Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
Nemáš si dělat haranta když nemáš ani na autosedačku.
Pojďte nám ukázat, kdo se schovává za tímto hrdinským výkřikem. Jedovaté poznámky nejsou důvodem k anonymu.
Vrátila bych ji. To není rozhodně vhodná autosedačka pro novorozence (pro nesedící dítě neexistuje lepší stupeň ochrany, než je vajíčko - a byť se ti zdá, že jde tahle autosedačka napolohovat do vajíčka, tak neplní stejnou funkci jako vejce) a není to kvalitní volba ani jako pokračovací autosedačka.
Novorozence bych do ní určitě nedala. Syn měl Britax 0-18kg taky otočnou a polohovací, ale stejně nejdřív jezdil ve vajíčku. Do toho cca 8. měsíce
@Veru1987 píše:
Koukám na tu sironu to je fakt o něčem jiném než ta zakladatelcina. I ten leh je více podobný vajíčku a je to sedačka do čtyř let, do 18kg…a ne 36. A I ta cena je fakt jinde. A celkově zn.jako cybex, Römer, joie, besafe co mě tak napadá je úplně jiný level než ta no name za 4tis s izofixem a ještě má vydržet 10let..
My mame pro dceru presne tuhle Sironu a teda jako novorozence bych ji tam nedala, mela ji od cca 13 mesicu, ale uz pres 3 mesice pevne sedela. Jako ano, sedacka jde napolohovat, je otocna, ale rozhodne neni tolik v lehu, jak ve vajicku, a i ten posed je tam proste jiny. Za me nevhodna pro novorozence. Nemluve pro me i po prakticke strance - prenaseni. Ale to musi kazdy zhodnotit sam ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Vrátila bych ji. To není rozhodně vhodná autosedačka pro novorozence (pro nesedící dítě neexistuje lepší stupeň ochrany, než je vajíčko - a byť se ti zdá, že jde tahle autosedačka napolohovat do vajíčka, tak neplní stejnou funkci jako vejce) a není to kvalitní volba ani jako pokračovací autosedačka.
Presne tak. Ty vajicka se nedelaji pro nic za nic. Je tam uplne jiny poleh, to dite je i vice chraneno, takove vic uzavrene v tom vajicku je (predpoklad kvalitniho vajicka). A plus pro me je dost rozhodujici, ze v tom mohu dite prenest. Treba v zime dost podstatna vec, kdyz usne nebo i u doktora…
Navic ted mame dvojcatka a neumim si predstavit nosit dva novorozence na ruce bez vajicka ![]()
@Kukacka123 píše:
My mame pro dceru presne tuhle Sironu a teda jako novorozence bych ji tam nedala, mela ji od cca 13 mesicu, ale uz pres 3 mesice pevne sedela. Jako ano, sedacka jde napolohovat, je otocna, ale rozhodne neni tolik v lehu, jak ve vajicku, a i ten posed je tam proste jiny. Za me nevhodna pro novorozence. Nemluve pro me i po prakticke strance - prenaseni. Ale to musi kazdy zhodnotit sam
Ano s tím naprosto souhlasím. Já jen říkam, že je když už lepší než ta od zakladatelky. Ale já jsem zastánce mít prostě tři autosedačky… vajíčko, 9-18, a pak 15-36.
@Veru1987 píše:
Ano s tím naprosto souhlasím. Já jen říkam, že je když už lepší než ta od zakladatelky. Ale já jsem zastánce mít prostě tři autosedačky… vajíčko, 9-18, a pak 15-36.
S tim souhlasim zas ja.
@Raduusg píše:
Dobře dekuji, ja to jeste proberu s přítelem a asi dokoupime to vajíčko pro jistotu. 😊
kupte bazarový, ale opravdu raději vajíčko kvalitní z bazaru, Maxi cosi, Joie, Cybex, Britax ![]()
Obyčejné vajíčko cybex aton 5 stojí nový 2500, na bazarech i za tisícovku.
Takovou sedačku bych nikdy nekoupila. Pokud je sedačka neustále v autě, vystavená mrazům/vedrům, tak to ty plasty oslabuje. U některých (docela drahých) sedaček je životnost až 10 let, ale spíš je ta životnost tak 6 let, takže ta sedačka je pak podstatně méně bezpečná. Crash testy nula nula nic. Má obyč certifikát na to, že je to sedačka, ale to musí mít všechny.
Tahle sedačka se prodává primárně v polsku, jak vidím a sami poláci na ni nepíší moc dobré recenze.
Vrátila bych ji a koupila obyč vajíčko, pak nějakou normální sedačku třeba 9-18 (ta vám vydrží dost dlouho, pokud nebudete mít fakt dlouhé dítě.)
Recenze od poláků:
Tuto sedačku nedoporučuji. Za tuto cenu se dá opravdu najít něco mnohem lepšího nebo si trochu přidat a koupit značkovou sedačku. Mám auto bez isofixu - výrobce ano, upozorňuje na možnost uchycení sedačky pásy, ale nikdo se při koupi nezmínil, že by pak nefungovala funkce otáčení. Dítě, 9 měsíců, váha 10 kg, sedí v této sedačce ohnuté napůl, není mu pohodlné, pláče. V této sedačce má být do 18 kg (4 roky) obráceně, ale dítě už sedí s pokrčenýma nohama a nemá je kam dát. Připoutat dítě bez otočení sedačky je noční můra. Každopádně vzít dítě ven taky není tak jednoduché. Na druhou stranu - pěkné čalounění a stabilizační noha, ale jen z tohoto důvodu nestojí za to utratit téměř 600 PLN.
Nebo:
Těžká, základna není odnímatelná - jakýkoli pokus o přemístění sedačky do jiného auta je docela problém. Navíc neexistuje 3-stupňové nastavení opěradla. Mezi 1 a 3 je minimální rozdíl.
https://www.empik.com/…18,dziecko-p
Prohnala jsem to google translatorem, tak je to takové… mno ![]()
Edit: všimla jsem si, že jde o jiný typ sedačky. No ani tak bych do toho nešla.
Tohle je další z těch super šmejdů. Žádná kvalitní otočná sedačka není do 36kg. A žádná pokračovací sedačka (kromě dvou) není vhodná pro nesedící dítě. Opravdu kupte kvalitní vajíčko a v pohodě vám vydrží minimálně do roka
Hroznej šmejd tohle, prostě nikdo nemůže čekat od sedačky za 4000, že to bude nějaká hitparáda a ještě s takovým váhovym rozpětí. Dobře a levné vajíčko je i joie-igem 2 nebo Klippan dinofix jsou velká a vydrží dlouho.
A proč jsou ty vajíčka nejlepší? Jsou vyráběny z jednoho kusu plastu, dítě tam je nejvíc chráněne má kolem sebe minimum místa a není v něm v pasivním sedu. Lze ho poutat na pásy, případně je možné dokoupit i základnu na izofix, ale tam je někdy problém, u aut se sklonem sedaček, že tam to dítě skoro sedí.