Rozdpadlé zuby u 8leté holčičky

70
18.4.22 13:06

Rozdpadlé zuby u 8leté holčičky

Zdravím holky. Obracím se na Vás s takovým “menším” problémem. Dcera mého ex má ve svých 8mi letech rozpadlé už 3 zuby. Jde teda o první zuby, ale… V podstatě celý zub má rozpadlý a rozdrlolený, takže v dásni má jen zbytek, plus kořen. Zubaře nemá. Když jsem to já řešila s dr, tak říkala, že aby jí ošetřili na nějaké stomatologii, stejně jí zubař musí zuby alespoň základně ošetřit, jinak ji nevezmou. Jenže ex zubaře prostě shánět nebude… Moje otázka ale zní.. Jak se b takových případech postupuje? Co ji při ošetření čeká? Finance si musí ex vyřešit, je to jeho problém. Když jsme byli spolu, snahu jsem měla. Máte některá zkušenosti? Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
18.4.22 13:19

První zuby nemají kořeny. A tyto věci řeší rodiče.

• Citovat
  • Upravit
31278
18.4.22 13:20

Dcera tvého expritele? S tím neuděláš nic. Holčička má své dva zákonné zástupce, kteří ji musí zajistit základní péči. Pokud má holčička zničené zuby, mohla a měla by, to řešit i pediatrička, zeptat se rodičů na ošetřujícího zubaře, případně jim doporučit, vysvětlit, že ty zuby nemůžou zanedbávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
18.4.22 13:27

Ono to nemusí být zanedbáním syn má stejný věk a ve stejném stavu má tři zuby, a od mala chodí co půl roku k zubaři i častěji, ale zuby se mu kazí a rozpadají před očima
hodně záleží na zubařce je fakt že jsme měli hodně laxní co odmítala ošetřovat malé kazy takže jsme sehnali jinou ta se snaží zachránit co se dá a ošetří a vyvrtá i mini kaz tak snad už o víc zubů nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
18.4.22 13:28

@Mar__tanka1983 Její maminka žije už přes rok v Rumunsku, v péči ji má ex. Pediatrička to řešila semnou minulý rok, jenže zubaře nemá, a je problém ho sehnat. Já tenkrát obvolávala, a ptala se, bez úspěchu. Ex je v tomhle dost laxní, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.4.22 13:31
@jahuhudka píše:

Ale mají a velmi dlouhé. Navíc jsou klenuté, aby mohl být mezi nimi uložen zárodek stálého zubu. Jak stálý zub prořezává, kořeny mléčného zubu se zkracují, až nakonec zoubek vypadne. Pokud má dojít k předčasnému vyndání dočasného zubu, jedná se o poměrně zatěžující zákrok.
Dítě má dva rodiče, ti se musejí postarat. Pokud nemá dítě zubaře, ať se poradí u zdravotní pojišťovny a nebo budou muset zaplatit soukromého. Stav mléčných zubů ovlivňuje i stálý chrup!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2651
18.4.22 13:36

Řešení by to mělo. Najít zubaře či ještě lépe dentální kliniku. Předpokládám, že zbylé části zubů se v takových případech vytrhnou. Ostatní zuby ošetří. Dále se bude hlídat dentální hygiena ať se předejde problémům u stálých zubů.
No ale s tím ty bohužel nic nenaděláš. Tvůj ex na zuby své dcery kašle. Takže předpokládám, že nebude řešit hygienu ani u druhých zubů. A holčičce tím zadělá na velké starosti v dospělosti. Chápu, že je ti té holčičky líto, ale nemáš ze své pozice bohužel jak zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.4.22 13:37

No tak jestli se bavíme o prvních zubech, tak ty vyviklá i sama. Můj zubař bere i děti z rodiny. tvůj ex nemá zubaře? Nebo Tvůj by jí nevzal? Žádné speciální ošetření jí teda nedělal kromě rentgenu panoramatického, aby se vidělo, jestli má vůbec nasazený druhý zuby. Pak se vždycky spolu domluvili jestli jí je vezme on do kleští nebo je do příště vyviklá. Co by teda rozhodně chtělo pořešit dentální hygienu, obzvlášť jestli má kazivé zuby. Ta se shání podstatně lépe než zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
18.4.22 13:40

To je celkem průšvih, protože zuby jsou fakt základ a když se zanedbá mléčný chrup, může jít zánět i do těch nových, prostě to spolu úzce souvisí… já jsem na zuby extrémní pedant, i kdybychom byly v lese ve stanu, tak se ráno a večer prostě zuby vodou z petky vyčistí za každou cenu.. tyhle návyky jsou pro život podstatné a když vidím lidi se zanedbaným chrupem, tak si myslím své..
a ano - stojí to pak peníze, a ne málo..
Na tvém místě bych s tím dítětem jela aspoň na zubní pohotovost, jsou tam zvyklí, že tam jezdí i lidi, co prostě nemají svého zubaře - protože v ČR jsou místa, kde ho prostě opravdu neseženeš… Vytrhat a ošetřit co jde..
kupujte mu aspoň listerinky ústní vody, dobře dezinfikuje před spaním.. vodou nevyplachovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
18.4.22 13:45

Soukroma dentalni klinika. Ale uplne levny to asi nebude. Zkazeny zuby nejsou sranda. Nektery deti to maji i pres dukladnou hygienu a peci. Tohle asi nebude ten pripad. Muze ji tam vzniknout nejakej zanet, to by se resilo na pohotovosti, ale je treba to vyresit nejak komplexne. Napohotovosti ji cely chrup opravivat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
18.4.22 13:50

Ono se dá leccos i bez zubaře, minimálně kvalitní hygiena, ne sladké pití na noc, existují tabletky bez předpisu na posílení skloviny, zeptej se v lékárně, už si nepamatuju název. Jenže tohle vše potřebuje dennodenní péči, a pokud s tebou holčička nežije, tatínka nedonutiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
18.4.22 14:27

@jahuhudka to není pravda, prvni zuby mají kořeny, postupem času, jak rostou stálé, zanikají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
18.4.22 15:14
@jahuhudka píše:

Nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.4.22 16:14
@jahuhudka píše:

To není pravda. Mléčné zuby mají kořeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.