Rozmazlenec největší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
21.5.15 20:10
@Anonymní píše:
SUPERMATKY, moje kamarádka, naprosto skvělá, statečná a báječná ženská má dvě děti 5 a 2 roky a jednou se jí stalo, že jí starší řekl, že by si přál aby ho měla stejně ráda jako…jméno druhého syna. Kamarádka se zhrozila, ani to netušila a pak nás všechny prosila, že jestli uvidíme, že dělá rozdíly, at jí to hned řekneme, že to dělat nechce. Prostě cit, tomu nezabráníš a sama z toho byla hodně špatná… jste dokonalé vám se to nestane, to jen mě a mým kruhům ale jen uvadím příklad.

Heled´. Mám už jedno z dětí dospělé. Ne, nemiluji ho o nic méně, než to poslední, miluji ho ale jinak. Všechno jde úměrně k věku.
Zažila jsem v životě dost. I ten rozdíl v chování babiček ke svým vnoučatům.
O tom ale diskuse není.
Nemyslím si, že jsem supermatka, jen tak zírám, co tebe osobně „žere“ a co řešíš.
Každopádně mám dost jasný pocit, že zatím jen tu hyerarchii u vás v rodině, sama se zatím cítíš na koni, že jsi dle svých slov oblíbenější, než tvůj bratr, ale zároven´cítíš jako čerstvá matka ohrožení, že to tak nebude u tvé dcery.
A řešíš synovce.
Heled´víš, jak se to říká: nikdy neříkej nikdy.
Nikdy nevíš, jaká bude dcerka za rok, nebo tři, jak budeš řešit ty stejné situace, jak se k nim budou stavět tví rodiče a potažmo i snacha.
Zatím jsi to nezažila, být tebou neřeším a snažím se o jedno: Být férová a zároven´i dobrá matka.
Protože obé je dost těžké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.5.15 20:12
@berry4 píše:
Heled´. Mám už jedno z dětí dospělé. Ne, nemiluji ho o nic méně, než to poslední, miluji ho ale jinak. Všechno jde úměrně k věku.
Zažila jsem v životě dost. I ten rozdíl v chování babiček ke svým vnoučatům.
O tom ale diskuse není.
Nemyslím si, že jsem supermatka, jen tak zírám, co tebe osobně „žere“ a co řešíš.
Každopádně mám dost jasný pocit, že zatím jen tu hyerarchii u vás v rodině, sama se zatím cítíš na koni, že jsi dle svých slov oblíbenější, než tvůj bratr, ale zároven´cítíš jako čerstvá matka ohrožení, že to tak nebude u tvé dcery.
A řešíš synovce.
Heled´víš, jak se to říká: nikdy neříkej nikdy.
Nikdy nevíš, jaká bude dcerka za rok, nebo tři, jak budeš řešit ty stejné situace, jak se k nim budou stavět tví rodiče a potažmo i snacha.
Zatím jsi to nezažila, být tebou neřeším a snažím se o jedno: Být férová a zároven´i dobrá matka.
Protože obé je dost těžké ;)

Amen!!! :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
21.5.15 20:12
@Anonymní píše:
Jako bys mě znala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jak se prezentujes naprosto staci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
21.5.15 20:13

Kdybys napsala čivavu, tak je to něco trochu jinýho. Tys napsala psa :lol: Stejně si myslim, že dítě a pes, kteří na sebe nejsou zvyklí není zrovna super kombinace. Vysvětlili jste před tím čtyřleťákovi, že psovi nesmí ublížit, že byho to bolelo? Nebo jste prostě předpokládali, že to je snad jasný, že ve 4 letech už by to měl vědět. Když neni se zvířaty zvyklý být, tak to třeba vědět nemusí. Můj dvouleťák taky začal zadupávat mravence, vysvětlujeme mu, proč to nemá dělat, ale vidím že mu to dojde co mu řikáme zřejmě až se zpožděním. Není to jinak žádné agresivní dítě. Na děti je hodný. Věřim, že podle tebe už by to byl násilník, že buh ví co z něj vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.5.15 20:30

Zakladatelko, ono se může stát, že si třeba budeš říkat, jak bys byla ráda, kdyby se tvé dítě chovalo jako ten tvůj „rozmazlenec největší“.Stát se může cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.15 20:38

Anonymní tak když teda toto neřešíš, tak co teda řešíš? Přece celá diskuse je jenom o tom, že je tam synovec, kterému se vše dovolí, točí se kolem něj, vše mu dovolí atd. atd. přece toto ti musí být jedno!
Mě teda je uplně jedno, co si švagrová dovolí a nebo nedovolí dětem.. Jediné co by mi vadilo je ten pes.. ale jak jsem psala, psa bych měla u sebe…a měla pod kontrolou psa a synovce..
trochu mě to ale přijde, že zle v rodině děláš ty.. I kdyby byl rozmazlený tak tebe to nemusí nějak tížit.. Jediné co bych si hlídala je ten pes a to už jsem psala, nevěřím, kdybys řekla, tak a jenom hladit, nic jiného, že byto nepochopily.. A když se kluk blbě zachová k psovi, tak jdu psa si vezmu a řeknu že se to nedělá- nevěřím, že by se někdo naštval..
Udělala si to někdy? Jeslti jo tak to je jiná.. jestli na tebe hází kakáč..
Jestli můžu být upřímná, tak já moc nemusím svoji švagrovu, ani její děti, ale i když jsem na ně nadávala, tak teda takto zhurta jsem se nikdy o nich nevyjadřovala- docela se divím, že se tak vyjadřuješ, o synovi bratra

Příspěvek upraven 21.05.15 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.5.15 20:42
@Anonymní píše:
@lovesmile něco pravdy na tom bylo, protože jí to vzalo. Kdyby věděla, že to na 100% tak není, neřeší to a neprosí nás, abysme hlidaly, ať nedělá rozdíly. Šlo o to, že ten první byl hodně zlobivý a ubrečený a ona s ním měla první rok peklo a druhý byl usměvavý zlatičko. Ale teď už dobrý, má je ráda stejne, to je jasný, ale něco se tam stalo..

Možná vám řekla, abyste ji hlídaly, kdyby náhodou dělala rozdíly právě proto, že ji vůbec nedošlo, že to tak na staršího působí a ne proto, že by mladšího měla radši. Proto z toho byla asi tak rozhozená, ne? Kdyby byla pravda, že má mladšího radši, tak by to tak neřešila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
21.5.15 20:42

@ivašot. souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
surfařka
21.5.15 20:59
@Anonymní píše:
SUPERMATKY, moje kamarádka, naprosto skvělá, statečná a báječná ženská má dvě děti 5 a 2 roky a jednou se jí stalo, že jí starší řekl, že by si přál aby ho měla stejně ráda jako…jméno druhého syna. Kamarádka se zhrozila, ani to netušila a pak nás všechny prosila, že jestli uvidíme, že dělá rozdíly, at jí to hned řekneme, že to dělat nechce. Prostě cit, tomu nezabráníš a sama z toho byla hodně špatná… jste dokonalé vám se to nestane, to jen mě a mým kruhům ale jen uvadím příklad.

Naopak bych řekla, že to vůbec nesouvisí s tím, jestli to je pravda nebo ne. Naopak matku, která má obě děti stejně ráda, zarazí a rozhodí, jak může starší dítě vnímatto, že mladšímu je třeba věnovat víc pozornosti.

• Citovat
  • Upravit
4009
21.5.15 21:14
@Anonymní píše:
Děkuju.

Já k našimu budu jezdit častěji = víc si na sebe zvyknou a vztah bude prostě silnější a pokud tomu chce brácha předejít, musí začít jezdit víc, což neudělá. Mé vnouče, tak budou mít víc rádi a nezabrání tomu ani oni sami…

A výchova. Oni malého nadevše milují a vše mu povolí. Láska správná je, výchova ne. Aby se jednou nespálili :,(

Ty jo to je zas diskuze. Dal to radsi ani nectu, jen k tomuto se musim vyjadrit. Asi te zklamu zakladatelko, ale, prarodice nejvic ze vsech miluji vetsinou prvni vnouce. To ma vysostni postaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
21.5.15 21:57

Holky mate muj obdiv, ze dokazete reagovat na tohle tolik stranek… ted jsem to docetla a je mi z toho celkove nejak divne. V rodine mam taky nejmladsi deti, taky ja ze tri sourozencu navstevuji rodice nejcasteji, protoze jedina bydlim ve stejnem meste s nimi a nikdy by me nenapadlo napsat, ze moje deti budou mit nejradsi a nezabrani tomu ani oni sami.
To co anonymni zakladatelka popisuje dela i nas triletak, v tomhle veku jsou proste ruzny ritualy, to vubec neni o vychove, ze se dite vzteka kvuli zidli nebo co. Nas kluk ma ted obdobi, ze se na prochazce vzteka jen tak, snazim se zjistit, kvuli cemu se mu zase hrouti svet a nekdy ani on sam nevi. Na miminko nezarlil, protoze je mezi nimi docela maly vekovy rozdil, ale dovedu si predstavit, ze ctyrletak musi byt z noveho clena rodiny paf, zvlast pokud je u babicky a dedy jednou za cas a nikdo si ho nevsima. Pokud vas bratr navstevuje casteji jak rodice, tak nechapu, ze toho synovce lip neznas, to by te vetsina tech veci ani nemohla udivovat, stejne tak pocitam, ze by byl davno seznamen s tim, ze pes se nebije apod. A to ani nezminuji fakt, ze deti se na navstevach vetsinou chovaji jinak nez doma, takze se musi privirat oci uz z principu, ja na syna pokrikuji u tchyne v jednom kuse, protoze se tam vzdy rozjede jak drak a urcite by mohla na zaklade toho rict, ze je to nevychovanej rozmazlenec, doma mame ale rad a system a chova se v norme.
Sama si dobre pamatuju, jak me sel syn, moje mama a manzel poprve navstivit do porodnice. Dceru jsem mela na pokoji a uz na chodbe jsem „bezici“ babicku razne zabrzdila, velice se tesila, chtela chovat, chtela videt poprve vnucku atd. Ale ja chtela, aby vesel prvni syn, aby vsichni ostatni byli v mistnosti „v pohode“ a nevysilovali z mimina prave proto, aby nemel pocit, ze ted se vse radikalne zmeni. Kdyz segru okouknul, tak se dostalo na babicku, ta uz si mohla miminko obdivovat a ja se vrhla na syna. Vsechno je to o pristupu. I tady ty vase dve deti muzou mit krasny vztah pokud na tom zapracujete, moje deti a sestriny maji velky vekovy rozdil a stejne jsou to partaci (a to se vidaji parkrat do roka).
Zamyslela bych se nad tim, jestli ti synovec vadil vzdy nebo jestli to prislo az s narozenim vlastniho ditete a s touto tvoji potrebou bojovat o nejaky prvenstvi. Nepopiram ani to, ze muze byt opravdu rozmazleny, ja nekdy taky koukam, co vyvadi decka v rodine… ale at uz jsou to deti od mych sourozencu nebo od sourozencu manzela, mam je vsechny moc rada a to i presto, ze rodinu nemame dokonalou a vztahy jsou vselijaky. Zaklad pro me zustava, ze ja jsem jejich teta a ze oni nemuzou za nic, co se deje mezi dospelakama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.5.15 22:14

By mě zajímalo, kolik je zakladatelce let… Jestli je jenim tak mladá a nezkušená nebo tak mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
21.5.15 22:15

Fakt si myslite, ze do chovani „cizich“ deti ostatnim nic neni? Padlo to tu tolikrat, az me to zarazi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
21.5.15 22:17

@Bisu Do výchovy ostatním nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.5.15 22:18
@evill píše:
Ty jo to je zas diskuze. Dal to radsi ani nectu, jen k tomuto se musim vyjadrit. Asi te zklamu zakladatelko, ale, prarodice nejvic ze vsech miluji vetsinou prvni vnouce. To ma vysostni postaveni.

To naštěstí nemusí být všude tak.
Moji rodiče mají 4 vnoučata, tři od nás, teď čerstvě pár týdnů první od sestry a potento…se mužou stejně ze všech čtyř. Jednak jsou jim vzácní, že ani jedno nevidí každý týden osobně, rozdíly, že by odsunuli moje děti, protože se narodil jinde další vnuk nejsou. Proč by to dělali.
Jen teda se staršíma vnoučatama 2r. skoro 4r. a 7r. mají víc možností zajít plavat, na kolo atd. to dělá věková bariéra zatím až doroste malý píďa od segry, tak se k nim připojí žádné rozdíly.
I ty naše tři rodiče nikdy, že by některého upřednostňovali, vždycky dostanou vše stejným dílem bez ohledu na věk.
Tady bude spíš problém, že paní je nějak přecitlivělá a vidí věci, které tak ani nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí