Rozešli jsme se s přítelem a zjistila jsem, že jsem těhotná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Svůj byt? Nebo pronájem? Když myslíš, že to sama finančně zvládneš…nebo můžeš začít s čistým štítem hledat lepšího otce svých dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No nevim jestli to sama ve 22 zvladnes. K tomu dite bez otce taky nic moc. A alimenty jestli uz jedbo dite ma moc velky taky necekej.
- Citovat
- Upravit
@truelly byt je mamky, ale bydlím v něm já, jelikož mamka bydlí s přítelem v domě. Nazývám to jako „svůj“ byt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je nějaká epidemie porozchodových těhotenství tady. Pokud máš bydlení takhle vyřešené tak bys to mohla zvládnout, rodičák + alimenty + výživné na matku, to není tak marný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypočítej si mateřskou, pokud máš nárok, cca kolik bys dostala alimenty od otce a jestli vyjdeš s mateřskou/rodičákem. Pokud zvládneš vše poplatit, jdi do toho. Ale pleny a věci pro dítě nejsou sranda, navíc třeba UM.
Pokud to nezvládneš poplatit, osobně bych volila potrat. byla jsem v situaci, kdy jsem dětem pomalu neměla za co koupit jídlo, já jedla jen v práci v kantýně a fakt to není p.del. Dobrovolně bych to neriskovala nikdy. A na pomoc se spoléhat nemuzeš.
Jinak… ani být sama s dítětem není sranda, ale zvládat se to dá.
dobře to zvaž. dítě je radost, ale je to fakt na celý život, neodložíš ho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to stejně
bydlím v bytě taťky, sama s dítětem.
Navíc platím nájem, nevím jestli mamce něco platíš. Mám alimenty. Na vyskakování to není ale dá se zvládnout
držím palce a rozhodni se jak uznáš za správné ![]()
- Citovat
- Upravit
@terien píše:
To je nějaká epidemie porozchodových těhotenství tady. Pokud máš bydlení takhle vyřešené tak bys to mohla zvládnout, rodičák + alimenty + výživné na matku, to není tak marný.
se změnil…, co se tady ještě divíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to zvladla. Dite ve 22. Ex 28 let prisel o mamu, slo to s nim z kopce, bez prace, zacal pit… davala jsem dite na hlidani kam to slo - hlavne nasim odpoledne a ja sla makat na kratkej/dlouhej tyden do baru v centru 17:00-2:00 pak jsem jela k nasim do baraku 30km za malou, spala jsem do doby nez se vzbudila, starala se o ni a cekala na jejiho odpoledniho slofika abych dohnala spanek a pak zase ve 4 odpo do prace. Platila jsem najem 16k, jidlo, naftu, vsechno. Ex jsem davala cas. Pak mi dosla trpelivost a vykopla jsem ho. Penize pak uz mel ale pro sebe. Sla jsem do menciho bytu v Pze za 12k se vsim. Ted uz mi skoncil rodicak, mala ve skolce, ja v praci obor gastro 3× tydne do 15:00. Pak si beru smenu na cely 2dny ob vikend, to malou ma ex. Zvladam to, s malou jsem dost. Uteklo to nejhorsi, ale byla to drina. Mozna i vic psychicka, ani nevim. Kolikrat jsem malou odstrkovala aby si hrala sama, ja byla vystavena po 3 dnech v praci. Do bytu jsem prijela tam neuklizeno, zadny jidlo, ja unavena jak prase a musela jsem vse udelat… ted tu prdola vedle me spi, a ja tehlech chvil, ktery byly, lituju. Mohla jsem jit bydlet k nasim davno, muzu i ted. Pred tim jsem mela hrdost, ted chci mit prece jenom klid. Financne to zvladam:) nemam nouze. Kdyz je vetsi vydaj potreba, tak vim, ze muzu rict nasim.
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Být sama na dítě - to není žádná sranda, ale zvládnout se to dá. Já jako chlap jsem po tragédii v rodině taky zůstal sám s dvouletou holčičkou. Přeji ti, aby jsi brzo našla pro své miminko náhradního tátu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládneš to
. A nemyslím si, že budeš do konce života sama, někoho si určitě najdeš
. Pokud ti rodina slíbila pomoc, neboj se ničeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zvladnout se to asi da. Ale neni mit lepsi dite s nekym, koho milujes? Si mlada a mas sanci si vybrat. Ja bych osobne nespechela a radeji si pockala.
Bylo by to jine, kdyby si mela s dite s nekym, koho milujes a on te pak treba po 2 letech opustil. Ale tahle, myslis, ze jeho tata bude mit o nej zajem? Ze ho bude navstevovat, veme ho obcas na vylet az bude vetsi, nebo bude jen posilat penize?
Taky si hledat s pritele s ditetem, tahle mlada bude myslim tezke. Cast v tvem veku jeste studuje, nebo o rodine neuvazuje a pokud ano, tak urcite uprednosti vlastni dite. Jeho “tata” o nej muze po 5 letech treba projevit zajem, ty budes mit treba i pritele, jeho biologicky tata se vam bude do vztahu michat.. myslim, ze to neni dobre
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dost pochybuji ze tenhle tatinek nekdy projevi zajem o dite a uprime jsi myslim,ze se nebude starat ani o dite co je uz narozene.Tvuj prispevek me nuti jsi myslet ze je lepsi dite jsi nenechavat? @Lussinda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rena621
Byt ja v te situaci tak si ho nenecham. Ciste muj nazor. Otec o dite ocividne nestoji. Kdyby treba projevil alespon zajem, chtel stridavou peci, zajimal by se, jak se vyviji atd..
Jiste, je hodne deti bez tatinka i maminky.. ale porad je ti sance, ze si slecna muze za rok, dva najit milujiciho, hodneho pritele. Otazka je, jestli by ale takovyto pritel dokazal pojmout toto dite za sve.. asi je to taky jine ve 20, nebo ve 30. Myslim si, ze treba nejaky 25 ti lety kluk uprednosti radeji dite svych genu nez cizi, zaroven ale nerikam, ze se nenajde kluk, ktery by dite prijmul. Kdyby zakladatelce bylo treba 35, nasla by si pritele, treba rozvedeneho, ktery treba nejake dite ma, vída ho, posila alimenty, ale s zenou se s nejakeho duvodu rozvedl, prijme mnohem snaze “cizi” dite za sve nez mlady kluk…
Jestli chapu, tento kluk si udelal dite s byvalou pritelkyni, pak ji opustil, udelal si dite se zaklatelkou, tu taky opustil, vratil se k byvalce a pak zase zjistil, ze jim to neklame.
Promin, ale ja bych si s takovymto clovekem proste dite nenechala, kdyz si mohu jeste vybrat. Jak jsem psala, je to jine kdyby bylo dite natozene a pritel by ji opustil po x letech. Takhle je porad sance, ze se najde super tatinek, ktery slecnu bude milovat, bude ji pomahat atd. Nez resit alimenty, finance, bat se ze za x let projevi biologicky otec zajem, zacne treba pozadovat strodavku … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi rozhodnuta si ho nechat. Dal nad tim nepremyslej. Rodina stoji pri tobe, bydlet mas kde a do porodu jeste daleko. Za tu dobu se muze zmenit milion veci.
Dokonce i vdana zena s dokonalym vztahem, muze byt za 9 mesicu matka samozivitelka.
Ty to das!
Drzim pesti.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdalenka20 píše:
Jsi rozhodnuta si ho nechat. Dal nad tim nepremyslej. Rodina stoji pri tobe, bydlet mas kde a do porodu jeste daleko. Za tu dobu se muze zmenit milion veci.
Dokonce i vdana zena s dokonalym vztahem, muze byt za 9 mesicu matka samozivitelka.
Ty to das!Drzim pesti.
![]()
Já znám jenom jednu z médií a to Terezu Vojtkovou…z reálu vůbec a nikdy jsem takový případ neslyšela ve svém okolí.
Zato u neprovdaných matek čekatelek- opuštěná ještě v těhotenství každá druhá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit