Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@holka_z_hor píše:
Ptala jsem se na to obvodní, prý je to nesmysl..za celou dobu covid krize tam neošetřili nikoho, kdo by měl potíže způsobeny rouškou. Jen je to chce měnit a prát, podle doporučení. Co mají říkat právě zdravotníci, ti to z obličeje ještě ani nesundali a stěžují si?A maj to na sobě bůhví kolik hodin. My mužem být rádi jen za to, že to u nás nemělo takovej drive jak v Itálii např.Ale souhlasím, že ty roušky by měl stát poskytnout. Hlavně třeba seniorům a potřebným že. Kdyby se toho neujaly charity a neziskovky, tak kupa lidí tu roušku pomalu nemá… když se to v březnu rozjelo.
Kdy naposled ses bavila s nejakym zdravotnikem? Moje mama je zdr. sestra a na povinnost nosit ochranne pomucka nadava v jednom kuse. Maji povinne respirator bez ventilu, fasujou od nemocnice. Dychat se tom pry skoro neda, hrozne to smrdi. Klimatizaci nemaji, tkaze pres leto 30+ stupnu, k tomu musi „cistit“ ambulaci nejakou ozonovou lampou. vetsina sester a doktoru pry vetsinu smeny bojuje hlavne s tim neomdlit, jak je jim z tech resppiratoru a ozonu a vedra blbe. Takze asi tak.
@lucenka Nemůžu si jí ušít doma, neumím to…a asi nechápeš, že nejde o mě, ale třeba o staré lidi, co nemají ani na léky…a fakt nejsem tak omezená, abych si myslela, že když si pořídím děti a mám manžela, tak je to situace napořád…klidně si ten hadr na obličeji obhajuj a nos, mně je to jedno…
@lucenka píše:
Tak si pak vydesinfikuje ruce. Stejně jako ty, když na to musíš sáhnout, ne?
Jo? Mu budu ty ruce dezinfikovat ja nebo jak?
Prasteny, cela diskuze o opgrenich proti covidu se smrskla na debilni hadry. Resi nekdo jak probiha testovani v duchodacich? Ne, to neni tak zajimavy, lidi se budou radsi handrkovat o hadrech. Protoze je to to nejjednodussi. Evidentne i pro sasuly nahore
@Baba píše:
Protoze to snizuje saturaci? Objektivne zmereno
Ahoj, máš nějaký odkaz? Nezdá se mi to. Nejde spíš o vzestup CO2?
@lichokopytník píše:
Ahoj, máš nějaký odkaz? Nezdá se mi to. Nejde spíš o vzestup CO2?
Nemam odkaz, merila sem si to v praci
saturace kysliku v krvi. Se vsema hadrama to bylo pod normu.
Nepamatuju si to presne, musela bych to najit v kovidovy drbarne.
@sakota píše:
Kdy naposled ses bavila s nejakym zdravotnikem? Moje mama je zdr. sestra a na povinnost nosit ochranne pomucka nadava v jednom kuse. Maji povinne respirator bez ventilu, fasujou od nemocnice. Dychat se tom pry skoro neda, hrozne to smrdi. Klimatizaci nemaji, tkaze pres leto 30+ stupnu, k tomu musi „cistit“ ambulaci nejakou ozonovou lampou. vetsina sester a doktoru pry vetsinu smeny bojuje hlavne s tim neomdlit, jak je jim z tech resppiratoru a ozonu a vedra blbe. Takze asi tak.
Oki, beru..ale neslyšíš je stěžovat si pacientům.. nezažila jsem a moji doktoři i sestry jsou pořád příjemní jako když ty roušky mít nemuseli. Respekt jim.
@holka_z_hor píše:
Oki, beru..ale neslyšíš je stěžovat si pacientům.. nezažila jsem a moji doktoři i sestry jsou pořád příjemní jako když ty roušky mít nemuseli. Respekt jim.
@holka_z_hor píše:
Aha, takže když zrovna neřvou jak tuři, tak to budeme ignorovat, jako, že ten problém neexistuje. Fajn.
@fera21 píše:
Aha, takže když zrovna neřvou jak tuři, tak to budeme ignorovat, jako, že ten problém neexistuje. Fajn.
Jo přesně. Sice jsem nic takovýho neřekla, tak ok ![]()
@Baba píše:Tak to ja v ambulanci nadavam jak spacek. Na luzovem a na urgentu teda ne. A nechci, at mi pacienti s chronickou nemoci ten hadr nosi. Vsichni to za dvermi sundaj, kdyz jim to nabidnu. A s ulevou.
Tak já bych to taky radši nenosila, že. To je jasný.
@holka_z_hor píše:
Jsou profesionalni. Ale s tim, jestli jim to vadi nebo nevadi, to nijak nesouvisi. Ale ano. Respekt jim patri kazdopadne.
@Monchichik píše:
@lucenka Nemůžu si jí ušít doma, neumím to…a asi nechápeš, že nejde o mě, ale třeba o staré lidi, co nemají ani na léky…a fakt nejsem tak omezená, abych si myslela, že když si pořídím děti a mám manžela, tak je to situace napořád…klidně si ten hadr na obličeji obhajuj a nos, mně je to jedno…
I staří lidé mají doma šátky, šály. A rouška se dá udělat i bez šití. Na netu máš hromady návodů. Takže jen hledáš zbytečné výmluvy.
@Baba píše:
Jo? Mu budu ty ruce dezinfikovat ja nebo jak?Prasteny, cela diskuze o opgrenich proti covidu se smrskla na debilni hadry. Resi nekdo jak probiha testovani v duchodacich? Ne, to neni tak zajimavy, lidi se budou radsi handrkovat o hadrech. Protoze je to to nejjednodussi. Evidentne i pro sasuly nahore
A to nezvládneš ty nebo zdravotní sestra pacientovi kápnout na ruku desinfekci? ![]()
@lucenka no nehledám…pro mě je prostě hadr na ksichtě k ničemu…žádná studie o tom, že jsou roušky k něčemu dobré není…
Tak to je hnus no.