Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zaplosko musíš na to koukat optimisticky. Jinak to ani v těhu nejde. Hele mě to taky zjistili až v těhu a před tím jsem chodila k jiné doktorce a ta mi doknce jednou dělala vnitřní UTZ a musela to tam vidět. Můj doktor se nad tím podivolal, že jak to, že si toho tamta nevšimla. Jinak mě doktor říkal, že zkusíme to jedno těhu, kdyby nevyšlo, že se to bude nějak řešit, na kontrole po šestinedělí jsem se ho ptala, co teda s tou přepážkou a říkal, že lepší bude to nechat být, protože by ta děloha byla moc zjizvená a už bych nemusela otěhotnět vůbec.
Zaplosko upřimně vliv to mít může. Vítek měl šňůru na třikrát kolem krku a jednou kolem nožičky a tím jak se hýbal, tak si škrtil přívod živin a proto byl malinký. Ale u tebe to být nemusí. Opravdu se na to snaž koukat pozitivně. Hele dřív když nebyly ultrazvuky, tak o tom ty ženský ani nevěděly a měly kupu dětí.
lentilka: ju u mě taky říkala, že kdyby se to neudrželo, ak se to bude řešit a ta přepážka jde taky odstranit - nebo nějak upravit, aby děloha byla v pořádku, ale že by se mohlo stát, že bych neměla děti. A je fakt, že když to nedělá nějaký binec, tak to nechám tak.
zaplosko ta přepážka se odstraňuje laparoskopicky a vzniká samozřejmně jizva. Už mám jednu jizvu od SC a další by byla tahleta, porod po tý plastice dělohy by byl už jedině císařem a maximálně jeden, pak se doporučuje sterilizace. Můj porod byl sice provázenej komplikacema, ale nakonec to nebylo tak hrozný, aby mě to přesvědčilo o tom, že smím mít už jenom jedno dítě a ještě s větším rizikem potratu a potrhání dělohy.
Jinak je to prá dědičný. Pohlavní ustrojí a močová soustava se vyvíjejí ze stejných nebo podobných buněk. Moje máma se narodila se dvěma páry ledvin a močových cest. Já to prostě zdědila na děloze.
Svojí dělohu za to nenávidím, ale nenadělám nic.
Mě říkaly, že jde o vrozenou vadu dělohy. A naši nemají nic rozdvojené. A tak to už je jedno. Mám to tak a nic nenadělám.Máš pravdu, že kdysi dávno to bylo jinak. A je fakt, že tomu nezabráním.
zaplosko jojo je to vrozená vada, jenom jsem pak někde vyčetla tohle s těma buňkama, ale jak píšeš prostě to tak je a nic s tím neuděláme.
Každopádně věř, že všechno dopadne OK.
Zaplosko,vím,nejhorší je ta beznaděj.Moc Ti držím palečky
a ať prcek ještě několik týdnů vydrží.
Naši byli taky zdraví.Já jen doufám,že to malá nezdědila.A jak píše Lentilka,věř,že všechno dopadne OK. ![]()
Ahojte,
taky se hlásím k „rozdvojkám“ ![]()
Mě zjistili, že mám septum v děloze, tu přepážku dokonce až při císaři.
Malý se nemohl otočit, tudíž KP a ve 35. týdnu.
Na to, že byl ve 35. týdnu měl váhu docela dobrou 2,65 kg.
Jenže teď chceme mít druhé miminko a zatím nemůžu otěhotnět.(5 měsíců)
Myslíte, že to může být tou přepážkou?
Jasmine + Filip 4,5 r.
Jasmine, jelikož jsem nebrala žádnou antikoncepci a jen jsme si s partnery dávaly „pozor“, tak mi celkem trvalo než jsem otěhotněla. S prvním přítelem jsem měla takový to nechráněný styk 8 roků a žádné těhotenství. S druhým partnerem další 3 roky - no a to jsem otěhotněla. Jenže jsem to dala pryč. A teď s manželem jsme se pokoušely cca rok a vyšlo to. To pokoušení nebylo takové to hlídání a měření, ale prostě styl když to vyjde. A navíc dr. mi říkala, že možná když budu chtít druhé mimčo, tak to může déle trvat. Ale bůh ví, ono si to stejně udělá co chce a je to o náhodě.Ale nezoufej a zkoušej dál.
Je fakt, že když jsem o té vadě nevěděla, tak mě nic netrápilo.
Vítám Jasmine. Hele nám trvalo 2 roky, než jsem otěhotněla, myslím, že ta přepážka na to měla hodně vliv. Teda septum zjištěný až při císaři jo? Fíha.
Zdravím v klubu vývojových vad
![]()
to byli docela šikovný,že ji našli až při císaři
.Kdybych si mohla vybrat,tak bych raději o té děloze chtěla slyšet až po porodu. Psychika dělá děsné věci a když o tom nevíš,tak to člověka ani nenapadne.Já třeba otěhotněla po prvním styku a moc dobře si uvědomuji,že jsem měla obrovské štěstí.Další štěstí,že malá vydržela
.Dost se bojím dalšího těhotenství
.Zřejmě v létě už budu snažilka. ![]()
Noo, tak to jste me nepotesily.
Prvni tehu jsme pocali docela brzo, 2. mesic.
Tak jsem si rikala, ze to zase klapne. Ale asi ne.
No, my uz zas tolik casu nemame. Uz nejsem nejmladsi. bude mi 35. Syn uz bude mit 5 roku, tak by aj nejakou sestricku uvital.
Kdyz bych sla do umeleho oplodneni, pomuze to? Nebo se to nechytne?
J.
To je mi jasné,že moc času nemáš
Ale nejstarší mamina bys taky nebyla
Mám kamarádku první dítko v 37.letech,taky jim to nešlo a když začali uvažovat nad IVF,tak přišla do jiného stavu.Myslím si,že když počkáte ještě pár měsíců,tak Vás to už nevytrhne.IVF podle mne pomůže a nemusí se to chytnout ani u zdravé ženy
Samozřejmě,že k tomu takhle přistupovat nesmíš,musíš tomu věřit
. Jinak nemá cenu tam chodit.Je to asi děsné,když něco hodně moc chceš a ono to nejde.Osobně si myslím,že 5.měsíců není až taková šílená doba,ale…
Určitě bych si o tom popovídala s MuDr. Držím Ti palečky ![]()
Holky a jak to máte s antikoncepcí?Prý si nemůžu dát nitroděložní tělísko (si myslím,že bych to stejně musela dát do obou částí) ale dr. říkala, že při tomto se tělíska nedávají.Takže budu po celý zbytek mého aktivního života na prášcích?No to pěkně děkuji. Já mám problém brát prášky když jsem nemocná, natož abych pravidelně brala antikoncepční pilulky.