Rozchod po IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
25.1.12 00:19

Já vím ale věř mi že jsem si dokázal dupnout no u¨vidím život jde dál ale to miminko pro nás bylo to nejdůležitější na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
25.1.12 00:32

Tady si můžeme myslet co chceme nebo čím to je..nevidíme jí do hlavičky..třeba už tady hraje roly jiný muž..nevím..uvidíš jak zareaguje a pokud bude pořád chladná tak těžko říct.Píšeš miminko?? No podívej ano ale pokud to nejde tak musíte se snažit a milovat bez toho..to je realita a pokud je to její priorita tak moc dobře ví,že i když bude s někým jiným tak ivf jí opět třeba nemine a co pak až se nezadaří.Každý to máme jinak..my na dítě čekáme 12 let,ale máme prostě jasno..pokud to nevyjde tak se nedá nic dělat a musíme žít s tím co máme a věř mi,že jsme štastný.Myslím,že kdybych tady každý den lítala po baráku a šílela,že chci mimčo,že je to pro mě nejdůležitější,tak mi věř,že mě manžel kopne do zadku.Člověk se s tím musí umět poprat..je to moc těžké,ale partneři musí být v tomhle směru opravdu silný a pak se to dá přežít i když to bolí.mě když se nezadařilo tak víš co mě řekl manžel??? Je mě jedno jestli bude nebo nebude dítě..chci s tebou umřít a já s ním a od té doby už dítě není moje priorita..protože zdraví si nezměním a partner mě ujistil,že to jde i jinak.Takže tím chci i říct,že pokud se přítelkyně takhle hroutí po neúspěchu tak třeba potřebuje vědět,že dítě není tvoje priorita,že budete štastní i bez něj.Hele já měla to samý..říkala jsem chcípák a co semnou??? No je to moc bolestivý,ale musíš najít ten správný směr a zjistit co se děje a čím to je..bav se tady jak ted..a na rovinu..vadí ti že nemáme dítě..že se nepovedlo ivf..že tě slintám 3× denně,že tě miluju..máš někoho jiného a prostě takhle na férovku v klidu a snad se něco dozvíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 01:10

Taky me napadla hned jedna vec-kdo z vas dvou to dite chtel vic??Ono jako neni nic horsiho,nez o tom porad mluvit a mluvit.Nezazili jste zase tolik pokusu,aby se z toho preci hned hroutila.ja mam za s sebou tri pokusy pokazde od sameho zacatku bez ketu a nakonec se nam povedlo prirozenou cestou.Dite samo,ale neni zaklad vztahu,nekteri se rozvedou kvuli diteti take.ja si myslim,ze jeden z vas moc tlacil na pilu a to pouto lasky jaksi zaniklo samo.Jestli ne,tak je to mozna i tim,ze pokud ona chtela dite za kazdou cenu,muze si snadno myslet,ze treba s jinym partnerem ji to klapne normalni cestou,jsou i takove pripady,kdy zena odesla ze vztahu,pripadala si ponizovana od toho manzela a nasla si jiny vztah,kde to opravdu klaplo.je dokazane,ze nektere pary nezplodi nikdy dite kvuli tomu,ze se imunologicky nesnesou,pak se treba rozvedou a ta zena pocne s jinym partnerem hned.Ovsem to si ona muze jen myslet,jak to bude doopravdy rozhodne vas bud silny ,nebo ne tolik silny vztah.Pokud chces,aby se vratila dej do toho vsechno,ale nemluv o detech,rekni,ze budes klidne dite adoptovat a ze ti jde jen o ni samotnou..... :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
2237
25.1.12 03:56

tak po stejné mašinerii IVF a po nevydařeném um. oplodnění se rozešla býv. švagrová s mým bráchou, byli spolu manž. 7.let, žili spolu 9.let. Byla uzavřená, odcházela z domu nechtěla se bavit o ničem a brácha je pravý opak, o všem chce mluvit, vše řešit, probírat. Nikdy jsem to nezažila, ale asi je to fakt velká zkouška a obrovský nápor na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
25.1.12 07:42

Tak já bych s dovolením trošku odbočila od IVF…
Podle toho co píšeš jsi naprosto oddaný a milující manžel. To taky neni dobře. I žena potřebuje trošku žárlit. Nikdy není dobré být si tím druhým jist. Pokud jí 3× denně říkáš, že jí miluješ a jsi na ní jak „cukrblik“ tak to by mě taky za chvilku omrzelo. Je to krásné, neřikám, že ne, ale být tebou dala bych jí občas nějakou maličkatou záminku k žárlení…ať si nění jistá…

Toť můj názor :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 08:13

na tom co pise cmochy,neco bude.Vzmuz se a ukaz ji,ze neni jedina,pokud se zachova chladne… :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
30
25.1.12 08:21

No mé sluzebni cesty a celkově mé zaměstnání ji dávalo dost podnětů na žárlení a musim říci že v mezích norem žárlila prostě já zas nejsem blbeček co se před ní plazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
25.1.12 08:28

Ahoj,
ak sa mozem opytat,kde mate problem,preco IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 08:30

Já to vidím tak, že je možné, že cítí, že ty ji miluješ víc a ona tolik ne a cítí vinu, že by sis zasloužil někoho, kdo by tě taky tolik chtěl. Pak ta její láska vedle té tvé psí oddanosti nevypadá dost veliká a mohla zapochybovat, jestli tedy jsi ten pravý, že by možná mohla někoho jiného taky tak moc milovat. Po nevydařeném IVF jí jen mohlo dojít, že zatím nemáte žádné závazky (dítě, manželství, společné dluhy či majetky) a rozchod není tak složitý.

Taky je možné, že ji to ranilo. Je jedno, kolik těch zklamaných nadějí má za sebou, každá žena je jiná. Nejsou to jen ty doktorské pokusy, celý rok jistě testovala a každý cyklus doufala, možná se někdy na pár dní zadařilo… Já málem přišla o manžela, když po zamlklém těhotenství jsem ho začínala víc a víc nenávidět. Po dvou měsících mi došlo, že je to z toho, že neprojevil žádný smutek, přišlo mi, že mu nezáleží na tom, že umřelo naše dítě. On mi ale chtěl být oporou, skálou, pak jsme si to vyříkali, poplakali a bylo. Jen chci říct, že každý to vnímá jinak a reakce partnera může hodně ranit a popudit.

Taky je možné, že má rozchod důvod jinde. Neptal ses, od kdy cítí, že tě nemiluje? Čím to začalo? Je lepší znát i hrozný důvod, ale být si jist, že je konec, než roky zbytečně čekat na něco, co se nestane… :hug:

• Citovat
  • Upravit
5043
25.1.12 08:38

Jestli můžu přidat svůj názor do mlýna (jen pro pořádek, jsem ve vztahu bezmála 9 let), tak já si myslím, že nezdařené IVF nebylo příčinou rozpadu vztahu a že se to nejspíš už nevrátí. Nejste spolu zas tak dlouho, jeden až dva roky je akorát ta doba, kdy člověka přejde zamilovanost a začne vidět partnera bez růžových brýlí. Je dost možné, že by se s Tebou rozešla tak jako tak, že jí prostě začaly vadit věci, co jí dřív přišly roztomilé. Přesně jak píše Denis, málokterá snese dlouhodobě vedle sebe rozněžnělého romantika. Sice všechny nadáváme, že by ti naši chlapi mohli být o něco míň drsní a říkat nám častěji hezké věci, ale stejně s nimi zůstáváme a ta jejich mužnost nám vlastně imponuje. Když se zrovna hroutíme, potřebujeme, aby se chlap nehroutil s námi, poplakat si ve společném objetí nefunguje. Je to nespravedlivé, hodní hoši by si zasloužili od života víc, ale realita je jiná. Jako přes kopírák to funguje i naopak, ženy, které zahrnují svého drahého neustálou pozorností, skončí úplně stejně - tím, že si muž najde nějakou potvoru. Je to těžké, ale je důlěžité zůstat i ve vztahu sám sebou a nedat najevo (nikdy!), že bys byl bez ní vyřízený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
25.1.12 09:13

ahoj,ja si teda myslim, ze taky potrebuje jen chvili byt sama, ze to byla pro ni velka rana, a mel bys ji dat prostor. Tim, ze rika, ze Te nemiluje, myslim, jen Ti chce taky trochu ublizit, protoze se citi spatne. Ale myslim, ze to nemysli vazne. Ja bych ji dala cas byt chvilku sama, a nechala na ni at se ozve sama. A ze ji rikas, ze ji milujes 3 krat denne, to si myslim, ze je hezky, a nikdy toho neni dost ;-) a bude ji to brzy chybet..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.12 12:39

Nemyslím si, že by v tom, proč s tebou nechce být, by byl někdo třetí. Na to ani nemysli. Nedokáži si vůbec představit, že kdo se pouští do IVF, má někde nějaký jiný objekt zájmu. Spíš si myslím, že dítě a IVF se pro ní stalo prioritou a tou nejdůležitější věcí na světě. A vše ostatní šlo do pozadí a to bohužel i ty. Také jsme s přítelem absolvovali první IVF neúspěšně. Strašně to bolelo. Přítel pro mě byl neskutečnou oporou. Také ho neúspěch zasáhl, ale nedával to na sobě tak znát. Neustále mi opakoval „nepovedlo se teď, povede se příště“. Žena, kterou miluješ, teď potřebuje čas, aby se s neúspěchem vyrovnala. Každá žena to má jiné. Některá se uzavře do sebe, jiná potřebuje psychickou podporu svého přítele a rodiny. U Vás je to bohužel ten první případ. Tobě nezbývá nic jiného, než jí ten čas dát. A teprve čas ukáže, jestli situace, která u Vás nastala, je pouze kvůli neúspěšnému IVF a nebo kvůli tomu, že prostě chtěla jen dítě a k tobě to pouto nebylo až tak silné, aby s tebou dál byla schopná žít bez dítěte, i když by se třeba za nějakou dobu zadařilo. Až si půjdeš pro věci, už jí neříkej, že jí miluješ, řekni jí, že ti na ní moc záleží a že jsi tu kdykoliv pro ní. Sám už se jí nevnucuj, to by jí spíš mohlo odradit. Držím Vám moc pěstičky.

• Citovat
  • Upravit
3894
25.1.12 12:59

Musím reagovat na poslední anonymní - ano, bohužel to jde plánovat si IVF s jedním a přitom mít někoho jiného. Mě takhle odešel manžel po 4 letech snažení přes IVF, prostě jednoho dne prohlásil, že na další pokus se mnou nepůjde, protože čeká dítě s jinou. Byli jsme spolu 17 let a to IVF bylo velké trápení, ale já myslela, že prostě vytrváme, že to zvládnem. No a ono bylo všechno jinak, táhnul to s ní 2 roky, zatím co se mnou vesele dál chodil na IVF.

Konsty - takže těžko říct čím to je, že tě nechce, může to být uplně všechno co tu holky napsaly. Skutečnou příčinu ti musí říct sama. Každopádně se nevnucuj, to je hodně odpuzující. Případně můžeš přítelkyni poradit psychologickou poradnu - PhDr. Markétou Rokytovou 737 785 193 - sama má za sebou IFV a dokáže pochopit co ženy prožívají. Možná si pak ujasní jestli je dítě pro ní priorita nebo když to nejde mít radši kvalitní vztah s někým kdo s ní chce být i bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
25.1.12 14:23

Skoda,ze si mi nenapisal, preco ste museli podstupit IVF, poznam par,kde manzela manzelka vyhodila z bytu a poslala prec, tvrdila,ze ho nemiluje len preto,ze mu chcela dat takto sancu mat dieta s inou,problem bol ,bohuzial, na strane tej manzelky......vedela,ze manzel tuzi po dietatku,tak ho o to nechcela pripravit..... nemoze to byt aj vas problem? Hoci ta priatelka nikdy neprestala lubit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
25.1.12 16:05

Anavi: A kdyby jo, tak co s tím?? Tohle napadne každou/každého, kdo má problémy s plodností - říct partnerovi, klidně se se mnou rozveď, já to pochopím. Ale pokud je odezva ujištěním, že ji/jeho má stejně pořád rád a nic se na tom nezmění, tak by měl, myslím, dotyčný neplodný partner zklidnit hormon a vážit si, že má vedle sebe člověka do nepohody. Pokud ani tohle ujištění nepomůže, tak nevidím, moc možností, jak to ještě zvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí