Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lucenka je mi jedno, jestli je stát charita…pokud něco nařídí, má to zabezpečit…a ano, vlastní dech mi vadí, když musím vdechovat zpět škodlivé látky vznikající při výdechu…
@Markéta80 no hlavně jí skoro nikdo nepoužívá a nesundavá tak jak by měl…takže je to k ničemu…a já nechci chránit na úkor vlastního zdraví ostatní…ať si ten, kdo se bojí vezme respirátor…nebo pokud má dojem, že ho rouška zachrání, tak ať v ní chodí…já taky nikomu neříkám, že jí mít nemá…tak ať se mi jí taky nikdo nesnaží nutit…ještě s pocitem, že jsem sobec, co všechny nakazí a oni kvůli mě umřou ![]()
@snažilka2 píše:
Takže do obchoďáků za každou cenu, jen aby tam chodilo víc lidí??? Zqa chvíli tam stejně nebudou, protože budou nemocní. Nevím, proč když musím mít roušku, nepůjdu do obchoďáku. Co tomu vadí?? To tam spíš nepůjdu teď, protože když mám roušku jenom já (nebo moji rodiče, děti…), to nám moc nepomůže. Tady pomůže jen respirátor, a to jsem tady už psala - to vychází min. 1000,– Kč denně pro všechny, protože je jednorázový. Když vidím, jak někteří nosí respirátor v metru, a ten pamatuje ještě nouzový stav v březnu, je mi na bli…
Nevím, proč by měly roušky něco likvidovat. Můj muž pracuje jako OSVČ, také jsme na tom od března hodně špatně, zakázky nejsou - ale důvodem opravdu nejsou roušky!
Vakcína? To ani náhodou, ani kdyby to nařídili.
Aha, takže vakcínu nechceš a jakým právem bys chtěla, aby se povinně nosily roušky? ![]()
Nezdá se Ti, že si trochu protiřečíš?
Třeba já, až budou roušky, tak do obchodáku nepůjdu, ale ted mi to nevadí a takhle to má spousta lidí, ty roušky v hospodách a obchodech, to byl největší nesmysl, to by je už položilo.
O školách ani nemluvím, tam je to nerealizovatelné.
Naštěstí Babišovi včas došlo, že by mu klesly preference, proto ten obrat, roušky už jentak nebudou, nedovolí si to.
Taky je nesmysl, aby si takovéhle věci někdo schválil jen tak od stolku a neprošlo to ani senátem atd., nejsme v nouzovém stavu.
@free333 píše:
Aha, takže vakcínu nechceš a jakým právem bys chtěla, aby se povinně nosily roušky?![]()
Nezdá se Ti, že si trochu protiřečíš?
Třeba já, až budou roušky, tak do obchodáku nepůjdu, ale ted mi to nevadí a takhle to má spousta lidí, ty roušky v hospodách a obchodech, to byl největší nesmysl, to by je už položilo.
O školách ani nemluvím, tam je to nerealizovatelné.Naštěstí Babišovi včas došlo, že by mu klesly preference, proto ten obrat, roušky už jentak nebudou, nedovolí si to.
Taky je nesmysl, aby si takovéhle věci někdo schválil jen tak od stolku a neprošlo to ani senátem atd., nejsme v nouzovém stavu.
Jakým právem? Rouška, pokud ji budeme nosit všichni, má smysl a nikoho nezabije. Pořádně neotestovaná vakcína opravdu zabít může, tak proto.
Tohle by neměli rozhodovat politici, ale epidemiologové. Ti to taky navrhli. A když to doc. Maďar chtěl, tak se ho zbavili (resp. nemůže sám nic rozhodnout, což je to samé). Babiš se řídí diskusemi na facebooku a podobných, podle toho se rozhoduje. Aby se zavděčil lidem. Tak pojďme diskutovat o tom, že platy by mohly být o 100% vyšší. Třeba si to Babiš přečte a kvůli volebním preferencím to zařídí.
@snažilka2 píše:
Jakým právem? Rouška, pokud ji budeme nosit všichni, má smysl a nikoho nezabije. Pořádně neotestovaná vakcína opravdu zabít může, tak proto.
Tohle by neměli rozhodovat politici, ale epidemiologové. Ti to taky navrhli. A když to doc. Maďar chtěl, tak se ho zbavili (resp. nemůže sám nic rozhodnout, což je to samé). Babiš se řídí diskusemi na facebooku a podobných, podle toho se rozhoduje. Aby se zavděčil lidem. Tak pojďme diskutovat o tom, že platy by mohly být o 100% vyšší. Třeba si to Babiš přečte a kvůli volebním preferencím to zařídí.
Máš ke svému tvrzení o rouškách nějaké důkazy? Jak víš, že má smysl? Jak víš, že vakcína nemá smysl? Jistě máš spoustu zdrojů, ze kterých čerpáš a ráda se o svá zjištění podělíš.
@snažilka2 píše:
Rouska pro vsechny nema smysl. Zadna studie, ktera by to prokazala, neni. A ty clanky o studiich, ktere vychazeji v mediich, jsou treba o 16vrstevnych bavlnenych nebo o necem uplne jinem. Jenze kdo si tu puvosni studii dohleda, aby si to overil.
@snažilka2 píše:
A jak si teda predstavujes svuj zivot od ted dal, na dalsi roky? Vakcinu si dat nechces ale bojis se tolik, ze chces ostatnim vnucovat opatreni. Na jak dlouho, kdyz ani vakcina pro tebe neni reseni?
@sakota píše:
A jak si teda predstavujes svuj zivot od ted dal, na dalsi roky? Vakcinu si dat nechces ale bojis se tolik, ze chces ostatnim vnucovat opatreni. Na jak dlouho, kdyz ani vakcina pro tebe neni reseni?
Vakcína pro mě řešením je, ale až bude relativně bezpečná (žádná vakcína není 100 % bezpečná), až budou nějaké výsledky, jaké bude mít vedlejší účinky… Takhle rychle vyrobená vakcína - to je velké riziko.
@Monchichik před pár dny jsem nechápala smysl jedné ženské. nastoupila do tramvaje a měla igelitové rukavice- jednorázová. na vše hrabala asi s pocitem rukavic a pak to přišlo, před výstupem je sundala a dala do kabelky
Roušku pod nosem to mělo taky smysl a věřím jak všude hlásá jak se chrání
Jak se řeklo i rukavicích tak pak už s málokdo umyl ruce, přece má ten igelit ![]()
@Markéta80 píše:Říkala jsem to už v březnu, že to nemůže fungovat, dát laikům k běžnému používání roušky a rukavice. Ale od té doby už bylo všude tolik informací, že by to snad už velká většina mohla používat správně, tedy, kdyby chtěla. Zvládá to i moje 8leté dítě. Bohužel skutečnost je jiná…
@Monchichik před pár dny jsem nechápala smysl jedné ženské. nastoupila do tramvaje a měla igelitové rukavice- jednorázová. na vše hrabala asi s pocitem rukavic a pak to přišlo, před výstupem je sundala a dala do kabelkyRoušku pod nosem to mělo taky smysl a věřím jak všude hlásá jak se chrání
Jak se řeklo i rukavicích tak pak už s málokdo umyl ruce, přece má ten igelit
@Markéta80 no jak říká profesor Žaloudík…jsou příznivci roušek a jejich odpůrci a navzájem se prostě nikdy nepochopí, jsou to dva nesmiřitelné tábory…takže já jim jejich roušky a rukavice neberu a oni ať zase nechají na pokoji mě
a to mi stačí…
@Markéta80 píše:
@Monchichik před pár dny jsem nechápala smysl jedné ženské. nastoupila do tramvaje a měla igelitové rukavice- jednorázová. na vše hrabala asi s pocitem rukavic a pak to přišlo, před výstupem je sundala a dala do kabelkyRoušku pod nosem to mělo taky smysl a věřím jak všude hlásá jak se chrání
Jak se řeklo i rukavicích tak pak už s málokdo umyl ruce, přece má ten igelit
Já viděla něco lepšího. Nastoupila do vlaku, rukavice a respirátor. Pak si vyndala svačinu, sundala respirátor a těma opatlanejma rukavicema začala svačit.
@snažilka2 hele a myslíš, že by zvládala i ten chaos, co připravili původně do školy?…to vycházelo na nějakých 12 roušek denně…a určitě už jí vidím, jak to sundavá jen za gumičky, vůbec na ní nesahá a dodržuje naprosto vše jak má být…nikoho takového neznám, natož dítě…
@Monchichik píše:
@lucenka je mi jedno, jestli je stát charita…pokud něco nařídí, má to zabezpečit…a ano, vlastní dech mi vadí, když musím vdechovat zpět škodlivé látky vznikající při výdechu…
Stát nařizuje i používání autosedaček pro děti a taky je nedává zadarmo. Takže ne stát opravdu nemusí zařídit jejich bezplatné dodání. Jeslti jsi na tom finančně tak špatně, tak bys měla spíš přemýšlet, jak svou finanční situaci zlepšit a nenatahovat ruku jak žebrák.
@lucenka píše:
Stát nařizuje i používání autosedaček pro děti a taky je nedává zadarmo. Takže ne stát opravdu nemusí zařídit jejich bezplatné dodání. Jeslti jsi na tom finančně tak špatně, tak bys měla spíš přemýšlet, jak svou finanční situaci zlepšit a nenatahovat ruku jak žebrák.
Je to pořád dokola. Pokud nemám na sedačku, nebudu jezdit. Nebo si ani nekoupím auto, to si můžu dobrovolně rozhodnout. Ale do obchodu, případně do MHD (cestou do práce), to prostě musím. Nebo k lékaři.