Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pro mě byl rotvík láska na první pohled, proto když jsme koupili baráček, tak hned přibyla fenka rtw. Byla strašně hodná i na cizí, klidas, ale za plotem budila respekt. Naši kluci s ní vyrůstali, byla člen naší rodiny. Bohužel vloni jsme ji pochovali, smutno je mi dodnes. Tak jsme si řekli že už žádného velkého psa. Za měsíc už jsem pokukovala po útulkách, bohužel jsme nenašli nic co by nám padlo do oka, tak pak jsme najeli na inzeráty, kluk chtěl ovčáka, tak nastalo rozhodování zda rtw x no. Byli jsme se na štěňátka no podívat, ale jaksi to nebylo „ono“, přijeli jsme nez štěňátka. Ale další týden jsme si přivezli štěňátko rtw, také fenku. Je super, takové střeštiprdlo, miluje nás všechny, hlavně děti. Jsem ráda, že máme opět rtw.
Pokud stále nevíte do čeho jít, jela bych se na štěňátka podívat a uvidíte co to s vámi udělá, musí to jít od srdce…
@Mišmiš píše:
Aaa zase „bojovy plemeno“…no tak asi nema cenu moje informace, ze bull jsou v podstate z ciste genetickeho hlediska nejvhodnejsi psi do rodiny -prave diky boji
Ale to nema cenu…
Mimochodem neprosazuji moji oblibenou skupinu psu, nemam je doma. Jen opravdu nesnasim vyraz bojove plemeno v souvislosti bezne mezi laiky pouzivane.
Bojove plemeno jednou pro vzdy neexistuje!! Stejne jako vlčák…pokud nekdo pouzije jeden z techto vyrazu je mi jasne, ze bohuzel nemam tu cest s kolegou kynologem…a s nikym kdo o psech neco vi.
Takze bych ani nebrala na zretel doporuceni techto laiku.
Ahoj Mišmiš, tak se tu opět potkáváme. Moje řeč. Jakmile jsem ten příspěvek četla (bojové plemeno) začala se mi vařit krev. Nesnáším, když někdo toto používá. Co ta televize s lidma dělá. ![]()
Múzu se zeptat někoho kdo ma zkušenost s rtw? Máme dvouleteho mazlika a strašné si chce hrát s ostatními pejsky, skáče a vyvádí. Kdyz kolem nás proběhne male dítě nebo koloběžka atd. taky jakoby vyleti, ale ne ve zlem, ale bojím se co s tím jestli by třeba to dítě nesvalil. Můžete mi poradit prosím? Dekujuu
@smile09 píše:
Múzu se zeptat někoho kdo ma zkušenost s rtw? Máme dvouleteho mazlika a strašné si chce hrát s ostatními pejsky, skáče a vyvádí. Kdyz kolem nás proběhne male dítě nebo koloběžka atd. taky jakoby vyleti, ale ne ve zlem, ale bojím se co s tím jestli by třeba to dítě nesvalil. Můžete mi poradit prosím? Dekujuu
S tím asi nic neuděláš. Jen si ho držet v těhle případech u sebe. Důležitý je, aby poslouchal a dal se přivolat. Máme už druhého, fenku, první umřela stářím před dvěma lety. Oni jsou prostě takový. Jsou to mazlící telátka, ale lidi se jich pochopitelně bojí.
Ahoj,
samozřejmě vše nejdříve poresime s chovatelem, ale chci se zeptat, je tu někdo, kdo ma tyto dva psi spolu??
Chceme pořídit dva kluky, od malinka a oba samozřejmě s PP.
Ale nevim, zda spolu budou vycházet atd.
Pokud je tu někdo, kdo tomuto rozumí budu rada za názor.
Dekuji
@Nicol-8 pokud spolu budou odmala, nevidím důvod, proč by spolu neměli vycházet. Jsou to psi jako všichni ostatní.
@Martis83 píše:
@Nicol-8 pokud spolu budou odmala, nevidím důvod, proč by spolu neměli vycházet. Jsou to psi jako všichni ostatní.
Urcite budou od mala… první tedy bude stafik a do půl roka max chceme pořídit rotvika.
Pry přijde období, kdy si budou vyrikavat az budou velcí, kdo je ten první.
Ale pry si to mezi sebou ujasni a pak by to mělo byt v poradku.
@Nicol-8 přesně tak, sami si mezi sebou určí, kdo je kde v hierarchii. Teoreticky by mohl nastat problém, kdyby byly oba dva hodně dominantní. Ale to je co by kdyby a dá se to ovlivnit výchovou a posilováním vaší pozice na vrcholu hierarchie. Přeji šťastnou ruku při výběru štěňat ![]()
@Martis83 píše:
@Nicol-8 přesně tak, sami si mezi sebou určí, kdo je kde v hierarchii. Teoreticky by mohl nastat problém, kdyby byly oba dva hodně dominantní. Ale to je co by kdyby a dá se to ovlivnit výchovou a posilováním vaší pozice na vrcholu hierarchie. Přeji šťastnou ruku při výběru štěňat
Diky
chceme spis povahové klidnější…mame roční dcerku.
Psi ona miluje a jeden nam tragicky jako stendo zemřel…tak ho porad hledá ![]()
Nechat je aby si něco určili sami je nesmysl. Majitel je nejvýš ve smečce, ten rozhoduje co bude a jakmile dojde k nejmenšímu konfliktu je potřeba zasáhnout. Psi si nic nevyříkají, jen se vše bude stupňovat.
Nejsou to psi jako každý jiný, jsou to plemena inklinující k dominatnímu chování, kor samci. Já bych do toho v žádném případě nešla. Když se tady ptáš, tak moc zkušeností mít nebudeš. Navíc nebudeš mít čas oba najednou vychovat a vycvičit aspon základy, s každým se musí chodit zvlášt jinak nic neuděláš, zabere to velké množství času.
Dobře to rozmysli, aby jsi pak nemusela mít celý život psy na vodítku a bát se je pustit, oddělené doma protože by se servali nebo jednoho dávat pryč. To riziko je příliš veliké
@Safiye píše:
@napresdrzku já bych si jorkšíra tedy nikdy nepořídila agresivnějšího malýho kr*pla do slova neznám má ho kamarádka štěká jak blázen a kolikrát nás i napadl a ne jenom mě!
Tak my teda máme jorka fenečku, sice už má 10 let, ale od první chvíle, je hodná, nikdy na nikoho ani nezavrčela, a to ji teda dcera dělala různé věci
ale je klidná, ona vlastně pořád spí, hlavně jak je venku škaredě, když je teplo, tak je venku cely den na zahradě s naším rotwíkem
a on si k ní nic nedovolí, normálně když ji očuchává tak ho kousne do čuni ![]()
Máme teda druhého rotwíka a třetí bude zase rotwík, je to milující rasa, i na děti strašně hodní. První nám umřel v devíti letech na rakovinu, měl nádory po celém těle
byl to mazel, dokonce jednou holku cviknul do ruky, ale jelikož se přiznala že ho tahala za ucho tak dostala ještě ode mě na zadek, a potom byli nerozlučná dvojka
Ten druhý je ještě větší zlatíčko, je to náš ňunin
i když kolem brány chodí všichni obloukem, za plotem je hodně zlý ![]()
Prostě ten kdo už rotwíka měl a byl s ním spokojený tak nevím proč měnit. Rotwík je prostě láska na celý život
jsou to miláčci
Ale pokud rotwíka nechcete tak je dobrý retriever, labrador, leonberger ![]()
Tak my jsme rozhodnuti a jedeme si za 14 dni pro stěně
chci se jen zeptat? Mate pejsky na zahradě? Nebo doma? Mam par kamarádů co maji stafiky.Ale názory se liší, zda muze byt na zahradě nebo doma.My mame velkou zahradu, kde mame malý srub a v nem by mel prcek boudu a cely den by mohl litat po zahradě.
Stafforda máme venku na zahradě. Já osobně si teda vždycky pořídím psa, kterého budu moct mít na zahradě.