Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Můžeš změnit zubaře.
já jsem byla u jednoho, co mi dělal korunku a k jiné zubařce chodím na prevence - ale to byla těžká protekce, normálně nevím, nevím…
ale nepřijde mi to neřešitelné. „měnit zub“ je dle mého dost škoda… poraď se s MUDr. co by se dalo dělat a pokud máš zuby hůře přístupné čištění, objednej se na dentální hygienu.
@azaleila Přístup tam žádný prakticky není u toho jednoho, jak jsem zmínila moje blbsot, kdy jsem v dětství nechtěla rovnátka a tak mám ty spodní vepředu křivé. Pochybuju, že celý černý zub dentální hygienistka vyřeší
ale zkusit to můžu. Jinak u nás v okruhu 60 km žádný nový zubař nebo zubař co by přibiral není.
K Dr se objednám, ač to bude zas za x měsíců - šílená čekání doba.
Každý zub jde vyčistit. Pokud s tím máš potíže, tak na dentální hygieně ti kámen odstraní a vysvětlí, jak postupovat při běžném čištění. Implantát za 30 tis.je celkem běžná cena. Změnit zubaře samozřejmě můžeš. Já přešla od staršího zubaře na moderní zubní kliniku a jsem moc spokojená.
@Anonymní píše:
@azaleila Přístup tam žádný prakticky není u toho jednoho, jak jsem zmínila moje blbsot, kdy jsem v dětství nechtěla rovnátka a tak mám ty spodní vepředu křivé. Pochybuju, že celý černý zub dentální hygienistka vyřešíale zkusit to můžu. Jinak u nás v okruhu 60 km žádný nový zubař nebo zubař co by přibiral není.K Dr se objednám, ač to bude zas za x měsíců - šílená čekání doba.
Trochu to nafoukni a řekni že máš bolesti… to Tě vezmou dřív.
A co rovnátka teď?
Cerny zub muze znamenat, ze je zub mrtvy (nebo odumira). Nemusis hned dostat implantat, muze ti vycistit kanalky a dat plombu nebo korunku. I tak to ale muze vyjit treba na 20 tisic.
@azaleila píše:
Trochu to nafoukni a řekni že máš bolesti… to Tě vezmou dřív.
A co rovnátka teď?
zubař není obvoďák, má metody jak velice rychle zjistí, že zub opravdu bolí
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska jsem při čištění zjistila, že mám celý černý zub z vnitřní strany pusy. Jedná se o spodní, čelní. Ne na straně. Zřejmě díky tomu, že ho jeho soused překrývá se špatně čistí a chytl zubní kámen. Je to divné na prohlídky chodím a lékařka nikdy nic nezjistila. Z vnější strany ho mám stejně jako ostatní bílé![]()
Holt moje chyba, kdybych jako dítě nosila rovnátka. Ale chci se zeptat, je nějaká možnost jak kámen odstranit, asi ne co? Když je tam špatný přístup - není celý volný.
Nebo mám nárok jít k někomu jinému??? Prosím anonym
Má doktorka mi kdysi chtěla jeden zub měnit z důvodu, že mi občas zlobil, Bolek a uznala, že předchozí zubařka ( její máma ) si udělala chybu a vyplň nebyla pořádně. Dle ní mám v zubu zánět. NevímZub občas bolí, někdy se měsíce neozve a vizuálně vypadá v pořádku. Cenu mi tenkrát řekla 30.000 Kč
To mě docela položilo. Proto by mě zajímalo na kolik by tak vyšla případná oprava a nový zub zepředu, dole? Když by bylo nejhůř.
tady ti nikdo na dálku neporadí, zajdi především na zubní hygienu, když máš na zubech kámen, špatná zubní hygiena.
Objednej se k z zubaři, čekací lhůty jsou cca 3 měsíce.
30 za implantát o se nedá jen tak napsat je implantát a implantát.. můžeš mít jen korunku, nebo čep a tam jsou ceny velice odlišné.
Zuby jsou základ zdraví, tak se o něj pečlivě starej
@azaleila
Nevezmou. Byla jsem tam tento měsíc skrz ulomený kousek zubů - mám od dětství díky fotbalu a jednou za čas se špička ulomí, protože je to kousíček co se zpravoval. A hlavně lhát se mi opravdu nrchce. Obzvlášť když žádné bolesti zubů nemam.
A je divné, že najednou mě bolí zub
a hlavně dřív, než v polovině září osobně nemohu ( jezdím domu jen na víkendy, sluzebka ). Ale tu dentální zkusím - objednám se.
Jinak rovnátka asi opravdu nechci
ani tehdá ani teď. Jsem byla blbá to uznavam, ale mít těch ve 30+ rovnátka ( si vždycky vzpomenu na vyndávání a tu chuť
) c vím, že jsou jiné způsoby… Dnes již. Ale nejdřív zkusím tu dentální, třeba se zkusím nechat přemluvit na rovnátka. Přeci jen dávat zdravé zuby pryč je škoda…
No obávám se, že pokud je zub černý, tak o zubní kámen se opravdu nejedná…ten bývá nažloutlý.
Jedině se prostě objednat k zubaři.
@ritterqa pokud se nepletu, tak černý zub je kaz. A jak jsem psala jde o jednu stranu, vnitřní. Z venku mám všechny zuby bílé
Ahoj, dneska jsem při čištění zjistila, že mám celý černý zub z vnitřní strany pusy. Jedná se o spodní, čelní. Ne na straně. Zřejmě díky tomu, že ho jeho soused překrývá se špatně čistí a chytl zubní kámen. Je to divné na prohlídky chodím a lékařka nikdy nic nezjistila. Z vnější strany ho mám stejně jako ostatní bílé
Holt moje chyba, kdybych jako dítě nosila rovnátka. Ale chci se zeptat, je nějaká možnost jak kámen odstranit, asi ne co? Když je tam špatný přístup - není celý volný.
Zub občas bolí, někdy se měsíce neozve a vizuálně vypadá v pořádku. Cenu mi tenkrát řekla 30.000 Kč
To mě docela položilo. Proto by mě zajímalo na kolik by tak vyšla případná oprava a nový zub zepředu, dole? Když by bylo nejhůř.
Má doktorka mi kdysi chtěla jeden zub měnit z důvodu, že mi občas zlobil, Bolek a uznala, že předchozí zubařka ( její máma ) si udělala chybu a vyplň nebyla pořádně. Dle ní mám v zubu zánět. Nevím
Nebo mám nárok jít k někomu jinému??? Prosím anonym