Rozchod po IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
15.2.12 23:11
nno píše:
ahojky - tvou slečnu neznám, ale asi tak - u žen, když udělají jednou rozhodnutí, tak je to definitivní, musela k němu dojít již dříve, asi to uzrávalo a uzrávalo, až to najednou bylo. Jestli je rozhodnutá, tak přes to vlak už nepojede (ale tvou drahou neznám, myslím to obecně). Byla bych nerada, kdyby někdo zobecňoval, že ženy chtějí drsňáky a že romantici jsou na nic. Tak jednoduché to není. Má drahá polovička mě také miluje, já jej také, přesto jsem to uťala - on to zcela nechápe,ano je to ten,co mě na rukou nosí - problém je, že jsem po letech života (8 let manželství, 5leté úžsné dítě) pochopila, že jeho smysl života a můj se zcela diametrálně liší a že já chci od života víc ( ne peníze, ne kytky - chci společné koníčky, aktivity atd.. Absurdní na tom je, že se oba máme rádi ( u mě se to usadilo v přátelství), ale já už s ním nechci žít,což on nechápe… Tak si umím živě představit, jak rozebírá, co pro mě udělal a jak jsem nechápává. Já jen vím, že to co jsme měli společného je pryč. Je mi s ním fajn, ale budoucnost si s ním představit nedokážu. Možná, že stejné pocity má tvá přítelkyně…

Ahojda taky smutný příběh, ale u nás to bylo trošku jiné pokud jsi četla veškeré mé príspěvky, tak si se mohla dočíst že my spolu měli hodne společného jak koníčky tak zábavu a doma byla pořád legrace jelikož jsem člověk co dokáže udělat legraci i ze sebe. Prostě všichni kolem nás to vědí že u nás bylo vše ok. Dokonce její nej kamarádka mi řekla že jí zná od malinka a všechny její bývalé ale tak šťastnou jako semnou nikdy nebyla. Ale to už je fuk já už jdu dál jelikož nechci čekat a trapit se půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nno
15.2.12 23:27

ale to u nás bylo a je taky , jenže já mám teď po zjištěni jedné skutečnosti (, je to komplikované ale to tu nechci rozebírat) a myslím, že tvá přítelkyně teď prošla „krizí“ (potomek jen tak nebude) tak jako já ( krizí podobného rázu) a uvědomila si, že už to nikdy nebude jako dřív a teď se pokouší s tou novou situací vyrovnat. A jediné řešení vidí bez tebe. Třeba je to jen přechodné a pochopí, že udělala chybu. Ale potřebuje se vzpamatovat. Já byt tebou tak ji budu na blízku (ne ale za zadkem!), a netlačila bych na pilu.

Možná, že ja to také pochopím,že jsem udělala špatné rozhodnutí, ale momentálně je mé rozhodnutí 100% a nevypadá to… Ale nikdy neříkej nikdy, že. No můj problém je také v tom, jak jsem psala, že to rozhodnutí uzrávalo…ještě to nějak dám až po definitivní, tak tady je ta hranice - už ne. Jinak jsme byli ukázkový pár a nikdo z našich známých by neřekl, že půjdeme od sebe. Vzhledem k synovi, manžel jezdí na víkend a tráví s námi volný čas, s tím já problém nemám.

• Citovat
  • Upravit
nno
15.2.12 23:32

a ano, jestli se ptáš na tohle - já ho mám ráda, jen prostě s ním nedokážu žít, prostě si to nedovedu představit, hrozně bych chtěla, ale byla by to virtuální realita, něco jako domeček z karet, který se díky větru zhroutí. A ten vítr jednou příjde ( u vás - otázka dítěte, třeba adopce - šla by do toho nebo ty? atd.)

• Citovat
  • Upravit
nno
15.2.12 23:37

a těch osm let nelituji a nikdy bych je nevymazala… jenom jsem ted v patové situaci a pud sebezáchovy volí, řeš to radikálně te´d, než se v tom utopíš do budoucna

upřímně,ale vše je to jen polemika - to co píšu, je můj život, tvá slečna má třeba zcela jiný důvod..jenom jsem chtěla napsat, že to není tak jednoduché, já pro ní dělám vše a ona mě nemiluje. prostě je to někdy složitější a jestli jste měli hezký vztah, jak píšeš, tak i pro ní to musí být dost těžké (tak chladnokrevná asi nebude)…i když to tak z tvého pohledu třeba nevypadá.

• Citovat
  • Upravit
Sledovala jsem diskuzi
16.2.12 18:35

tak pak nám zas za nějakej čas sem napiš, jak pokračuješ Petra

• Citovat
  • Upravit
30
16.2.12 22:36

Svět se asi zblaznil jinak to nevidim co se lidi s nama deje nechapu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 11:25

Tak jsem si to tady procetla a zjistila konsty,ze mas pravdu,kdyz pises,ze svet se zblaznil 8o nechapu zensky co si nevazi tak hodneho chlapa.Ja ziju uz 11 let v Nemecku a chapu,ze jestli jsi v Anglii uz cas zil je to setsakramensky tezke odejit ,kde uz je davno neco vybudovano zpatky do cech.Ja tady ziju stasne vdana,mame dcerku,ale kvuli chlapovi kdybych se rozvadela by jsem zpatky nesla,asi by muel prijit on za mnou.Mas to tezky,ale na nejakou slusnou holku,co si te bude vazit urcite narazis casem.Moc Ti to preju.Videla jsem fotky,vypadas dobre,ty urcite nejakou najdes-hodne stesti :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30
8.3.12 22:35

Dekuji za podporu a hezka slova, jsem rad ze jsi me pochopila jak to bylo a jak to je pro me tezke. Tak ti preji hodne stesticka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.6.12 08:06

Jak to dopadlo

Ahoj všichni, jak mě tady někdo žádal, tak informuji jak dopadl tento pro mě nejhorší životní příběh. Po 6měsících žádná změna. Životem jdu dál a musím konstatovat že ze životní lásky se stala životní nenávist. V současné době mám skvělou přítelkyni sice jsme na začátku, ale to co bylo jsem musel překousnout. Bývalá se ke mě nehlásí. Jen když potřebujeme komunikovat, tak je na mě milá jako by mi neublížila a nic se nestalo. Na život již nahlížím zase s úsměvem a užívám si každého dne. Nestarám se jak se má bývalá má nepíšu jí ani nekontaktuji. Každému se to zlé vrátí. Tato životní zkušenost ze mě udělala zase o kousek tvrdšího člověka. Všem tady přeji krásné léto a hodně lásky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
28.6.12 14:52

@konsty
tak to je dobre :mavam:
tuhle diskusi jsem sledovala a myslim, ze to dopadlo nejlepe, jak mohlo.
nejde veci lamat pres koleno.
laska a nenavist maji k sobe hodne blizko a snadno se z lasky stane nenavist.
zivot jde dal, tak at je dobry:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.7.12 23:48
@konsty píše:
Ahoj všichni, jak mě tady někdo žádal, tak informuji jak dopadl tento pro mě nejhorší životní příběh. Po 6měsících žádná změna. Životem jdu dál a musím konstatovat že ze životní lásky se stala životní nenávist. V současné době mám skvělou přítelkyni sice jsme na začátku, ale to co bylo jsem musel překousnout. Bývalá se ke mě nehlásí. Jen když potřebujeme komunikovat, tak je na mě milá jako by mi neublížila a nic se nestalo. Na život již nahlížím zase s úsměvem a užívám si každého dne. Nestarám se jak se má bývalá má nepíšu jí ani nekontaktuji. Každému se to zlé vrátí. Tato životní zkušenost ze mě udělala zase o kousek tvrdšího člověka. Všem tady přeji krásné léto a hodně lásky. :palec:
:hug: :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.2.14 07:33

Ahoj všichni, někdo v teto diskuzi mě požádal, abych napsal jak pokračuji. S byvalou přítelkyní o které vlastně byla tato diskuze neřeším. Musím však konstatovat že zato jak se ke mě zachovala tak jí pořád nenávidím. No a jak se mám já tak s novou přítelkyní jsme si koupily byt a po 1.5 ročním vztahu čekáme mimčo je to super a musím jen konstatovat že to šlo bez doktora prostě jak to má být.

Tak zkušenost s bývalou mě posunula dál a když jí potkám na ulici tak cítím jen nenávist. Já vím měl bych se covat jako dospělák ale…
Tak se mějte krásně a třeba tyto stránky využije ta moje nastávající mamina pro nějakou tu babskou radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.18 18:47

Rozchod po IVF

Ahojte , je mi přes 30 a s přítelem jsme asi 7 let . Před 2 lety jsme si koupili dům (hrubou stavbu ) , na kterém jsme společně začali pracovat . Už ten rok na podzim jsme se domluvili že půjdu na umělé oplodnění (já zdravá , přítel má v rodině genetické vážné onemocnění na které se nechce vyšetřit zda ho má či ne ) - proto jsem si zjišťovala informace o tom jaké jsou možnosti a proto jsem se rozhodla na podstoupení IVF (zajímala jsem se hlavně já ).Začátkem ledna 2018 jsme postoupili veškeré genetické vyšetření atd. Pak jsem si začala asi 20 dní píchat injekce a následně byl odběr.Z 18 kvalitních vajíček se 6 dne a po úspěšné genetice dožili asi 4 embryjka .Přítel se během veškerého tohoto procesu začal měnit přestal komunikovat , vůbec mi s ničím nepomáhal v domácnosti a nezajímal se o to jak mi je , křičel na mě ať mu neřvu do ucha, když mi musel dávat poslední injekce sám , protože už sem to sama nedávala a bolelo to .Po prvním transportu mi během své opilosti řekl že je to vlastně všechno můj výmysl jak barák tak dítě atd.(on už jedno dítě má , já ne ).Byla jsem na dvou transportech asi do léta .Oba neúspěšné. Pak jsem byla nemocná asi 3 týdny jsem se dostávala z angíny a on se vůbec nezeptal jestli něco potřebuji , nakoupit , uklidit .Doma jak po výbuchu .A pak přišel a ptal se jestli bude vůbec někdy sex nebo jestli budeme žít vedle sebe jako spolubydlící což mě dorazilo a začala jsem si pokládat otázku zda s ním i nadále chci být . Řekla jsem mu to .On pak obrátil snažil doma uklízet , pomáhat , ale pořád chtěl znát odpověď zda s ním dál chci být a tlačil na mě , vydrželo mu to pár týdnů. Řekla jsem mu že chci pauzu ,že se furt motáme v kruhu a fyzicky ani psychicky to nedáváme.Nechci mu dávat naději , když jsi nejsem 100% jistá že si s ním umím představit budoucnost. Nechápe ani , když jsem mu řekla že do dalšího IVF jít už nechci, když mě podpořit neumí a že když nevyjdou ani ty dvě embryjka že si bohužel život bez dětí představit neumím a že mě ani během toho celého procesu nepřesvědčil že se na něj mohu spolehnout . Nechápal to ,že bych si klidně vybrala možnost mít dítě klidně s někým novým než být s ním bez dítěte. Teď se kaje říká že mu chybím a že si uvědomil ,že mě bral jako samozřejmost . Jenomže já kdykoliv ho vidím je mi to vše líto a zase se veškeré ty problémy a tlaky vrací a připadne mi že to takhle dál nejde. Sama nevím jak se rozhodnout .Možná jsem nenapsala všechno, ale bylo toho tolik … chtěla bych znát váš názor . Díky

• Citovat
  • Upravit
14723
12.12.18 23:22

Když není rád, že jsi chtěla podstoupit takový martýrium kvůli němu, jako nositeli vážné genetické zátěže a děti chceš, tak si myslím, že kdokoliv jiný by byl lepší.
V momentě, kdy sama takto začneš pochybovat, tak se hlásí vlastní intuice a ta neklame.

On by Tě měl na rukou nosit, co jsi pro něho dělala (neboli pro vás a vaši společnou budoucnost), protože dobrovolně podstupovat umělá oplodnění je dost nepříjemný. Přirozeně to je pohodlnější, nejsou to takový dardy hormonů, … atd.
Ale neocenil to, spíše naopak.
Po těch blbých řečech, ze kterých jde vycítit, že se mu celý ten nápad nezamlouvá. Žádný chlap nestojí za to, abys s ním byla bez dětí, když je chceš. Opravdu žádný. Ten tvůj za mnoho nestojí a v momentě, kdy ucítí tvoji závislost bude hnusný. Možná není ani moc rád za to dítě, co už má.

Já bych geneticky zatíženýho chlápka, co se navíc takhle chová, opravdu jako zdravá fyzicky i duševně nechtěla. Měla bych z toho pocit, že je mně pro něho škoda, stačila by mu nějaká geneticky zatížená, co s ním bude jenom žít a užívat. On víc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
13.12.18 09:31
@LaPaloma píše:
Když není rád, že jsi chtěla podstoupit takový martýrium kvůli němu, jako nositeli vážné genetické zátěže a děti chceš, tak si myslím, že kdokoliv jiný by byl lepší.
V momentě, kdy sama takto začneš pochybovat, tak se hlásí vlastní intuice a ta neklame.

On by Tě měl na rukou nosit, co jsi pro něho dělala (neboli pro vás a vaši společnou budoucnost), protože dobrovolně podstupovat umělá oplodnění je dost nepříjemný. Přirozeně to je pohodlnější, nejsou to takový dardy hormonů, … atd.
Ale neocenil to, spíše naopak.
Po těch blbých řečech, ze kterých jde vycítit, že se mu celý ten nápad nezamlouvá. Žádný chlap nestojí za to, abys s ním byla bez dětí, když je chceš. Opravdu žádný. Ten tvůj za mnoho nestojí a v momentě, kdy ucítí tvoji závislost bude hnusný. Možná není ani moc rád za to dítě, co už má.

Já bych geneticky zatíženýho chlápka, co se navíc takhle chová, opravdu jako zdravá fyzicky i duševně nechtěla. Měla bych z toho pocit, že je mně pro něho škoda, stačila by mu nějaká geneticky zatížená, co s ním bude jenom žít a užívat. On víc nechce.

Přesně. Jakmile je problém na straně ženy, tak by ji měl muž poslat do oběhu. Vlastně celý průmysl asistované reprodukce by měl být zrušen. Moudrá příroda už to tak zařídila, že se rozmnoží jen ty kvalitní kusy, ty vadné už ne. Jen člověk se do toho motá a hraje si na Boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí