Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ale zas holka pokud nebude spokojena, může to v tichosti v 18r. zmenit na Rozalii, hovorove ji budou říkat dál, jak byli zvykli Rozarko, teda stejne jak budou přibývat roky, tak asi automaticky Rozarku změní na Rozu a to byla vždycky na vesnici koza.
Pokud je ason jedna oficialni Rozarka, formalne to problem nebude, maximalne litr za posudek… ale taky si nemyskim, ze je to vhodna volba, minimalne jako jedine jmeno…
@ka2ka píše:
bože to je názor, takže podle tebe by měli lidi mít zaměstnání podle jména??? Jak pak by se měla třeba jmenovat doktorka
Řekla jsem snad něco takového? Pouze jsem popsala, jak na mě to jméno působí.
Ano, jde to. Ale souhlas s ostatními. Plus ještě dodávám nepraktičnost těchto jmen. Mám oficiálně domáckou podobu jednoho klasického a běžně rozšířeného ženského jména. Každý druhý mě opravuje na tu „kalendářovou“ verzi, pořád musím hlídat, jestli mě správně zapsali. Je to unavující ![]()
@Fialová7 to jo, to musí být opruz. Ještě by mi asi vadilo, že by mi připadalo, že si o mně lidi musí myslet, že mám normální jméno, jen jsem trochu cvok, když se představuju ve třiceti třeba Renatka ![]()
@Liz píše:
@Fialová7 to jo, to musí být opruz. Ještě by mi asi vadilo, že by mi připadalo, že si o mně lidi musí myslet, že mám normální jméno, jen jsem trochu cvok, když se představuju ve třiceti třeba Renatka
@saui Mně se líbí spousta jmen a jsem na různé typy jmen dost tolerantní. Ale dát zdrobnělinu jména je věc, kterou naprosto nepochopím
. Ne vážně, já to nemyslím vůbec zle, jenom by mě to upřímně zajímalo, co k tomu člověka vede? Kromě toho, že je to nepraktické - všude bude muset vysvětlovat, že oficiálně je v RL jako Rozárka - tak já osobně bych se styděla ve svém věku takhle někde představovat. Vím, že dříve se to dávalo. Ale dříve také bylo ve společnosti spoustu věcí jinak a i mírně jiné postavení žen. Já si neumím představit, že dospělá žena přijde někam například na pohovor a představí se, dobrý den, já jsem Rozárka xxxxxxx. Nebo, že má na dveřích kanceláře napsáno např.: Mgr. Rozárka xxxxxx. Jednoduše je to neformální domácí podoba jména, tak se jí tak může říkat. Ale proč to mít oficiálně? Jestli se vám nezdá oficiální podoba jména, tak vyberte jiné. Pokud chcete takové jemné zdrobnělé jméno, tak vyberte takové, které má takovou oficiální podobu - Eliška, Šárka,… S tím problém nebude. Myslím to vážně dobře a nechci tu nikoho kritizovat, jenom tedy za mně, nedala bych jméno, které bych sama nechtěla nosit. A mně by bylo stydno se představovat jako Rozárka.
Mě teda při pohovoru nikdy neodradilo jméno uchazeče, asi to bude tím, že jsem si kolegy nevybírala podle jména, ale podle toho co můžou nabídnout ![]()
PS: znám jednu skvělou právničku, která se jmenuje Ivanka, a kancelář má pořad narvanou ![]()
@Online píše:
Je fakt, že dřív bylo normální dávat zdrobněliny - Liduška, Štěpánka, Jindřiška.. akorát dnes to zase není in. Těžko říct co bude normální za 50 let. Já si neumím představit ani 50 ti letou Sofii nebo Nelu.
Nela Boudová naprosto v pohodě.
@Kelsey píše:
Ale zas holka pokud nebude spokojena, může to v tichosti v 18r. zmenit na Rozalii, hovorove ji budou říkat dál, jak byli zvykli Rozarko, teda stejne jak budou přibývat roky, tak asi automaticky Rozarku změní na Rozu a to byla vždycky na vesnici koza.
Koza je spíš Tereza, i kočkám se dávala Terezka. Róza asi myslíte v tom spojení koza róza
že?