Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, můžete mi poradit, moje dvě dcerky obě trpí na časté záněty močových cest, starší dcerce(6let) při počátečních obtížích dávám rowatinex který je od 6 let, vždy zabere. Dnes začla mladší dcera(3) od rána chodila pořád čůrat, počuravala se, a dost plakala když čůrala. Hned jsem jí dala brusinky, uolog. čaj a taky rowatinex, dala jsem jí poloviční dávku. Odpoledne už je to o dost leší, už při čůraní nepláče, a chodí už čůrat normálně. Akorát se trošku bojím aby jí ten ten rowatinex nějak neuškodi a nevím jestli ho dát i zítra. nemáte s tí taky náhodou zkušenost u mladších dětí? Děkuji za odpověď.
Samoléčba v takovém případěmi přijde dost riskantní, navštívila bych s oběma dcerami lékaře a trvala bych na důkladném vyšetření a rozboru moči. Zánět močáku bych nepodceňovala, ze zkušenosti s mojí holčičkou bohužel vím, že tento problém může být velmi vážný!!!
Jinak k Tvému dotazu, pokud to holčičku trápí, tak na zklidnění bych pár kapek dala, třeba na noc a ráno bych šupajdila k lékaři, víc dní bych jí to nedávala.