Rozhozený cyklus + nechráněný sex + Norethisteron

Anonymní
31.7.22 22:28

Rozhozený cyklus + nechráněný sex + Norethisteron

V polovině srpna mě čeká dovolená, na kterou jsem si nechala předepsat Norethisteron na oddálení menstruace (mívám ji silnou a bolestivou, dovolená bude hodně sportovně zaměřená s možná špatnými hygienickými podmínkami).

O dítě se nesnažíme, zároveň by nám ale těhotenství nevadilo, a tak používáme kondom, ale v době těsně před a těsně po menstruaci se nechranime nijak. Kvůli Norethisteronu jsme se ale tento měsíc chtěli chránit pořád, abych náhodou neotěhotněla a nebrala ty prášky.

Kombinace alkoholu a „bezpečných dní“ - měla jsem těsně po menstruaci, 6. a 7. den cyklu skončila dvěma nechráněnými styky. Mám navíc bohužel po covidu, který mi rozhodil cyklus, dostala jsem jinak pravidelnou menstruaci dříve a těžko říct, jak to ovlivní další měsíc. A samozřejmě nevím, jestli neovlivnil i ovulaci.

Netuším, jak se teď zachovat. Bojím se kombinace těhotenství a Norethisteronu, ale na dovolenou bych to opravdu potřebovala nemít. Podle původní délky cyklu mi to vychází přímo na ni, zas ale nevím, jak to ovlivnil covid.

Buď si prášky nevezmu a budu doufat, že to nedostanu. Nebo si je vezmu (většinou blížící se menstruaci poznám, takže až podle PMS) a budu doufat, že nejsem těhotná. Nebo budu čekat co nejdéle, udělám si těhotenský test a zachovám se podle toho. Kdyby se mi podařilo otěhotnět ze sexu 6. a 7. DC, předpokládám, že už by mohl být pozitivní test před začátkem menstruace…

Co si o tom prosím myslíte? Jsem fakt bezradná a naštvaná - jednak mi to covid posunul akorát na dovolenou, jednak na sebe, že jsme si nedali větší pozor. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.7.22 23:13

Mám v práci kolegu a jeho přítelkyně řeší úplně to samé, ještě i sháněli stan, protože ten jejich vyhlídnutý není skladem. :lol:

K otázce, jestli to počítáš správně - tj. 6-7 den cyklu bereš od skutečného začátku MS (a ne od toho předpokládaného) tak bys měla být v pohodě a netěhotná. Nebo já bych to tak brala. A postupovala podle plánu. Možná by se dal udělat i těhotenský test z krve, ten by mohl vyjít i dřív. Ale já vůbec netuším, jak se ten Norecosi bere, takže nevím, jestli se dá nasadit třeba jen týden předem. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.22 23:40
@Anonymní píše:
Mám v práci kolegu a jeho přítelkyně řeší úplně to samé, ještě i sháněli stan, protože ten jejich vyhlídnutý není skladem. :lol:K otázce, jestli to počítáš správně - tj. 6-7 den cyklu bereš od skutečného začátku MS (a ne od toho předpokládaného) tak bys měla být v pohodě a netěhotná. Nebo já bych to tak brala. A postupovala podle plánu. Možná by se dal udělat i těhotenský test z krve, ten by mohl vyjít i dřív. Ale já vůbec netuším, jak se ten Norecosi bere, takže nevím, jestli se dá nasadit třeba jen týden předem. :think:

Stan nesháníme, takže jenom shoda náhod :mrgreen:
Děkuji za odpověď, prášky stačí brát 3-4 dny před menstruací. A počítám to podle skutečného začátku menstruace.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa