Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@smajlik345 píše:
Když je chceš tak si je kup a chraň se ty i tva rodina. Ale nutit do toho další je hovadina…
To je marný tady. Jestli má většina lidí tady stejný názor - Hodný Babiš, nemusíme nosit hadr na hubě - tak to je zbytečné na téhle úrovni tady diskutovat. Jediného schopného člověka - prof. Maďara se radši zbavili (teda zbavili ho možnost o něčem sám rozhodovat), tak jsem zvědavá, až se tady budou nakládat mrtvoly do kamionů, jestli si budou stát všichni za svým názorem, jaký mají dnes.
Třeba v New Yorku se děti mohou sami rozhodnout, jestli půjdou do školy, nebo se budou vzdělávat distančně. A myslím, že těch států a měst, kde je určitá volba, je víc. Včera o tom byl článek. A tady? Je to marný…
@snažilka2 A proč si myslíš, že tvůj názor je správný? Tobě přijde normální se zarouškovat až do jara, mně třeba ne…tak by to mělo být na rozhodnutí každého…školní výuka je povinná a aby se mohly děti samy rozhodnout mi teda přijde dost mimo…a tenhle vir nezmizí, bude tady s námi stejně jako ostatní a pravděpodobně přibudou i další nové…
@snažilka2 píše:
To je marný tady. Jestli má většina lidí tady stejný názor - Hodný Babiš, nemusíme nosit hadr na hubě - tak to je zbytečné na téhle úrovni tady diskutovat. Jediného schopného člověka - prof. Maďara se radši zbavili (teda zbavili ho možnost o něčem sám rozhodovat), tak jsem zvědavá, až se tady budou nakládat mrtvoly do kamionů, jestli si budou stát všichni za svým názorem, jaký mají dnes.
Třeba v New Yorku se děti mohou sami rozhodnout, jestli půjdou do školy, nebo se budou vzdělávat distančně. A myslím, že těch států a měst, kde je určitá volba, je víc. Včera o tom byl článek. A tady? Je to marný…
No, ja si treba tu rousku do obchodu a mhd jsem schopna vzit i bez narizovnai, netusim, proc by teda kvuli mne meli buzerovat naprosto nesmyslne chudaky deti ve skolach treba, nebo maly deti.
@snažilka2 Tak to prrrr. Já agenta Bureše nemůžu ani vystát, a tuhle jeho hereckou etudu na téma „jak jsem vám zachránil svět“ už vůbec ne.
Přesto jsem ráda, že můj budoucí prvňák nebude muset ve škole hrát s rouškami divadlo. Protože nandat a sundat si roušku desetkrát denně, z toho jednou v jídelně, ten hygienický standard fakt nezvedne. A představa, že šestileté děti sahají výhradně na gumičky a ne na roušku jako takovou, je dost naivní.
Co se obchodů týče, tak si stále při příchodu do obchodů dezinfikuju ruce a madlo vozíku, při odchodu taktéž. Děti se snažím sebou vůbec nebrat, když už musím, dezinfekci vyfasujou taky a jsou poučené, že se nemají o nic opírat, věšet se na ty tyče u pokladen apod. (zrovna dneska tyhle chromované tyče rozdělující pokladny olizoval nějaký chlapeček a maminka se smála, že má asi hlad
)
Když se to rozjede víc, najedu na jarní model - do obchodu výhradně jeden člen rodiny, s rouškou (i když nebudou povinné) a ideálně 1× za 10-14 dní.
@snažilka2 píše:
Tak samo, ze je to marny, kdyz se nechas zblbnout medii
@zrcadlo píše:
@snažilka2 Tak to prrrr. Já agenta Bureše nemůžu ani vystát, a tuhle jeho hereckou etudu na téma „jak jsem vám zachránil svět“ už vůbec ne.
Přesto jsem ráda, že můj budoucí prvňák nebude muset ve škole hrát s rouškami divadlo. Protože nandat a sundat si roušku desetkrát denně, z toho jednou v jídelně, ten hygienický standard fakt nezvedne. A představa, že šestileté děti sahají výhradně na gumičky a ne na roušku jako takovou, je dost naivní.
Co se obchodů týče, tak si stále při příchodu do obchodů dezinfikuju ruce a madlo vozíku, při odchodu taktéž. Děti se snažím sebou vůbec nebrat, když už musím, dezinfekci vyfasujou taky a jsou poučené, že se nemají o nic opírat, věšet se na ty tyče u pokladen apod. (zrovna dneska tyhle chromované tyče rozdělující pokladny olizoval nějaký chlapeček a maminka se smála, že má asi hlad)
Když se to rozjede víc, najedu na jarní model - do obchodu výhradně jeden člen rodiny, s rouškou (i když nebudou povinné) a ideálně 1× za 10-14 dní.
Téměř se vším co teď píše, souhlasím. Madla vozíků taky dezinfikuju, ruce taky, dítě s sebou většinou neberu, nosím roušku - ale v té škole - mám druháka. Ví moc už moc dobře, jak si roušku sundat, co s ní potom udělat, hned za dveřmi doma máme dezinfekci na ruce, dělá to všechno už automaticky. Ale když ve škole budou ostatní na ty roušky patlat rukama, pak sahat na všechny pomůcky, lavice, a to už nemluvím o tělocvičnách - tam na sebe budou všichni funět, a to nářadí bude jako dezinfikovat po každé třídě kdo? a větrat se bude tělocvična po každé třídě jak? A šatna u tělocvičny - to je kapitola sama pro sebe. Pak se jeden člověk nemůže ochránit, nemá k tomu dost pomůcek.
A ty babičky, co vyzvedávají děti v družinách - to není riziko? To dítě to pak na tu babičku prsknout, v červnu to ještě vadilo, dítě do školy nesmělo, když mělo rizikovou osobu doma, a najednou to nevadí?
Jdu dělat něco smysluplnějšího - třeba vařit večeři. Tohle je asi zbytečná debata.
@snažilka2 píše:
Téměř se vším co teď píše, souhlasím. Madla vozíků taky dezinfikuju, ruce taky, dítě s sebou většinou neberu, nosím roušku - ale v té škole - mám druháka. Ví moc už moc dobře, jak si roušku sundat, co s ní potom udělat, hned za dveřmi doma máme dezinfekci na ruce, dělá to všechno už automaticky. Ale když ve škole budou ostatní na ty roušky patlat rukama, pak sahat na všechny pomůcky, lavice, a to už nemluvím o tělocvičnách - tam na sebe budou všichni funět, a to nářadí bude jako dezinfikovat po každé třídě kdo? a větrat se bude tělocvična po každé třídě jak? A šatna u tělocvičny - to je kapitola sama pro sebe. Pak se jeden člověk nemůže ochránit, nemá k tomu dost pomůcek.
A ty babičky, co vyzvedávají děti v družinách - to není riziko? To dítě to pak na tu babičku prsknout, v červnu to ještě vadilo, dítě do školy nesmělo, když mělo rizikovou osobu doma, a najednou to nevadí?
Jdu dělat něco smysluplnějšího - třeba vařit večeři. Tohle je asi zbytečná debata.
Ano, ten hygienický standard ve školách zajistit nejde. Tvoje dítě je poučené a umí se chovat, ale jestli bylo na některých školách až 20% dětí, o kterých během karantény nikdo neslyšel a neudělaly ani čárku, tak myslíš, že tyto děti si donesou vyprané roušky a budou na ně sahat správným způsobem? Babičku v rizikové skupině pošle pro dítě do družiny snad jen ignorant, přesto jsem proti opatřením, že např. vyzvedávat může pouze zákonný zástupce (protože řada rodin to prostě nedá, ale pokud budou rozumní, tak místo obézní diabetické babičky s vysokým tlakem se domluví s někým na placeném vyzvedávání apod.). Tahat např. astmatické věčně nemocné dítě do obchodu ve špičce taky může jen blbec. Takže se vlastně shodneme, že je to stejně na osobní zodpovědnosti lidí. Chytří lidé se přizpůsobí situaci, a blbci mezi námi prostě žijou a žít budou, vztekat se můžeme jak chceme.
Nepodepisu. Me roušky nevadi, a uz vubec mi nevadi, ze v krame nejsou pokaslany rohliky, ze neprizpusobivy kdyz jsou kolem me natesno musi mit rousku..fakt mi to nevadí. A kdyz kolikrat vidim tu sebranku v mhd, budu radsi kdyz v tom malem prostoru budou mit roušky. Dokud to nebudeme nosit jak nahubek zase komplet vsude i venku, tak me tohle neomezuje.
@snažilka2 píše:
Pokud se vaše děti rozhodnou pro distanční výuku, prosím, neučte je Vy (hlavně češtinu).
Lidi ty wole abyste se nepos.rali
lepší roušky než zákaz vycházení a všechno zavřený
já bych to klidně dál nosila i v obchodech..teď vlezu do Lidlu a jsem asi jediná, kdo si tam desinfikuje pazoury.
a asi jste nečetli průběh nemoci u někoho ze slavných osobností, kdo si tím prošel. Fakt bych to nechtěla dostat a ještě mít brutální průběh ![]()
@holka_z_hor tak já jsem třeba četla, že viry odstraní z 80-90% mýdlo…ne dezinfekce…
@holka_z_hor píše:
Lidi ty wole abyste se nepos.ralilepší roušky než zákaz vycházení a všechno zavřený
já bych to klidně dál nosila i v obchodech..teď vlezu do Lidlu a jsem asi jediná, kdo si tam desinfikuje pazoury.
a asi jste nečetli průběh nemoci u někoho ze slavných osobností, kdo si tím prošel. Fakt bych to nechtěla dostat a ještě mít brutální průběh
Ty roušky reálně ničemu nepomůžou. Lidi je nosí blb, manipulujou s nimi blbě, k rozšíření nákazy můžou leda tak přispět.
Jendorázová ústenka na nákup, nehrabat na ni, po nákupu vyhodit, OK. Myslíš, že takhle to bude fungovat? Ne. Bude to ústenka v kapse nebo na krku pod čumákem, v obchodě, MHD na ni hrábnou, pak hrábnout na tyč v MHD, na madla vozíku, padající ústenku si během nákupu 5× upravit, pak zas hrabat rukama od ústenky na zboží… Vždyť je to jak mít furt v ruce posmrkaný kapesník ![]()
@snažilka2 klidně roušky nos a dítěti je dej klidně i do třídy když chceš
To je přece na tobě. Já jsme ráda že to ve škole zrušili. na chodbě je riziko a ve třídě už nebezpečí nehrozí? až bude vakcína hned poběžíš? Nebojíš se reakce těla? já teda pokusného králíka nikomu dělat nebudu ale věřím že dost lidí se najde co poběží at se na ně dostane ![]()
@holka_z_hor píše:
Lidi ty wole abyste se nepos.ralilepší roušky než zákaz vycházení a všechno zavřený
a asi jste nečetli průběh nemoci u někoho ze slavných osobností, kdo si tím prošel. Fakt bych to nechtěla dostat a ještě mít brutální průběh
No tak ji nos, kdo ti brani? Ja ji taky v obchodech budu nosit, i kdyz nebude povinna, a co jako? Ja jsem cetla i tezke prubehy, ale mnohem vic tech mirnych takze ne, nebojim se covidu vic nez jinych nemoci.
Já Teda petici fakt nepodepisu. Jsem těhotná a mám astma. Tudíž bych fakt nerada covid chytla. Od ostatních co na vše kašlou mi to prijde dost sobecké. Nošení roušky mi Teda ani nevadí. Nevím, co s tím všichni nadělaji. To to nemůžou ještě tak půl roku vydržet než bude ta vakcína?