Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terrinka93 píše:
A co když je šance, že se plod udrží?nebyla by to škoda jen proto, že ti je zle? Nemyslím to špatně, ale v nemocnici by ti řekli buď, že tam je pořád sance nebo ti dají něco na bolest a uleví se ti.
jestli se udržet má, tak se udrží i doma v klidu
tímhle bych zakladatelku nestrašila ![]()
Záchranku si určitě volat nebudu. Prášky zabraly, je mi líp. Hematom se neudělá z hodiny na hodinu (v 9 KO s UTZ na pohotovosti, v 11 křeče a krvácení), takže si nemyslím, že by bylo co zachraňovat. Navíc tomu odpovídá i mladší těhotenství, asi se miminko nevyvíjelo. Počkám na muže, který, jak tu někdo podotknul, je na cestě za mnou, ale holt to má 500km a pak pojedeme spolu nebo počkám a půjdu normálně k dr. Chtěla jsem jen vědět, že zda něco nezanedbám nebo se neohrozím, pokud nepůjdu.
A co proste zavolat na pohotovost, zeptat se jaky postup doporucuji a podle toho jednat? Aby sis jednou nevycitala, zes neco zanedbala…
Taky jsem se klepala a bylo mi na zvraceni, motala se mi hlava, hraje v tom obri roli psychika. Zakladatelko, v jednom z tehotenstvi jsem spinila, mela krece, rvali do me Utrogestan a Ascorutin - srdce plodu se i tak zastavilo ve 13tt. Ale znovu opakuji, jednej dle svych pocitu, my ti tu muzeme pouze popsat vlastni zkusenosti ale kazdy clovek je individualita. ![]()
@open mind Souhlasím ![]()
Když už zakladatelka dnes jednou byla a nechce jet znovu, tak bych zavolala na pohotovost a poptala se ![]()
Rozhodne je super ji uz dopredu podstrkovat nejake pocity selhani a sebeobvinovani.
Je fakt, ze já s tim teda zkušenost nemam, ale prijde mi to docela stresující, jasný treba jsem už taky potratila a nevim o tom nekdy byla menstruace opozdena a fakt silna a hodne bolestivá, ale kdyz bych o tom vedela asi bych panikařila ![]()
Taky jsem si to zažila… krvácela jsem silně asi 10 dní.. nikam jsem nejela, bylo mi jasné o co jde a jen jsem doufala, že ze mě vyjde vše samo. Vzhledem k té délce a síle krvácení jsem usoudila, že vše odešlo (tomu se říká samoléčba
) Njn… teď už bych asi na kontrolu jela…
Nicméně u mě to dobře dopadlo… tělo se skutečně vyčistilo samo… Ale já teda neměla takové bolesti jako ty… ![]()
Moje zkusenost je takova : Mela jsem to podobne jako ty
Zacala jsem navecer spinit a druhy den zacala krvacet, bolesti stejne jako popisujes ty
Jela jsem na pohotovost, jen potvrdili tehotenstvi a potrat
, nic se mnou v podstate nedelali, vsechno ze me do tydne vyslo ven
a dali mi na bolest Ibuprofen. Nebylo to teda v Cesku.
Ja ti nevim, myslim, ze nikam jezdit nemusis, ale dokud by mi nepotvrdili potrat, tak bych se asi bala ten prasek vzit ![]()
Tady jde o to, ze pokud ti ten potrat nepotvrdi, tak se porad musis chovat jako tehotna, ne?
No nevim…
Jinak, ja jsem mesic pockala, pila kontryhel a za dalsi mesic cekala dvojcatka
![]()
No miminko bylo neplánované, takové omylem, takže léčba dalším se konat určitě nebude.
Vzala jsem si Nalgesin, na kontrolu půjdu až dokrvácím. Stejně by pro mě teď nic neudělali. Doma ležím, bolesti přešly, prostě menstruuju. Nedá se nic dělat.
Každopádně děkuji za názory a podporu. ![]()
@martina.se no strašit jsem ji určitě nechtěla
chtěla znát naše názory… Rozhodnutí je stejně na ní. Když nebude chtít nepojede. Kdybych nevěděla, že jsem těhotná tak bych ttaky nikam nejela, ale kdybych to věděla asi bych čekat nevydržela. Ale to je můj názor a žádný zkušenosti s potraty dikybohu nemám takže radit nemůžu. ![]()
Já vím, že já jsem v 9.tt začala hrozně krvácet a zrovna ten den jsem měla první poradnu, ale až tak za 3 hodiny, tak jsem neváhala a hned vyrazila, doktorka mě prohlédla, udělala ultrazvuk a řekla mi, že nejspíš se mi dostavila menstruace-jelikož jsem mívávala nepravidelný cyklus, nebo jen tělo potřebovalo vyloučit zbytky něčeho, dala mi ascorutin na zástavu krvácení a utrogestan na udržení těhu ![]()
Od té doby vše v pořádku ![]()
@skyline.girl01 To jsem čekala taky už když jsem tam šla ráno s tím špiněním. Ascorutin doma mám, vím že je to jen placebo, ale stejně jsem ho zobla. A myslela jsem, že mi napíše utrogestan, ale řekl jen, že tam nevidí nic neobvyklého.
Chlap je snad za chvíli doma, tak pak asi vyrazíme. Pro klid duše.
To je jasné, když je po rue, je lepší si ho vzít…
Zase pokud tam neviděl nic neobvyklého, je zvláštní, že jsi začala krváccet ještě víc… ![]()
Pro jistotu, až tam pojedete a vše by se zdálo být v pořádku, tak ho přeci jen popros o ten utrogestan, je to jistějí…
Alespoň budeš klidnější, že když už jsi těhu, tak jsi udělala vše, co jsi mohla ![]()
Každopádně moc držíme palečky a pak určitě napiš, jak jste dopadli ![]()
@Terrinka93 píše:
@martina.se no strašit jsem ji určitě nechtělachtěla znát naše názory… Rozhodnutí je stejně na ní. Když nebude chtít nepojede. Kdybych nevěděla, že jsem těhotná tak bych ttaky nikam nejela, ale kdybych to věděla asi bych čekat nevydržela. Ale to je můj názor a žádný zkušenosti s potraty dikybohu nemám takže radit nemůžu.
v pohodě.. ono, když to zažiješ, tak je to pak úplně jiné.. člověk fakt nemá kolikrát ani chuť do toho špitálu jet.. bo né vždy jsou tam slušní a né vždy chápou, jak těžké to pro Tebe jet. Já osobně jsem si zalezla doma, vylezla až po pár dnech a pak ke svému dr
bylo to pro mne menší zlo..