Rozdílná představa o budoucnosti - jednodušší život

Anonymní
21.9.14 20:06

Rozdílná budoucnost - jednodušší život..

Ahoj všem ve spolek :)
Ráda bych se Vám tu vypsala a nějak asi si ulevila :)
Jsme mladý pár, máme tříletou dcerku a čivaváka. Žijeme v mém bytě, který mám v OV. Je to velké 4+1 s lodžií po rekonstrukci, pěkný byt, měla bych být spokojená, dalo by se říct.
Partner žil celý život po sídlištích v panelákách, já též, ale pravidelně jsem v pátek odjížděla s babičkou a dědou na chalupu až do neděle, a byla jsem chalupářkou i celé prázdniny většinou, a ted zjistuji, že čím jsem starší, tím víc mi dochází, že nechci stejný život jako jsem měla já s rodiči. Po práci opět do „kurníku“, nakoupit do Penny apod. a neustále dokola..takový život nechci! Ale dosud jsem chtěla.. :nevim:
Již nějaký čas mi dochází, že chci zahradu..chci volnost pro dceru a ne prolejzačky s cikánama :(, chci bazén..slepice..možná kozu :D, pěstovat ve skleníku, kytky, grilovat..
Problém, ale začínám vidět v tom, že partner to samé nejspíše nechce..
Máme pozemek pár km od centra v kolonii, cca 800m2, tři garáže, stojí tam chatka, jezdíme tam moc rádi, ale partner to vidí nejspíše jen jako relax..jen jako chajdu.
Dokáži si představit žít zde natrvalo, okolo lidé žijí trvale v domech.
Zasíťováno zde je, elektřina i voda.

Dokáži si představit žít zde, domek buď přestavět, přemýšlela jsem i o mobilheimu, ale po osobní návštěvě jsem zamítla.
Zjištuji, že chci jednodušší život.. nechci celé dny jen uklízet v paneláku a venčit psa okolo, chybí mi ta volnost, chodit s konví, střihat stromy..
Píšu hodně zmateně, jak mi to zrovna přemýšlí..snad mě pochopíte, mé myšlenky.
Oba máme práci na HPP, žádné dluhy, kdybych se rozhodla domek přestavět, naši mi finance půjčí, jelikož byt bych neprodala, pronajímala. Prodat ho nechci.

Moc Vám děkuju za přečtení a třeba napsání, jak a kde žijete vy a jestli jste spokojené. Uvítám i ty, které máte slepice nebo skleník :D

Dám Vám sem i fotky naší chatky, a případně co bych ráda vytvořila.. :srdce:

Jen ještě dodám, otec je pokrývač, jeho dva bráchové i jejich synové všichni zedníci a topenář :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11620
21.9.14 20:15

Tak pokud partner měnit životní styl nechce… Ale my máme postaveno na 4300m2, dům má 230m2. A teda neměnila bych. Je tu strašně práce i přesto, že zvířectvo nemáme. Ale miluju to tu :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
21.9.14 20:15

Ty zjišťuješ, že chceš jednodušší život v baráčku nebo na chajdě, ale já si osobně myslím, že jednodušší je to v paneláku - to je můj názor.
Zatím jsem spokojená v paneláku, ale kvůli synovi bych si přála alespoň mít chajdu. Ale já nejsem na to a tu údržbu bych nedala, ale kdybych našla partnera, co k tomu má vztah (k práci kolem baráku) - tak bych do toho šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.9.14 20:16

Ale teda nemyslím si, že bych měla jednodušší život než lidi z paneláku :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
21.9.14 20:22

@Genovesa Ono má oboje svoje výhody i nevýhody. Člověk musí zvážit, které ty nevýhody převažují v jakém prostředí a pak se rozhodnout.Na něco je jednodušší panelák na jiné zas dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 20:23

Děkuji za názory. Ano, zakládala.
Partner se toho bojí, si myslím.

Špatně jsem se vyjádřila, samozřejmě není lehčí v tom, že se musí kolem baráku víc makat, jasně že jo. V paneláku otočím kohoutem a je teplá, a chodbu meju 1 za tři měsíce, když se vystřídáme. Myslela jsem to ale tak, jednodušší v tom, že i když mám stabilní práci na HPP, nevypadá to, že bych měla odcházet, nebo tak, myslím jednodušší v tom, že… myslím, jako pomalejší..ne tak hektický.. před dcerkou jsem dělala nějakou dobu v nevládní organizaci - charitě dá se říct, nevím zda znáte, a byla v Cameroonu. Pak dcerka, byt, a život..

Ale teď se nějak vracím… a chci ven! :palec:

• Citovat
  • Upravit
8935
21.9.14 20:24

Asi hodně důležitá otázka-máte peníze na to, abyste si mohli na zahradě pořídit "něco " vhodného k bydlení? Je to i o tom, že se při hypotéce změní životní styl-nebude tolik peněz na zájmy a jiné aktivity. A ne každý je ochoten za bydlení v domku oželet svoje výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 20:27

Píši to výše, že už to probíráme v rodině, a finance si mohu půjčit. Do hypotéky bychom určitě nešli.

• Citovat
  • Upravit
16186
21.9.14 20:27

Ja bydlela cely zivot v panelaku a zivot v dome jsem ji jaksi nedovedla predstavit :-O
Ted ziju druhym rokem v baraku a nedovedu si predstavit, ze bych zila v panelaku… :mrgreen: presne jak pises, ta volnost je k nezaplaceni a pro decka zahrada idealni :palec: starosti s domem nejsou zadne, akorat vic mistnosti na uklid :lol: ale za ten komfort to stoji :jazyk: mame novy, moderni dum, uvidime za par let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
21.9.14 20:28

Taky bydlíme v baráčku, nejdřív to byla ruina a dáváme to pomalu do kupy.do důchodu máme co dělat. ale je to tak že vše má své pro i proti. ráda bych někdy vzala kočár a jen tak jela do obchodu, drogerie. musím všude autem, my tu nic nemáme. na druhou stranu ta zahrada, v létě sluníčko grilování, to je super. máme i skleník :srdce:

zakladatelka: ten domek je bomba mě to připomíná domky jak jsou v Americe jestli víš co myslím úžasný :pankac: nebo mi to tak přijde na té fotce

celé dětství jsem bydlela v paneláku, přítel tady na vesnici. přistěhovala jsem se za ním. on by do bytu nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
21.9.14 20:31

Já bych to nehrotila, máte jednoduchost života v paneláku i příjemný relax na zahradě. Tam bych se nastěhovala na prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
21.9.14 20:32

Já vyrostla v paneláku, potom jsme bydleli v domě v nájmu ve městě (bez zahrady) a nyní jsme v baráčku se zahradou. Neměnila bych. Sice je těžké vše stíhat, protože chodíme do práce a k tomu zahrada a zvěř, ale když si představím zpět panelák, tak jen při té myšlence jsme mrtvá. Nemám vše tip ťop, ale nekácím se z toho.
Ono je rozdíl taky v tom, že v bytě máš daleko víc času na úklid a člověk může být tedy tak trochu cimprdlich, v baráku když počítáš se zvířaty a třebas kozou už je to jiné, to už holt chlup sem nebo tam nebo kousek sena se až tak nepočítá. Takže jestli tohle bys taky dala, protože jinak je to na zbláznění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 20:35

Koukám různě po internetu a do diskuzí a něco takového by bylo perfektní..
I v tomto myslím, to jednudušší bydlení.. ráda bych si většinu - od brambor, přes zeleninu, až po vajíčka, sama pěstovala a měla právě zmíněné slepice.. ;)
Je to otřes leckdy v těch supermarketech. Někdy mi přijde, že mi přeskočilo, ale jen na takový život pomyslím, jsem šťastná. Ta radost, když si něco vypěstujete :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.14 20:36

Anonymní dvě

Tak já jsem v opačné situaci, bydlím v domě, udělám dle mých představ, pozemek 3000m2, udělaný tak, že i já otočím kohoutkem a teče teplá voda, topení automaticky, stará se komplet manžel, o dům o zahradu manžel. A já to tu nesnáším. Do města 10minut autem, ale stejně se do toho auta musí sednout a jet, nemám ani slepice, ani kozy, to by mě trefilo, mám tady ten bazén, děti můžou ven kdykoliv, život je tu skutečně pomalejší, každý každému vidí do talíře, jen vylezu ven, soused na mě haleká ahoj. žIJU TU UŽ 10LET, manžel je šťastný, já bych to snad i někomu hned darovala a šla zpátky do bytu. Snažím se, ale ve slabších chvilkách jsem nešťastná. A nejvíc mě drtí ta neměnnost, že tady umřu. Někdy se v duší zlobím na manžela, že byl tak urputný a přmlouval mě k tomu, zlobím se na sebe, že jsme podlehla, když jezdí na traktůrku a seká zahradu a blaženě se usmívá, nejraději bych ho z toho traktůrku srazila. Pokud to manžel nechce, může se stát, že bude nešťastný. I když podle okolí má ráj na zemi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.14 20:38
@luckaa85 píše:
Taky bydlíme v baráčku, nejdřív to byla ruina a dáváme to pomalu do kupy.do důchodu máme co dělat. ale je to tak že vše má své pro i proti. ráda bych někdy vzala kočár a jen tak jela do obchodu, drogerie. musím všude autem, my tu nic nemáme. na druhou stranu ta zahrada, v létě sluníčko grilování, to je super. máme i skleník :srdce:

zakladatelka: ten domek je bomba mě to připomíná domky jak jsou v Americe jestli víš co myslím úžasný :pankac: nebo mi to tak přijde na té fotce

celé dětství jsem bydlela v paneláku, přítel tady na vesnici. přistěhovala jsem se za ním. on by do bytu nešel.

Moc díky za chválu. :)
Momentálně je tam, ale jen kuchyně a obývák, nikdy tam nikdo nebydlel, jen jsme tam občas přespávali. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max