Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
s malým chodíme pravidelně na 3D ultrazvuk, myslíte že kdyby měl rozštěp rtu, poznalo by se to, nebo vůbec ne? Mám strach, protože jsem těhotenství zjistila až pozdě a nevím, jestli mi do toho nevlítla nějaká sklenička vína..
jinak je malý naprosto v pořádku…
Myslím, že by to vidět bylo, nemusel by být vidět rozštěp pouze patra, bez rtu. v kolikátém týdnu jsi?
Hoď se do klidu a užívej těhu.
Já myslím, že rozštěp rtu by na UTZ vidět byl. A i kdyby se zjistil až po porodu, tak to taky není žádná hrůza. Operuje se to, skoro není nic poznat. Horší by byl třeba rozštěp páteře apod. Proč tě napadl zrovna rozštěp rtu? ![]()
Příspěvek upraven 10.06.14 v 08:55
Bylo by to videt, ale koukni se na stranky za novym usmevem Hanka tam ma spoustu clanku a dozvis se tam vse co potrebujes vedet
@zemanozo taky jsem.se na rozstep rtu ptala v tehotenstvi a dr. Rikal, ze by sel videt a to nemel usg zadne delo. A taky se to pozna az pozdeji a nni to duvod k ukonceni tehotenstvi…
Jsem 34+2tt
nějak tak jsem pátrala na internetu něco o novorozencích a najednou tam byl článek o tomhle.. Děkuju! ![]()
@zemanozo píše:
Jsem 34+2ttnějak tak jsem pátrala na internetu něco o novorozencích a najednou tam byl článek o tomhle.. Děkuju!
Buď v klidu..mně to doktor na screeningu ve 20 tt přímo kontroloval, takže myslím, že na tom druhém screeningu se to zkoumá..už by to nejspíš věděli..
To kdy si zjistila, ze si tehotna nehraje roli jestli prcek bude mit rozstep.
Kdyby ho mel tak ti to dr. uz rekne.
. Zname se narodil syn s rozstepem a za par dni ho operovali ted je mu rok a 4mesice a nejde to poznat.
. Mozna nejaka mala jizvicka jinak nic. ![]()
@zemanozo poznalo - vždyť tam vidíš celý obličej (tedy pokud mimino spolupracuje). Rozhodně by vnější rozštěp vidět byl
a vnitřní klasickým utz.
Neboj, sklenicka na to nema vliv a navic ve 35. tt uz bys s tim stejne nic nenadelala, navic to neni duvod k ukonceni, prece, je to jen kosmeticka vada.
Doporučuju podobné články nečíst, pomůže to k zachování duševní integrity
Taky se tím řídím ![]()
Jinak sklenička na začátku těhotenství poškození plodu nezpůsobí, to by muselo být poškozené 3/4 populace ![]()
Sklenničku vína si dopřávám každý týden, někdy častěji a takhle to bylo i u syna, narodil se zdravý, kdyby za těmito vadami byla sklenka vína nebo piva tak to má každý třetí člověk…