném případě. Bude v ní neskutečně plavat, nebude mít dobře podsazený zadek a bude to pro něj nebezpečné. My jsme pro jedno z dětí měli autosedačku přes dvě kategorie a byl to strašně nepohodlný krám. Pak jsme ji stejně dávali předčasně pryč. Podle mě prostě šetříte na nesprávném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.3.22 19:15

Urcite bych poridila vajicko, jednak je pro mimco vhodnejsi, jednak to noseni ve vajicku plus nacvaknuti na kocar je k nezaplaceni.
Klidne se poptej po kamaradkach, lidi casto prodavaji jako nove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
10.3.22 19:16

Jinak i tu Sironu jsme kupovali až na sedící dítě. A objektivně se tam vejde tak do 4 let. Zatímco ta zakladatelčina uváděná do 36 kil… to bude mít mé dítě tak ve 12 letech a sedačka už pro něj vypadá sakra jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.3.22 19:23
@SadStory píše:
Mám velice podobnou Cybex Sirona S i-size. Dítěti je rok, kamarádky ji mají i pro ještě starší děti. Všichni jsou pohybově v pořádku. Jezdíme s dítětem tak 2× týdně hodinu plus jednou za 2 měsíce delší cestu. Vytáhnout v autosedačce jsem nikdy nepotřebovala, mám kočár. Kpupila bych ji hned znovu, jsem moc spokojená

Koukám na tu sironu to je fakt o něčem jiném než ta zakladatelcina. I ten leh je více podobný vajíčku a je to sedačka do čtyř let, do 18kg…a ne 36. A I ta cena je fakt jinde. A celkově zn.jako cybex, Römer, joie, besafe co mě tak napadá je úplně jiný level než ta no name za 4tis s izofixem a ještě má vydržet 10let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
10.3.22 19:23

Jestli jste kupovali přes eshop a neuplynulo ještě 14 dní, tak bych ji poslala zpět. Chlapovo ego musí jít stranou. Pro novorozence je zcela nevhodná a úplně nevím, jestli bych v ní chtěla mít i větší dítko. Bezpečnost bude hodně nízká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí