Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@snažilka2 Tak já třeba s rouškou do obchoďáku fakt nepůjdu…nemůžu přes ní dýchat, je mi to dost nepříjemné a navíc se mi okamžitě zamlží brýle…takže tam nejdu…
@Monchichik píše:
@snažilka2 Tak já třeba s rouškou do obchoďáku fakt nepůjdu…nemůžu přes ní dýchat, je mi to dost nepříjemné a navíc se mi okamžitě zamlží brýle…takže tam nejdu…
Nevím, proč by se přes roušky nedalo dýchat. Tedy pokud nemá vyloženě člověk astma nebo podobně. Doktoři na sálech se taky nedusí při několikahodinových operacích. A brýle se mlží proto, že je rouška špatně nasazena, pořádně netěsní kolem nosu. Když se nasadí a ten drátek se pořádně vytvaruje kolem nosu, brýle se nemlží, protože tam neuniká žádný vzduch.
@snažilka2 No mně se prostě dýchá blbě, takže nebudu dělat něco, co mi vadí a nakupovat nejdu…to je jednoduché…doktoři na sále stojí, takže se při chůzi nezadýchávají…je mi to fuk, nejsem doktor…já jí prostě nechci…a na roušce ušité z trenýrek nebo utěrky fakt žádný drátek není ![]()
@Monchichik píše:
@snažilka2 No mně se prostě dýchá blbě, takže nebudu dělat něco, co mi vadí a nakupovat nejdu…to je jednoduché…doktoři na sále stojí, takže se při chůzi nezadýchávají…je mi to fuk, nejsem doktor…já jí prostě nechci…a na roušce ušité z trenýrek nebo utěrky fakt žádný drátek není
Tak si pořiď pořádnou roušku, která ten drátek nebude mít a přes kterou se bude dát dýchat ![]()
@snažilka2 píše:
Takže do obchoďáků za každou cenu, jen aby tam chodilo víc lidí??? Zqa chvíli tam stejně nebudou, protože budou nemocní. Nevím, proč když musím mít roušku, nepůjdu do obchoďáku. Co tomu vadí?? To tam spíš nepůjdu teď, protože když mám roušku jenom já (nebo moji rodiče, děti…), to nám moc nepomůže. Tady pomůže jen respirátor, a to jsem tady už psala - to vychází min. 1000,– Kč denně pro všechny, protože je jednorázový. Když vidím, jak někteří nosí respirátor v metru, a ten pamatuje ještě nouzový stav v březnu, je mi na bli…
Nevím, proč by měly roušky něco likvidovat. Můj muž pracuje jako OSVČ, také jsme na tom od března hodně špatně, zakázky nejsou - ale důvodem opravdu nejsou roušky!
Vakcína? To ani náhodou, ani kdyby to nařídili.
Ty se nenechas ockovat? Abys ochranila nejen sebe, ale i okoli? Takhle nezodpovedna ses?
No teda.
Ale pak se nerozciluj nad lidma, co odmitaji zbytecne nosit nahubky. Jsou k nicemu, zadna studie, ktera prokazuje ucinnost doma sitych hadru proti siteni covidu, proste neni.
Kupte si respiratory a nechodte jeste par let ven.
@lucenka já ale nechci žádnou roušku…nechci vdechovat to, co vydechuji…navíc pokud po mně stát něco chce, má mi to zajistit…
@snažilka2 píše:
Nevím, proč by se přes roušky nedalo dýchat. Tedy pokud nemá vyloženě člověk astma nebo podobně. Doktoři na sálech se taky nedusí při několikahodinových operacích. A brýle se mlží proto, že je rouška špatně nasazena, pořádně netěsní kolem nosu. Když se nasadí a ten drátek se pořádně vytvaruje kolem nosu, brýle se nemlží, protože tam neuniká žádný vzduch.
Protoze to snizuje saturaci? Objektivne zmereno ![]()
@lucenka píše:
Tak si pořiď pořádnou roušku, která ten drátek nebude mít a přes kterou se bude dát dýchat
To jedine ze zaclony
Vsechny snizujou saturaci.
@Baba jako fakt se začínám děsit, že tyhle debaty povedeme ještě dalších x let… ![]()
@Monchichik píše:
@lucenka já ale nechci žádnou roušku…nechci vdechovat to, co vydechuji…navíc pokud po mně stát něco chce, má mi to zajistit…
Stát není charita
ale tohle někteří jedinci nepochopí. A tobě vadí vlastní dech? ![]()
@bse.pedro vidíš Tebe 15 minut. Někde by to měl na puse mnohem déle
V obchodech by mne to nevadilo, ale ta škola
. To byla blbost. po chodbě a v šatně to dítě je chvilku a ve třídě už ok? navíc ty děti by to sundaly, nadaly a pak někde položily
Hospody taky zrušili a proč asi, plno lidí by nikam prostě nešlo a nejde vše zastavit. To by plno hopod už spadlo úplně. Moc dobře ví že ten vir nezmizí. at si to na pusu dá kdo chce, to přece nikdo nikomu nezakazuje
I tu šprcku tě nikdo nenutí, je doporučena při náhodném sexu. A nemyslím si že jí každý používá, je to na zodpovědnosti těch dvou.
@Monchichik píše:
@Baba máš to marný, to nevysvětlíš
Me fascinuje, ze kdyz nekdo napise -dycha se mi blbe, tak je odpoved - nemuze se ti dychat blbe ![]()
A ze kdyz ustenky nechteji nosit male deti, protoze v tom nemuzou dychat, tak jsou naockovany od rodicu.
@lucenka píše:
Stát není charitaale tohle někteří jedinci nepochopí. A tobě vadí vlastní dech?
Samozrejme, ze vadi vydychany vzduch, co musis znova vdechovat.
@Monchichik at si jí vezme kdo chce
moc dobře ví že by plno lidí raději nikam nešlo než s rouškou
Tak nechali jen MHD, u doktorů… se tady z toho dělá jako kdyby někdo si vzal roušku a dostane pokutu
stejně ty roušky lidi nosí blbě, většina to má pod nosem, to má fakt smysl ![]()