Rozdílná představa o budoucnosti - jednodušší život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66845
21.9.14 22:06
@Abilka píše:
@blecha72 Taky bych to udělala takhle. Na prázdniny se tam i tak může nastěhovat. A pokud je to tak blízko, tak ani chov slepic není nemožný. Do větších zvířat bych už nešla.

Tcháni na zahradě za městem chovali ledacos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 22:07
@Abilka píše:
@blecha72 Taky bych to udělala takhle. Na prázdniny se tam i tak může nastěhovat. A pokud je to tak blízko, tak ani chov slepic není nemožný. Do větších zvířat bych už nešla.

Asi určitě začátkem jen ty pipíny :)

• Citovat
  • Upravit
66845
21.9.14 22:08
@Anonymní píše:
Asi určitě začátkem jen ty pipíny :)

Zázemí máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 22:18

Uvidíme nu.. budu o tom ještě leccos číst a zjišťovat.. a třeba potom po zimě bych se do něčeho realizovatelného pustila.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1142
22.9.14 10:50
@blecha72 píše:
Tcháni na zahradě za městem chovali ledacos

To jo, ale je to už moc nepohodlné - chodit do práce a každé ráno vstávat o hodinu a půl dřív, aby to člověk nakrmil a poklidil… Slepice se dají „zasypat“ na dva, tři dny podobně jako andulky, vyhřívaná napáječka, takže se stačí stavit 2-3× týdně. Nebo pak chovat něco většího jen přes léto a na podzim vybít na maso. Třeba jednoho králíka lze mít přes zimu i na balkoně nebo za oknem (samozřejmě adekvátně zaopatřeného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.9.14 11:17
@Anonymní píše:
Ahoj všem ve spolek :)
Ráda bych se Vám tu vypsala a nějak asi si ulevila :)
Jsme mladý pár, máme tříletou dcerku a čivaváka. Žijeme v mém bytě, který mám v OV. Je to velké 4+1 s lodžií po rekonstrukci, pěkný byt, měla bych být spokojená, dalo by se říct.
Partner žil celý život po sídlištích v panelákách, já též, ale pravidelně jsem v pátek odjížděla s babičkou a dědou na chalupu až do neděle, a byla jsem chalupářkou i celé prázdniny většinou, a ted zjistuji, že čím jsem starší, tím víc mi dochází, že nechci stejný život jako jsem měla já s rodiči. Po práci opět do „kurníku“, nakoupit do Penny apod. a neustále dokola..takový život nechci! Ale dosud jsem chtěla.. :nevim:
Již nějaký čas mi dochází, že chci zahradu..chci volnost pro dceru a ne prolejzačky s cikánama :(, chci bazén..slepice..možná kozu :D, pěstovat ve skleníku, kytky, grilovat..
Problém, ale začínám vidět v tom, že partner to samé nejspíše nechce..
Máme pozemek pár km od centra v kolonii, cca 800m2, tři garáže, stojí tam chatka, jezdíme tam moc rádi, ale partner to vidí nejspíše jen jako relax..jen jako chajdu.
Dokáži si představit žít zde natrvalo, okolo lidé žijí trvale v domech.
Zasíťováno zde je, elektřina i voda.

Dokáži si představit žít zde, domek buď přestavět, přemýšlela jsem i o mobilheimu, ale po osobní návštěvě jsem zamítla.
Zjištuji, že chci jednodušší život.. nechci celé dny jen uklízet v paneláku a venčit psa okolo, chybí mi ta volnost, chodit s konví, střihat stromy..
Píšu hodně zmateně, jak mi to zrovna přemýšlí..snad mě pochopíte, mé myšlenky.
Oba máme práci na HPP, žádné dluhy, kdybych se rozhodla domek přestavět, naši mi finance půjčí, jelikož byt bych neprodala, pronajímala. Prodat ho nechci.

Moc Vám děkuju za přečtení a třeba napsání, jak a kde žijete vy a jestli jste spokojené. Uvítám i ty, které máte slepice nebo skleník :D

Dám Vám sem i fotky naší chatky, a případně co bych ráda vytvořila.. :srdce:

Jen ještě dodám, otec je pokrývač, jeho dva bráchové i jejich synové všichni zedníci a topenář :D

Nevím, kolik ti je, ale přesně k tomuhle rozhodnutí dospěla moje mamča, která do té doby byla městský člověk ve svých 40 letech s tím rozdílem, že tatka souhlasil. A fakt tam byli spokojení. Jediný rozdíl je, že my s bráchou jsme už byli dospělí a samostatní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
22.9.14 14:39

Ono zakladatelko 800 m2 není zase tak moc. Na to, že bys tam chtěla mít výběh pro slepice (tedy i kurník), kozu (tedy i chlév), záhony, bazén, určitě posezení. A nějaké místo zabere taky barák. Kozu takto malý pozemek neuživí, musela bys jí chodit někam pást a na zimu shánět seno. Slepice by měly mít svůj adekvátně veliký výběh, protože pokud se dostanou na normál pozemek, všechno ti vyzobou, vyhrabou a pose.rou.
Já mám domeček a podobně veliký pozemek a máme jen tři psy. Máme tam posezení, psi kotec, trávu s stromy. Slepice jsme měli, když jsem měla ještě pronajatý malý pozemek za zahradou a byly tam. Záhony žádné, ale ty by se vlezly.
Bydlím tam sama s dcerkou, chlapskou ruku by to tedy chtělo. Přítele mám, ale ten je stále v práci a nemá čas ani na svůj dům, natož náš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.14 20:32
@káťa píše:
Ono zakladatelko 800 m2 není zase tak moc. Na to, že bys tam chtěla mít výběh pro slepice (tedy i kurník), kozu (tedy i chlév), záhony, bazén, určitě posezení. A nějaké místo zabere taky barák. Kozu takto malý pozemek neuživí, musela bys jí chodit někam pást a na zimu shánět seno. Slepice by měly mít svůj adekvátně veliký výběh, protože pokud se dostanou na normál pozemek, všechno ti vyzobou, vyhrabou a pose.rou.
Já mám domeček a podobně veliký pozemek a máme jen tři psy. Máme tam posezení, psi kotec, trávu s stromy. Slepice jsme měli, když jsem měla ještě pronajatý malý pozemek za zahradou a byly tam. Záhony žádné, ale ty by se vlezly.
Bydlím tam sama s dcerkou, chlapskou ruku by to tedy chtělo. Přítele mám, ale ten je stále v práci a nemá čas ani na svůj dům, natož náš…

Krásné… s tou kozou by to nebylo hned tak horké, ale slepičky bych chtěla, vajec máme spotřebu :D
Stále tak nějak prohlížím a lovím po internetu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.14 21:05
@donaga píše:
sousedi slepice mají. Na jednu stranu je to fajn, že dcerka se chodí dívat na slepičky, ví jak zní opravdové kvokání a tak, ale ten zápach… Máme celkem malou zahradu a není před tím kam utéct. Takže posezení za letního vlahého večera je poněkud znehodnoceno. Vždy se těším, až bude foukat vítr směrem od nás k nim :D
:D :D upřímně s tebou soucítím. Na chalupě máme na dohled cca 1km vzdušnou čarou slepičárnu :D :D
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.14 21:08

Tady zakladatelka :)

Holky, tak jsem obepsala během včerejšího odpol a dnešního rána pár firem na montované nebo modulové domy a mobiheimy i případně a přemýšlím..v mozku mi to šrotuje…a vážně přemýšlím…že chatu zboříme… a píchneme na ni mobilheim 13×4m rozměrově, 4kk aby byl. Aby měl pouze rozdělené pokoje, holej prostě a sami si ho uděláme a vybavíme. Cenově to vyjde hodně slušně. Případně mi jedna firma navrhla i spojit mobiláky dva. Což je moc pěkné, a vpředu terasu, tu tam máme dřevěnou u chaty teď, to bych chtěla podobnou :)

• Citovat
  • Upravit
66845
23.9.14 21:20

Máte hezkou chatičku, škoda bořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.14 21:33
@blecha72 píše:
Máte hezkou chatičku, škoda bořit.

Chatičku ano, ale uvnitř je prd, okna dvojitý starý, dřevěný s těma malýma okýnkama.. :(
Stále váhám..
Je škoda ji zbořit, možná přemýšlím, že by stačilo jen zezadu „přilípnout“ modul a byl byl haus :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.14 21:35

Já bych odřízla střechu nějak, odsunula tu terasu, zezadu chatky bych přidělala k chatě dva moduly, ty buňky a udělala z toho např. 4kk. Chata je ted uvnitř nějaké 2+0, a na to celé bych tu střechu zas vrátila a dodělala :D a zpět přisunula terasu :D

ale nestavíme z lega že :D škoda.
Omluvte mé hrabání, dlouho jsem dnes byla v práci.

• Citovat
  • Upravit
káťa
24.9.14 08:56

Jako mobilheim jo, ale nedokážu si představit bydlet tam v zimě, aby to nestálo majlant, stejně se to musí nějak zateplit, ne??? A prostě pořád jsou to dle mého stísněné prostory pro rodinu. A aby se v mobilheimu podle mého žilo pohodlně a nestísněně jako v domě, je to dražší záležitost, to už bych tam postavila domek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.15 22:38

Ahooooj, tady zpět zakladatelka :)
Přemýšlím již delší dobu a vůbec nevím, kde se poradit.. myslíte, že dole rekonstrukce a nahoru přistavit ještě patro té chatky co jsem dávala do úvodu… jakou tipujete cenu?
Vůbec netuším, jak to vypočítat :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí