Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Sarlotak píše:
Já Teda petici fakt nepodepisu. Jsem těhotná a mám astma. Tudíž bych fakt nerada covid chytla. Od ostatních co na vše kašlou mi to prijde dost sobecké. Nošení roušky mi Teda ani nevadí. Nevím, co s tím všichni nadělaji. To to nemůžou ještě tak půl roku vydržet než bude ta vakcína?
Ale proc vydrzet? Protoze nasi sasci nedokazali nic jinyho vymyslet?
Nos repsirator, kdyz se bojis.
@Sarlotak píše:
Já Teda petici fakt nepodepisu. Jsem těhotná a mám astma. Tudíž bych fakt nerada covid chytla. Od ostatních co na vše kašlou mi to prijde dost sobecké. Nošení roušky mi Teda ani nevadí. Nevím, co s tím všichni nadělaji. To to nemůžou ještě tak půl roku vydržet než bude ta vakcína?
Už ted Ti každý majitel hospody řekne, že na tržby před koronou se prostě nevrátili a roušky zase do března
by je dorazily, stejně tak by chodili lidi méně třeba do obchodáků, tam se s rouškou málokomu chce.
A tohle nařízení by dorazilo ten zbytek, co po koroně ještě funguje, to prostě nejde, musíš se chránit sama, jak můžeš, jestli se bojíš, tak nevylézat, ale i ten Babiš ví, že ted by lidi řvali a tohle nařízení by leckoho zlikvidovalo.
A na tu vakcínu bych nespoléhala, abys nebyla zklamaná, zkoušky nemají a kdoví jak dlouho po ní bude imunita…
@free333 No, mene lidi v obchodacich, to tam budu rousku nosit klidne furt. ![]()
Mě osobně ta šílená averze proti rouškám připadá, jako by lidi říkali na co šprcky, vždyť AIDS je neškodnej a málo rozšířenej, tak pořádejme hromadný šukačky bez ochrany…
![]()
Jenže AIDS je už dostatečně prozkoumanej a dá se léčit… ![]()
@bse.pedro píše:
Mě osobně ta šílená averze proti rouškám připadá, jako by lidi říkali na co šprcky, vždyť AIDS je neškodnej a málo rozšířenej, tak pořádejme hromadný šukačky bez ochrany…![]()
Jenže AIDS je už dostatečně prozkoumanej a dá se léčit…
To ne
me to prijde jako - HIV je nebezpecny, tak jedine s ochranou, vcetne vlastniho staleho partnera, a to i v pripade, ze chcete pocit ![]()
@bse.pedro píše:
Mě osobně ta šílená averze proti rouškám připadá, jako by lidi říkali na co šprcky, vždyť AIDS je neškodnej a málo rozšířenej, tak pořádejme hromadný šukačky bez ochrany…![]()
A věta „Ty se taky chodíš koupat v pláštěnce“ ti nestačí? Mám kamaráda, ten si to v životě nenasadil ![]()
@Baba píše:
To neme to prijde jako - HIV je nebezpecny, tak jedine s ochranou, vcetne vlastniho staleho partnera, a to i v pripade, ze chcete pocit
@fera21 píše:
A věta „Ty se taky chodíš koupat v pláštěnce“ ti nestačí? Mám kamaráda, ten si to v životě nenasadil
Je mi povědomá… Taky to nesnáším a používám zcela výjimečně… Ale jsem zodpovědný… Nešel bych bez toho na hromadnou akci, takže raději jen jednu každý den, abych tu otravnou ochranu nemusel používat…
![]()
@bse.pedro Jenomže kondom tě jen chrání nijak ti neublíží…rouška ti snižuje imunitu a ohrožuje tím, že vdechuješ zpět to, co by zpět přijít nemělo…navíc neznám vůbec nikoho, kdo by si jí nasazoval a uskladňoval předepsaným způsobem a každých 20 minut si jí měnil…
@Monchichik píše:
@bse.pedro Jenomže kondom tě jen chrání nijak ti neublíží…rouška ti snižuje imunitu a ohrožuje tím, že vdechuješ zpět to, co by zpět přijít nemělo…navíc neznám vůbec nikoho, kdo by si jí nasazoval a uskladňoval předepsaným způsobem a každých 20 minut si jí měnil…
Kondom ubližuje a obtěžuje, gumovej hnus…
![]()
Tenká bavlněná rouška, přes kterou se malinko hůř dýchá, mě za těch 15 minut v supermarketu nezabije a ihned po použití ji vydezinfikuju UV zářením - pověsím na zrcátko v autě a jednou za čas přeperu v pračce nebo v ruce…
![]()
Ale je fakt, že s rouškama můžou mít problémy těžce nemocní lidé, kterým dýchání přes hadr může způsobovat problémy… Já naštěstí žádný vážnější zdravotní problém nemám, jen prkotiny typu hypertenze, chopn, atproza, osteoporoza, apod…
![]()
@bse.pedro píše:
Tak prezervativ snad nikdo nenosí jako většina lidí roušky … to znamená nepadnoucí, napůl, opakovaně, použité… ![]()
To bych nesrovnávala ani náhodou…
@j.a.n.i1 píše:
@free333 No, mene lidi v obchodacich, to tam budu rousku nosit klidne furt.
Nevím, jak u vás, ale přijde mi ten obchodák, třeba když jdu do DM, ted prázdnější než bývalo zvykem, určitě tam spousta lidí nejde zbytečně a jak bude přibývat případů, tak si to určitě rozmyslí i další… ![]()
@free333 píše:
Tak prezervativ snad nikdo nenosí jako většina lidí roušky … to znamená nepadnoucí, napůl, opakovaně, použité…To bych nesrovnávala ani náhodou…
No, předpokládám, že víš, že šprcka se nosí /většinou/ v poněkud odlišných situacích než rouška…
![]()
Co se týká nepadnoucích prezervativů, je to sázka do loterie, zejména pokud je kupuješ zcela výjimečně, třeba v Lidlu nemají ani zkušební kabinky…
A když kondom jednou za dlouhou dobu koupím a dobře mi padne, vyperu v pračce na 60 a usuším na sluníčku… Trička, trenky a ponožky taky nevyhazuju po jednom použití…
![]()
@free333 píše:
Už ted Ti každý majitel hospody řekne, že na tržby před koronou se prostě nevrátili a roušky zase do březnaby je dorazily, stejně tak by chodili lidi méně třeba do obchodáků, tam se s rouškou málokomu chce.
A tohle nařízení by dorazilo ten zbytek, co po koroně ještě funguje, to prostě nejde, musíš se chránit sama, jak můžeš, jestli se bojíš, tak nevylézat, ale i ten Babiš ví, že ted by lidi řvali a tohle nařízení by leckoho zlikvidovalo.
A na tu vakcínu bych nespoléhala, abys nebyla zklamaná, zkoušky nemají a kdoví jak dlouho po ní bude imunita…
Takže do obchoďáků za každou cenu, jen aby tam chodilo víc lidí??? Zqa chvíli tam stejně nebudou, protože budou nemocní. Nevím, proč když musím mít roušku, nepůjdu do obchoďáku. Co tomu vadí?? To tam spíš nepůjdu teď, protože když mám roušku jenom já (nebo moji rodiče, děti…), to nám moc nepomůže. Tady pomůže jen respirátor, a to jsem tady už psala - to vychází min. 1000,– Kč denně pro všechny, protože je jednorázový. Když vidím, jak někteří nosí respirátor v metru, a ten pamatuje ještě nouzový stav v březnu, je mi na bli…
Nevím, proč by měly roušky něco likvidovat. Můj muž pracuje jako OSVČ, také jsme na tom od března hodně špatně, zakázky nejsou - ale důvodem opravdu nejsou roušky!
Vakcína? To ani náhodou, ani kdyby to nařídili.
@bse.pedro píše:
@bse.pedro píše:
Super! Plně souhlasím.