Zkažený zub u dospělého

Anonymní
18.4.22 08:03

Zkažený zub u dospělého

Ahoj, dneska jsem při čištění zjistila, že mám celý černý zub z vnitřní strany pusy. Jedná se o spodní, čelní. Ne na straně. Zřejmě díky tomu, že ho jeho soused překrývá se špatně čistí a chytl zubní kámen. Je to divné na prohlídky chodím a lékařka nikdy nic nezjistila. Z vnější strany ho mám stejně jako ostatní bílé :nevim:

Holt moje chyba, kdybych jako dítě nosila rovnátka. Ale chci se zeptat, je nějaká možnost jak kámen odstranit, asi ne co? Když je tam špatný přístup - není celý volný.
Má doktorka mi kdysi chtěla jeden zub měnit z důvodu, že mi občas zlobil, Bolek a uznala, že předchozí zubařka ( její máma ) si udělala chybu a vyplň nebyla pořádně. Dle ní mám v zubu zánět. Nevím :nevim: Zub občas bolí, někdy se měsíce neozve a vizuálně vypadá v pořádku. Cenu mi tenkrát řekla 30.000 Kč 8o To mě docela položilo. Proto by mě zajímalo na kolik by tak vyšla případná oprava a nový zub zepředu, dole? Když by bylo nejhůř.

Nebo mám nárok jít k někomu jinému??? Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17371
18.4.22 08:16

Můžeš změnit zubaře.
já jsem byla u jednoho, co mi dělal korunku a k jiné zubařce chodím na prevence - ale to byla těžká protekce, normálně nevím, nevím…
ale nepřijde mi to neřešitelné. „měnit zub“ je dle mého dost škoda… poraď se s MUDr. co by se dalo dělat a pokud máš zuby hůře přístupné čištění, objednej se na dentální hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 08:53

@azaleila Přístup tam žádný prakticky není u toho jednoho, jak jsem zmínila moje blbsot, kdy jsem v dětství nechtěla rovnátka a tak mám ty spodní vepředu křivé. Pochybuju, že celý černý zub dentální hygienistka vyřeší :nevim: ale zkusit to můžu. Jinak u nás v okruhu 60 km žádný nový zubař nebo zubař co by přibiral není.

K Dr se objednám, ač to bude zas za x měsíců - šílená čekání doba.

• Citovat
  • Upravit
9995
18.4.22 08:53

Každý zub jde vyčistit. Pokud s tím máš potíže, tak na dentální hygieně ti kámen odstraní a vysvětlí, jak postupovat při běžném čištění. Implantát za 30 tis.je celkem běžná cena. Změnit zubaře samozřejmě můžeš. Já přešla od staršího zubaře na moderní zubní kliniku a jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17371
18.4.22 08:56
@Anonymní píše:
@azaleila Přístup tam žádný prakticky není u toho jednoho, jak jsem zmínila moje blbsot, kdy jsem v dětství nechtěla rovnátka a tak mám ty spodní vepředu křivé. Pochybuju, že celý černý zub dentální hygienistka vyřeší :nevim: ale zkusit to můžu. Jinak u nás v okruhu 60 km žádný nový zubař nebo zubař co by přibiral není.K Dr se objednám, ač to bude zas za x měsíců - šílená čekání doba.

Trochu to nafoukni a řekni že máš bolesti… to Tě vezmou dřív.
A co rovnátka teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
18.4.22 09:03

Cerny zub muze znamenat, ze je zub mrtvy (nebo odumira). Nemusis hned dostat implantat, muze ti vycistit kanalky a dat plombu nebo korunku. I tak to ale muze vyjit treba na 20 tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.4.22 09:24
@azaleila píše:
Trochu to nafoukni a řekni že máš bolesti… to Tě vezmou dřív.
A co rovnátka teď?

zubař není obvoďák, má metody jak velice rychle zjistí, že zub opravdu bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.4.22 09:28
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska jsem při čištění zjistila, že mám celý černý zub z vnitřní strany pusy. Jedná se o spodní, čelní. Ne na straně. Zřejmě díky tomu, že ho jeho soused překrývá se špatně čistí a chytl zubní kámen. Je to divné na prohlídky chodím a lékařka nikdy nic nezjistila. Z vnější strany ho mám stejně jako ostatní bílé :nevim:

Holt moje chyba, kdybych jako dítě nosila rovnátka. Ale chci se zeptat, je nějaká možnost jak kámen odstranit, asi ne co? Když je tam špatný přístup - není celý volný.
Má doktorka mi kdysi chtěla jeden zub měnit z důvodu, že mi občas zlobil, Bolek a uznala, že předchozí zubařka ( její máma ) si udělala chybu a vyplň nebyla pořádně. Dle ní mám v zubu zánět. Nevím :nevim: Zub občas bolí, někdy se měsíce neozve a vizuálně vypadá v pořádku. Cenu mi tenkrát řekla 30.000 Kč 8o To mě docela položilo. Proto by mě zajímalo na kolik by tak vyšla případná oprava a nový zub zepředu, dole? Když by bylo nejhůř.

Nebo mám nárok jít k někomu jinému??? Prosím anonym

tady ti nikdo na dálku neporadí, zajdi především na zubní hygienu, když máš na zubech kámen, špatná zubní hygiena.
Objednej se k z zubaři, čekací lhůty jsou cca 3 měsíce.
30 za implantát o se nedá jen tak napsat je implantát a implantát.. můžeš mít jen korunku, nebo čep a tam jsou ceny velice odlišné.
Zuby jsou základ zdraví, tak se o něj pečlivě starej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 09:49

@azaleila :mrgreen: Nevezmou. Byla jsem tam tento měsíc skrz ulomený kousek zubů - mám od dětství díky fotbalu a jednou za čas se špička ulomí, protože je to kousíček co se zpravoval. A hlavně lhát se mi opravdu nrchce. Obzvlášť když žádné bolesti zubů nemam.

A je divné, že najednou mě bolí zub :mrgreen: a hlavně dřív, než v polovině září osobně nemohu ( jezdím domu jen na víkendy, sluzebka ). Ale tu dentální zkusím - objednám se.

Jinak rovnátka asi opravdu nechci :mrgreen: ani tehdá ani teď. Jsem byla blbá to uznavam, ale mít těch ve 30+ rovnátka ( si vždycky vzpomenu na vyndávání a tu chuť :poblion: :poblion: :poblion: ) c vím, že jsou jiné způsoby… Dnes již. Ale nejdřív zkusím tu dentální, třeba se zkusím nechat přemluvit na rovnátka. Přeci jen dávat zdravé zuby pryč je škoda…

• Citovat
  • Upravit
433
18.4.22 12:52

No obávám se, že pokud je zub černý, tak o zubní kámen se opravdu nejedná…ten bývá nažloutlý.
Jedině se prostě objednat k zubaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 13:34

@ritterqa pokud se nepletu, tak černý zub je kaz. A jak jsem psala jde o jednu stranu, vnitřní. Z venku mám všechny zuby bílé

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.