Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ano mám ho jen na pravé straně a když se vyvalí obřík náš tak mám šišatý bříško, bývají to velký tlaky ![]()
@Janeynka píše:
ano mám ho jen na pravé straně a když se vyvalí obřík náš tak mám šišatý bříško, bývají to velký tlaky
Máš také takové vyloženě vytvrdlé bříško a dost to bolí, když se mrňousek (obřík)
vyvalí? A druhou půlku víceméně měkkou
?
@Naima píše:
Máš také takové vyloženě vytvrdlé bříško a dost to bolí, když se mrňousek (obřík)vyvalí? A druhou půlku víceméně měkkou
?
Přesně tak jsem to měla já
taky se mi na tý straně, kde Vítek bydlel, líp a rychleji zahojila jizva po sekci ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Přesně tak jsem to měla játaky se mi na tý straně, kde Vítek bydlel, líp a rychleji zahojila jizva po sekci
Můžu se zeptat, rodila jsi kvůli tomu předčasně nebo problémy nebyly
?
@lleennttiillkkaa A ještě - sekce byla z důvodu rozdvojené dělohy? Děkuji za informaci.
@lleennttiillkkaa píše:
Přesně tak jsem to měla játaky se mi na tý straně, kde Vítek bydlel, líp a rychleji zahojila jizva po sekci
Jj, i já. Sekce u mě byla kvůli KP. A KP byl protože tam prý měla málo místa. Hlavička byla pod pravým žebrem a kopala přímo do močáku, au:) Jo a rodila jsem 35+0
Jo, ale pro uklidnění, moje mamka má rozdvojenou dělohu a porodila přirozeně tři zdravé děti, sice jsme byli všichni maličcí, ale v pohodě.
@kintly píše:
Ahoj holky tak se přidávám do klubu s rozdvojenou dělohou, doktor mi na to řpišel až v těhotenství ve 20 tt., a malej tam chudák neměl moc místa tak šel ven 34+1 tt s porodní váhou 1980 gr. navíc musel jít císařem pač se nemohl otočit ani KP ani hlavičkou. Mám septum uprostřed dělohy z vrchu asi do 3/4 a 1 cm tlustý, jsem ráda že to malej zvládl i když šel dřív. V září jdu na sono břicha aby mi řekli zda má cenu to odstranovat nebo né. Chtěli bychom další mimčo.
Ahoj Kintly, nevim jak jsi se rozhodla? ja se o sve zdvojene deloze dozvedela az pri prvnim tehotenstvi, probehlo ok, rodil jsem cisarem kvuli poloze panevni. Snazili jsme se o druhe, ale to jsem bohuzel potratila. Moje septum je masite, ale chystala jsem se na uteroskopii kvuli vylouceni srustu po potratu (delali mi revizi 2×, asi kvuli tomu septu) nez k ni doslo, tak jsem byla tehotna podruhe / rodila jsem prirozene… rozestup deti je teda 5let ![]()
Nekdy to chce jen cas, aby se vajicko uchytilo na spravnem miste…
Příspěvek upraven 29.04.12 v 19:39
@Janeynka píše:
ahoj maminky! Jsem ve 34+4 a také mám přepážku v děloze. moje první doktorka na to nepřišla, ale přišla mi na to druhá doktroka asi v 18 letech. Já sama jsem na sobě cítila něco divnýho, bylo to divný při sexu, že vlastně manžel má na výběr a taky když jsem si zaváděla tampon tak to bylo k ničemu… tak už vím taky proč. Moje doktorka mi jen říkala, že nevím jestli půjdu císařem nebo normálně, že miminko by se dostalo ven dobře, ale mně by mohlo ublížit. Malej je hlavičkou dole snad už od 21tt a drží se celou dobu v pravé části dělohy. Neměla jsem žádné komplikace s krvácením nebo něco jiného, těhotenství mi probíhá krásně vklidu. Několikrát za den se vyvalí a já cítím celý jeho zádička a aji je vidímJsem zvědavá kdy budu rodit - jestli předčasně nebo normálně?
ahoj, taky mam septum, moje prvni dite se narodilo 37+0 cisarskym rezem pro konec panevni, druhe 38tt prirozene ![]()
Naimi - když se mi vyvalí tak mám tu pravou půlku, kde malej je tvrdou a obrys zádiček a levou mám, jak říkáš celkem měkkou. pak cítím jak mě kope pod žebry a tuká ručičkama zase dole pod bříškem ![]()
@Janeynka píše:
Anonimní - nechápu ten konec pánevní?
Konec pánevní je poloha miminka zadečkem dolů.
@elfans píše:
Jj, i já. Sekce u mě byla kvůli KP. A KP byl protože tam prý měla málo místa. Hlavička byla pod pravým žebrem a kopala přímo do močáku, au:) Jo a rodila jsem 35+0
@Naima píše:
@lleennttiillkkaa A ještě - sekce byla z důvodu rozdvojené dělohy? Děkuji za informaci.
Sekce byla z důvodu padajících srdečních ozvů a polohy KP. Poloha KP byla pravděpodobně z důvodu menších obytných prostor.
@lleennttiillkkaa Menší obytný prostor je pěkný výraz:) Já zas říkám, že mám dvoupokoják:D