Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lucenka já nemluvím o sobě, ale už jsem četla příspěvky, že máma samoživitelka raději koupí dětem ovoce a zeleninu než roušky, které stojí několikanásobně víc než před touhle hysterií…a co staří lidé, co nemají ani na léky? a pořizovat si auto je tvoje rozhodnutí…s tím přijímáš i ostatní…ale v tomhle případě jaksi na výběr nemáš…
@Monchichik píše:
@lucenka je mi jedno, jestli je stát charita…pokud něco nařídí, má to zabezpečit…a ano, vlastní dech mi vadí, když musím vdechovat zpět škodlivé látky vznikající při výdechu…
Ptala jsem se na to obvodní, prý je to nesmysl..za celou dobu covid krize tam neošetřili nikoho, kdo by měl potíže způsobeny rouškou. Jen je to chce měnit a prát, podle doporučení. Co mají říkat právě zdravotníci, ti to z obličeje ještě ani nesundali a stěžují si?
A maj to na sobě bůhví kolik hodin. My mužem být rádi jen za to, že to u nás nemělo takovej drive jak v Itálii např.
Ale souhlasím, že ty roušky by měl stát poskytnout. Hlavně třeba seniorům a potřebným že. Kdyby se toho neujaly charity a neziskovky, tak kupa lidí tu roušku pomalu nemá… když se to v březnu rozjelo.
@vokishka píše:
Je to pořád dokola. Pokud nemám na sedačku, nebudu jezdit. Nebo si ani nekoupím auto, to si můžu dobrovolně rozhodnout. Ale do obchodu, případně do MHD (cestou do práce), to prostě musím. Nebo k lékaři.
Nemusíš. Nemusíš chodit do obchodu, to může za tebe udělat někdo jiný. Do MHD tě taky nikdo nenutí lizt. A doktora si holt budeš muset nějakého zavolat k sobě, když ani na ti chvíli roušku nesneseš.
@Monchichik píše:
@lucenka já nemluvím o sobě, ale už jsem četla příspěvky, že máma samoživitelka raději koupí dětem ovoce a zeleninu než roušky, které stojí několikanásobně víc než před touhle hysterií…a co staří lidé, co nemají ani na léky? a pořizovat si auto je tvoje rozhodnutí…s tím přijímáš i ostatní…ale v tomhle případě jaksi na výběr nemáš…
Jídlo tě nenutí roušku kupovat. Můžeš si ji ušít doma. Nebo koupit pár bavlněných. Otázka pár korun. A holt člověk musí počítat s tím, že děti něco stojí a pořídit si je s chlapem, co bude zapsaný v RL, aby se podílel na jejich financování.
@lucenka píše:
Nemusíš. Nemusíš chodit do obchodu, to může za tebe udělat někdo jiný. Do MHD tě taky nikdo nenutí lizt. A doktora si holt budeš muset nějakého zavolat k sobě, když ani na ti chvíli roušku nesneseš.
Nemůžeš si zavolat doktora bez roušky, nedávno to řešili. Pokud to není vyloženě ohrožující stav, kdy jde o vteřiny, tak to vyžadují i záchranáři
![]()
@vokishka píše:
Nemůžeš si zavolat doktora bez roušky, nedávno to řešili. Pokud to není vyloženě ohrožující stav, kdy jde o vteřiny, tak to vyžadují i záchranáři![]()
Tak v tom případě si holt člověk na chvíli tu pusu bude muset zakrýt. Šátek nebo šálu má v ČR snad každý, takže náklady bude mít nulové.
@holka_z_hor píše:
Ptala jsem se na to obvodní, prý je to nesmysl..za celou dobu covid krize tam neošetřili nikoho, kdo by měl potíže způsobeny rouškou. Jen je to chce měnit a prát, podle doporučení. Co mají říkat právě zdravotníci, ti to z obličeje ještě ani nesundali a stěžují si?A maj to na sobě bůhví kolik hodin. My mužem být rádi jen za to, že to u nás nemělo takovej drive jak v Itálii např.Ale souhlasím, že ty roušky by měl stát poskytnout. Hlavně třeba seniorům a potřebným že. Kdyby se toho neujaly charity a neziskovky, tak kupa lidí tu roušku pomalu nemá… když se to v březnu rozjelo.
Si pis, ze si zdravotnici stezujou a mazou ksicht kortikoidy. Mame prosle, smradlave respiratory, posledni varla ustenek se vzala buhvi odkud, smrdi taky a jeste se gumicky musi prichytavat sesivackou, pac jinak okamzite uleti.
@lucenka píše:
Tak v tom případě si holt člověk na chvíli tu pusu bude muset zakrýt. Šátek nebo šálu má v ČR snad každý, takže náklady bude mít nulové.
No a smysl toho bude jaky?
Ochrana proti covidu zcela urcite ne.
@Baba píše:
No a smysl toho bude jaky?Ochrana proti covidu zcela urcite ne.
Proč ne? Nebude prskat své bacily na jiné lidi. Takže nějaká ochrana tam bude.
@snažilka2 píše:
Jakým právem? Rouška, pokud ji budeme nosit všichni, má smysl a nikoho nezabije. Pořádně neotestovaná vakcína opravdu zabít může, tak proto.
Tohle by neměli rozhodovat politici, ale epidemiologové. Ti to taky navrhli. A když to doc. Maďar chtěl, tak se ho zbavili (resp. nemůže sám nic rozhodnout, což je to samé). Babiš se řídí diskusemi na facebooku a podobných, podle toho se rozhoduje. Aby se zavděčil lidem. Tak pojďme diskutovat o tom, že platy by mohly být o 100% vyšší. Třeba si to Babiš přečte a kvůli volebním preferencím to zařídí.
Tak je jedině jen dobře, že Madar nesmí nic sám rozhodnout, opravdu jsem proti tomu.
Tady je problém, že ani odborníci se neshodnou mezi sebou, někteří jsou pro roušky, další proti, jedni čekají na vakcínu, další jí nevěří, někteří si myslí, že virus sám zmizí, jiní si myslí, že tu s námi bude pořád.
Kdyby se tu měl slepě poslouchat jen jeden člověk, tak bychom se mohli dočkat i povinné vakcíny a to myslím nechce nikdo, že.
Jsem opravdu pro osobní zodpovědnost a svobodu v rozhodování.
No nic, jdeme do bazénu, tam roušky nejsou povinné, korona prý neumí moc plavat… ![]()
@lucenka píše:
Proč ne? Nebude prskat své bacily na jiné lidi. Takže nějaká ochrana tam bude.
Nebude. Na poprskany oslintany hadr si hrabne a opatla vsechno kolem. A ja na ty cizi hadry na obliceji musim sahat taky. A pak resit kam je polozit ![]()
@Sarlotak píše:
Já Teda petici fakt nepodepisu. Jsem těhotná a mám astma. Tudíž bych fakt nerada covid chytla. Od ostatních co na vše kašlou mi to prijde dost sobecké. Nošení roušky mi Teda ani nevadí. Nevím, co s tím všichni nadělaji. To to nemůžou ještě tak půl roku vydržet než bude ta vakcína?
Ty si opravdu myslíš, že ta rouška tě ochrání natolik, že ten nesmysl chytit nemůžeš??
To jedině, že bys žila sama někde na samotě u lesa, nadělala si tam zásoby až do jara a nevycházela. Já teda nechci mít na obličeji půl roku hadr, dýchat co vydechuju a pařit se v tom, prostě nechci a šmitec.
@Baba píše:
Nebude. Na poprskany oslintany hadr si hrabne a opatla vsechno kolem. A ja na ty cizi hadry na obliceji musim sahat taky. A pak resit kam je polozit
Tak si pak vydesinfikuje ruce. Stejně jako ty, když na to musíš sáhnout, ne?
@Baba píše:
No a smysl toho bude jaky?Ochrana proti covidu zcela urcite ne.
Tak ale zase můžeme na cizí lidi vyplazovat jazyk aniž by to někdo viděl ![]()
@snažilka2 je to celé na hlavu. Díky covidu se zjistí že si lidé mají mýt ruce a větrat? To snad je normální ne? @Monchichik dle těch jejich manuálů jsme z celé rodiny nejvíc ohrožená já
manžel měl na jaře super nápad, prý budu jen doma a on obstará nákupy a nejstarší syn psy. Vydržela jsme pár dní a jen proto že jsme měla tak šílený bolesti břicha že jsme nemohla chodit
pak jsem řekla že prostě ven jdu
. Vždyt to kdykoliv mohl dotáhnout z práce
@Havlova
to je nechutnost, ale jak jsou lidi zblblí tak pak zapomínají na základy hygieny
Proč dezinfekce když nosí rukavice a ty pa hodí do tašky a další den je zase vyndají ![]()