Rozbrečela se mi kolegyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
15.1.14 15:13

Hodně štěstí

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.1.14 15:13

Je mi to líto.

Mám pocit, že poslední dobou přibývá dospívajících, ve zprávách a v novinách poslední dobou mají často nějaké reprtáže, že mladí spáchali sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
15.1.14 15:16

@Bella1988 ok vždyť já nepíšu že se to stát nemůže…já poze popsala případ mladýho kluka co mám v okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
15.1.14 15:19

@Virginian udelaj. teda samozrejme v 15ti je to spis demonstrace. Ale i tak neriskovat, at jede domu, sebere syna a odveze ho na RIAPS nebo nejblizsi psychinu, co tam mate. Deklarovane sebevrazedne umysly mohou byt zavaznym priznakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
15.1.14 15:20

@klarushka napsala jsi to ve stylu, že kdo to chce udělat tak o tom nemluví, což mi vyznělo dost všeobecně a naprosto nepatřičně. Pokud to bereš podle 15ti letýho puberťáka, co znáš a víš, že chce být středem pozornosti pak OK, ale tak bych to i podala. Nic ve zlým.

• Citovat
  • Upravit
6376
15.1.14 15:21

Hlavně to nepodceňovat…u nás ted před pár týdny skočila jedna 14-ti letá holka z věžáku :roll: taky vyhrožovala už dřív a nakonec to udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
15.1.14 15:22

To je samozřejmý, že to nebudu nikde rozkecávat.

Už mluvila se šéfovou a volala sestře co dělá cosi v oboru psychohygieny tak snad je to na dobrý cestě.

• Citovat
  • Upravit
3931
15.1.14 15:24
@Bella1988 píše:
@klarushka napsala jsi to ve stylu, že kdo to chce udělat tak o tom nemluví, což mi vyznělo dost všeobecně a naprosto nepatřičně. Pokud to bereš podle 15ti letýho puberťáka, co znáš a víš, že chce být středem pozornosti pak OK, ale tak bych to i podala. Nic ve zlým.

Vždyť jsem to tady takl psala. Přečti si to ještě jednou :)To je síla 8o ale povědšinou je pravda že kdo chce spáchat tak o tom nemluví ;) hlavně 15 letí takhle rádi vyhrožujou…brácha měl kámoše kterej se takhlezabíjel každý týden ;) nakonec snad docházeli na nějakou terapii k psychologovi…

ale je to už fuk nemá cenu se tu dohadovat protože tím tu nikomu nepomůžem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
15.1.14 15:29

Pokud vím, tak kluk je po operaci šlachy v koleni a musí to cvičit a nesmí hrát baseball rok a půl aby si to zase neutrh. Takže může mít trochu prázdno v životě a trochu taky depku z toho.

Tělo nekecá, když se vyflusá na hřišti tak bude sotva skákat pod vlak, ale to teď nejde.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
15.1.14 15:36

@klarushka ne nemá, přečti si tu první část, píšeš že znáš jeden případ - a píšeš že povětšinou se o tom nemluví. Nejsi psycholog, abys tohle mohla tvrdit a kdybys byla, najdeš 100 lidí a každý bude uvažovat úplně jinak!!! Tady u nás v parku má pomník 15ti letý kluk, co se oběsil na stromě, je tam u toho dopis, tak to někomu řekl - svým rodičům.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
15.1.14 15:43

@Virginian :hug: pro tebe že se jim snažíš pomoct, to se v dnešní době považuje za zázrak :potlesk: :potlesk: buď jim i dál morální podporou, budou to hodně potřebovat. Vždyť už jen být u toho a nevědět jak víc pomoct je nápor i pro tebe :kytka: :palec: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
15.1.14 15:44

Myslím že se nedá na to říct nic, jen kolegyni podpořit, popřípadě jí třeba nabídnout že ji někam kde by mohl být odvezeš nebo si s ním promluvíš…

• Citovat
  • Upravit
570
15.1.14 16:01

Člověk který mluví a přemýšlí o sebevraždě často trpí těžkou depresí, je to dokonce její příznak…Měla jsem těžkou depresi a vím jak mi sebevražda připadala jako naprosto jediné řešení, jak z té bolesti ven, ale nějak jsem si podvědomě uvědomovala, že ublížím ostatním…pak pomohl psychiatr a na čas antidepresiva.
Protože depresi znám, vím, že zlehčovat jí u někoho, se těžce nevyplatí, nikdo kdo si tím neprošel, nemá nejmenší tušení, jaké se takový člověk cítí a ani on sám neví jak zareaguje. Pokud kluk kolegyně vyhrožuje sebevraždou a je mu 15ct naložila bych ho do auta a odvezla na nejbližší psychiatrickou kliniku- toto řešení mi radili i přímo u psychiatra, když měla problémy pro změnu sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat