Rozdvojená děloha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2663
13.3.10 19:15

záplosko,tak zkus náplast nebo injekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.3.10 20:27

Záplosko já nad tělískem neuvažovala, ale doktor mi řekl, že nesmím kvůli císaři. Protože zatím kojím, tak o ATK neuvažuju, ale až přestanu, tak mám na výběr injekce, náplasti, prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
14.3.10 11:08

A to jsem si myslela, že to budu mít jednoduché, dám si tělísko a budu mít na nějaký ten rok klid. Ale co no.Jsou na světě horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.3.10 13:07

Zaplosko přesně, můj muž vždycky říká, že důležitý je, že jsme malýho zvladli počít sami, že jsem ho donosila a že je zdravý. Akorát ty okolnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
22.8.11 16:21

Ahoj, chtěla bych obnovit tuhle diskuzi. Už před otěhotněním jsem věděla o tom, že mám rozdvojenou dělohu (uterus bicornis), doktor to neviděl jako velký problém, mám to po mamce, která porodila dvě zdravé děti, je teda pravda že v 37tt a 38tt s porodní váhou kolem 2,5 kil. Otěhotněla jsem asi po roce snažení, plod se uhnízdil v pravé části, ale v 20tt mi doktor říkal, že už se děloha pěkně roztáhla, rozdvojení už prý není skoro patrné. No a teď jsem 33tt a plod je v poloze labilní, hlavičku má v pravo pod žebry. Příští týden jdu znovu na UZ a když se neotočí, tak prý budeme řešit co dál. Snažím se být klidná, vím, že má ještě čas se otočit, ale zároveň se bojím…

Máte nějaká podobnou zkušenost? Jak to dopadlo? budu vděčná za odpověď:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.8.11 16:45

Ahoj holky tak se přidávám do klubu s rozdvojenou dělohou, doktor mi na to řpišel až v těhotenství ve 20 tt., a malej tam chudák neměl moc místa tak šel ven 34+1 tt s porodní váhou 1980 gr. navíc musel jít císařem pač se nemohl otočit ani KP ani hlavičkou. Mám septum uprostřed dělohy z vrchu asi do 3/4 a 1 cm tlustý, jsem ráda že to malej zvládl i když šel dřív. V září jdu na sono břicha aby mi řekli zda má cenu to odstranovat nebo né. Chtěli bychom další mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
22.8.11 16:55

Ahoj kintly,
a jak zjistili, že už musí ven? Prostě podle UZ ti doktor řekl, že má málo místa? Nebo jsi měla i jiné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
24.8.11 11:58

Ahoj no dostala jsme bolesti a protože u mě už doktorka věděla že s eporod nesmí rozjet tak jsme raději jeli do porodky a tam zjistili, že jsou to kontrakce po 10 minutách tak se ani nerozmýšleli a malej šel ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
29.4.12 14:52

Zdravím :) Chtěla bych se zeptat, mám septum v děloze a nyní jsem v 8 tt. Na prvním utz v 6 tt mi doktorka řekla, že mám počítat s tím, že začnu krvácet. Prý se nemám bát, nic to neznamená, jen že se bude olupovat sliznice z té části dělohy ve které není miminko uhnízděné. Přitom tu přepážku mám jen tak do poloviny dělohy. Také jste s touto vadou krváceli v těhotenství? Prý až to příjde, tak mám přijít na kontrolu jen aby se vyloučilo že nejde o potrat, ale nemám se bát. To se ovšem snadno řekne. Jsem z toho nervózní a co tu čtu, celkem se bojím celého těhotenství, aby malinké bylo v pořádku. Na další kontrolu jdu za týden. Zatím jsem teda nekrvácela a ani nešpinila, ale doktorka řekla, že se nedá určit kdy to příjde…

• Citovat
  • Upravit
5254
29.4.12 15:11

Nekrvácela jsem, ani mi doktor neříkal, že bych mohla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
29.4.12 15:15
@elfans píše:
Nekrvácela jsem, ani mi doktor neříkal, že bych mohla… :nevim:

Tak já pořád doufám, že krvácet nezačnu, třeba mě chtěla jen varovat abych se nelekla kdyby něco. Uvidím za týden na utz. Už se nemůžu dočkat až uvidím jak mimi povyrostlo :)

• Citovat
  • Upravit
Naima
29.4.12 15:46

Krvácení je v takových případech prý běžné, eventuelně se tím neznepokojuj ;) .

• Citovat
  • Upravit
2021
29.4.12 16:19

ahoj maminky! Jsem ve 34+4 a také mám přepážku v děloze. moje první doktorka na to nepřišla, ale přišla mi na to druhá doktroka asi v 18 letech. Já sama jsem na sobě cítila něco divnýho, bylo to divný při sexu, že vlastně manžel má na výběr a taky když jsem si zaváděla tampon tak to bylo k ničemu… tak už vím taky proč. Moje doktorka mi jen říkala, že nevím jestli půjdu císařem nebo normálně, že miminko by se dostalo ven dobře, ale mně by mohlo ublížit. Malej je hlavičkou dole snad už od 21tt a drží se celou dobu v pravé části dělohy. Neměla jsem žádné komplikace s krvácením nebo něco jiného, těhotenství mi probíhá krásně vklidu. Několikrát za den se vyvalí a já cítím celý jeho zádička a aji je vidím :hug:

Jsem zvědavá kdy budu rodit - jestli předčasně nebo normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.4.12 16:26
@posibilities píše:
Zdravím :) Chtěla bych se zeptat, mám septum v děloze a nyní jsem v 8 tt. Na prvním utz v 6 tt mi doktorka řekla, že mám počítat s tím, že začnu krvácet. Prý se nemám bát, nic to neznamená, jen že se bude olupovat sliznice z té části dělohy ve které není miminko uhnízděné. Přitom tu přepážku mám jen tak do poloviny dělohy. Také jste s touto vadou krváceli v těhotenství? Prý až to příjde, tak mám přijít na kontrolu jen aby se vyloučilo že nejde o potrat, ale nemám se bát. To se ovšem snadno řekne. Jsem z toho nervózní a co tu čtu, celkem se bojím celého těhotenství, aby malinké bylo v pořádku. Na další kontrolu jdu za týden. Zatím jsem teda nekrvácela a ani nešpinila, ale doktorka řekla, že se nedá určit kdy to příjde…

Jednou jedinkrát jsem slaboulince zakrvácela, spíš jen taková krvavá nitka na toaleťáku a kapička na kalhotkách. Neboj dopadne to dobře, jen si prostě hlídej a cokoliv podezřelýho hlaš doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.4.12 16:40

@Janeynka Ahojky, tzn. že ho máš pořád jen v jedné části dělohy a proto šišaté bříško ;) ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa