Roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9847
8.1.12 22:00

Viky, taky mám klaustrofobii, a nesnášim jakékoliv těsné prostory, i v tunelech v prokrtkované Praze mi není nejlíp :? … ale na MR jsem byla už 3× a dalo se to, tím jak mi do ruky dali to tlačítko abych mačkala „kdyby něco“, tak to bylo o moc lepší a zvládla jsem to :D řekni si taky o špunty do uší pokud nebudou mít něco lepšího ;) jednou jsem na to zapomněla a pak celou dobu přemýšlela jestli si o ně nemám zazvonit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
10.1.12 19:05

Mysi: díky za radu, já nesnáším ani eeg, jak musím mít zavřené oči a nad hlavou mi rachotí a bliká ta lampa :roll: a na diskách stroboskopy, já z toho můžu i omdlít…vyhrožoval kdysy neurolog :mrgreen: v tenelu ten rachot byl taky hnus, špunty jsou dobrej nápad, ale nevím nevím jestli se budu cítit líp :mrgreen: balónek na mačkání jsem tenkrát měla taky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellumi
21.1.12 13:44

Strašně se bojím, mám doma miminko a před třemi dny mi doktorka oznámila svouji obavu, že mám roztroušenou sklerozu… Brnění, elektrické výboje do páteře, únava, která je skoro jako totální vyčerpání. Bolesti zad, že nemůžu chodit, občas mi něco vypadne z rukou. Neurologie jsou plné a já musím čekat měsíc než se uráčí mě někdo vyšetřit. Je mi hrozně, bojím se, že nebudu schopna se postarat o malou. Nemám nikoho, kdo by se o ni staral.
Prý se musí podstoupit lumbální punkce, což mě může také úplně odrovnat. Nemůžu být déle než týden mimo. Hrozně se bojím co bude

• Citovat
  • Upravit
17715
21.1.12 16:31

můžeme se podporovat, já ale na vyšetření nejsem ještě ani objednaná :nevim: :zed: mám strach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellumi
21.1.12 19:47

před chvílí jsem se vrátila z pohotovosti ze šílenými bolestmi břicha. prý je to psychické. včera jsem byla na pohotovosti s bolesti krční páteře a beder, doktor mi píchl injekci, řekl, že je to akutní onemocnění páteře a že si mám najít neurologa, že on má 8500 pacientů a nemá na mě čas…
Zřejmě budu čekat, až to semnou sekne anebo nebudu schopna ani udržet lahvičku s mlíkem v ruce. Nikoho nezajímají mé obavy o dceru, která je na mě stále zavislá a manžel se o ní nemůže celodenně starat, když splácíme hypotéku a v práci mu volno nedají. Mám hrozné fyzické bolesti a zároveň mám šílené deprese co bude… V tomhle státu se bez známých a podplacení zřejmě zasloužené péče nedovoláš. Na vyšetření jdi okamžitě, přečetla jsem si dost o případech, kdy nebyla zahájena včasná léčba a lidi ochrnuli nebo zemřeli. není to sranda a já se bojím, že ti zkurvení doktoři mě začnou léčit pozdě. prostě až budu lézt po čtyřech a v 27ti letech ze mě bude invalida na vozíčku s miminem v náručí

• Citovat
  • Upravit
17715
21.1.12 19:53

ježiš, se smrtí ještě nestraš, manžel se v úterý zeptá co je potřeba a pak jdu hned na to, doufám, že se diagnóza nepotvrdí a jestli jo, tak že se na to dojde zavčasu, je mi 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellumi
21.1.12 20:07

nechci strašit, jen se domáhám nějákých vyšetření a péče a všude mne odbývají, z toho jsem dost hotová. Jen si zkus najít v různých dizkuzích příběhy lidí. Také mi to vyprácí známá, která pracovala jako zdrav. sestřička na neurologii. Blbá banální bolest hlavy a 30ti letou ženskou půl roku odbývali, že na svoje poslední a vytoužené vyšetření už ani nedorazila. Bylo pozdě. Rakovina na mozku a oni ji posílali domů s lékama na migrénu s tím, že dnešní doba je náročná pro všechny…

Mám docela depku. potřebuju asi i psychouše. Mívám šílené bolesti, vše bych vydržela, kdybych věděla, že to nic není. Já se jen bojím o budoucnost mé holčičky

• Citovat
  • Upravit
17715
21.1.12 20:11

bolesti hlavy taky mívám a fleky před očima:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
21.1.12 21:57
Ellumi píše:
nechci strašit, jen se domáhám nějákých vyšetření a péče a všude mne odbývají, z toho jsem dost hotová. Jen si zkus najít v různých dizkuzích příběhy lidí. Také mi to vyprácí známá, která pracovala jako zdrav. sestřička na neurologii. Blbá banální bolest hlavy a 30ti letou ženskou půl roku odbývali, že na svoje poslední a vytoužené vyšetření už ani nedorazila. Bylo pozdě. Rakovina na mozku a oni ji posílali domů s lékama na migrénu s tím, že dnešní doba je náročná pro všechny…Mám docela depku. potřebuju asi i psychouše. Mívám šílené bolesti, vše bych vydržela, kdybych věděla, že to nic není. Já se jen bojím o budoucnost mé holčičky

Ellumi, odkud jsi? Kdyby z Prahy, mohla bych ti dát doporučení na dobrou neuroložku i magnetickou rezonanci…

Jinak holky, neblázněte, opravdu psychika dělá strašně moc, rakovina mozku se projevuje bolestmi hlavy jen vyjímečně, hlava bolí nejčastěji od krční páteře nebo i od psychiky - pokud jsou k tomu i fleky před očima, nejpravděpodobnější je migrena.. Určitě si co nejdřív dojděte k mudr, po vyšetření vás uklidní a hned vám bude líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellumi
22.1.12 06:56

Vertigo, jsem z Doks u České Lípy. Manžel má známou svoji praktičku, která mě doporučila nějákou neuroložku v Kyjích, tak ji prý máme zkusit „ukecat“, aby nás vzala co nejdříve. Neurologové mají dlouhé objednací lhůty, to samé magnetická resonance. Ono moc nejde držet hlavu nad vodou, když člověk není dobře a příznaky se pořád stupňují. Mám problémy s krvácením, bolestmi břicha, hlavy, zad. Možná něco dělá psychika, ale já opravdu vydržím hodně, to mi potvrzují i lékaře při různých zákrocích a když říkám, že mám bolesti takové, že nejsem schopna postarat se o dceru, tak jsem vážně už na pokraji zhroucení.
Snažím se nechávat vyšetřit, ale jak jsem psala, posílají mě domů s tím, že si musím najít lékaře jinde, že oni mají plno. Když mám každodenní bolesti takové, že nemůžu chodit, řeším to přeci hned, já nemůžu čekat do března, až se uráčí mě nějáký hodný pan doktor vzít. O to jde.
Může se také stát, že to semnou doma sekne, malá bude spát někde venku v kočáře a až se probudí, celá se odkope, uřve k smrti, prochladne a to jen proto, že semnou to doma sekne a manžel mě objeví až večer.
Snažím se být pozitivní, ale fakt to moc nejde. Bojím se každého nového dne, nových bolestí atd…

• Citovat
  • Upravit
3267
22.1.12 09:38
Ellumi píše:
Vertigo, jsem z Doks u České Lípy. Manžel má známou svoji praktičku, která mě doporučila nějákou neuroložku v Kyjích, tak ji prý máme zkusit „ukecat“, aby nás vzala co nejdříve. Neurologové mají dlouhé objednací lhůty, to samé magnetická resonance. Ono moc nejde držet hlavu nad vodou, když člověk není dobře a příznaky se pořád stupňují. Mám problémy s krvácením, bolestmi břicha, hlavy, zad. Možná něco dělá psychika, ale já opravdu vydržím hodně, to mi potvrzují i lékaře při různých zákrocích a když říkám, že mám bolesti takové, že nejsem schopna postarat se o dceru, tak jsem vážně už na pokraji zhroucení.
Snažím se nechávat vyšetřit, ale jak jsem psala, posílají mě domů s tím, že si musím najít lékaře jinde, že oni mají plno. Když mám každodenní bolesti takové, že nemůžu chodit, řeším to přeci hned, já nemůžu čekat do března, až se uráčí mě nějáký hodný pan doktor vzít. O to jde.
Může se také stát, že to semnou doma sekne, malá bude spát někde venku v kočáře a až se probudí, celá se odkope, uřve k smrti, prochladne a to jen proto, že semnou to doma sekne a manžel mě objeví až večer.
Snažím se být pozitivní, ale fakt to moc nejde. Bojím se každého nového dne, nových bolestí atd…

To je mi líto, že je ti takhle …
Kdybyste nepořídíli v Kyjích, napiš mi klidně do SZ, můžu ti doporučit dobrou a ochotnou neuroložku, kde bys nemusela čekat do března a i magnetickou rezonanci, kde se nečeká půl roku na vyšetření
Drž se, držím palce, ať je líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellumi
22.1.12 09:42

Děkuji ti moc. Pokud tě mohu poprosit, napiš mi prosím na mail: ***@centrum.cz jméno těch lékařů a magnetickou resonanci, podívám se, kde to je a budu to mít a lespon připravené pro případ nouze .-). Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
3267
22.1.12 19:47
Ellumi píše:
Děkuji ti moc. Pokud tě mohu poprosit, napiš mi prosím na mail: ***@centrum.cz jméno těch lékařů a magnetickou resonanci, podívám se, kde to je a budu to mít a lespon připravené pro případ nouze .-). Děkuji moc.

Ellumi, šla jsem ti psát, ale už tu není tvoje adresa - jestli jí tu nechceš uvádět, napiš mi jí do SZ, pošlu ti ty kontakty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čarlík
10.11.12 10:37
@viky23 píše:
bolesti hlavy taky mívám a fleky před očima:-(

Viky tak co už máš nějaké vyšetření za sebou? Jak jsi dopadla? Já už u neuroložky byla a půjdu na MR, mám příznaky zhruba jako ty, a ty nervy k tomu.Ta neuroložka myslí že ta migréna ale dozvím se až v prosinci hrozný to čekání…

• Citovat
  • Upravit
17715
10.11.12 13:14
@Čarlík píše:
Viky tak co už máš nějaké vyšetření za sebou? Jak jsi dopadla? Já už u neuroložky byla a půjdu na MR, mám příznaky zhruba jako ty, a ty nervy k tomu.Ta neuroložka myslí že ta migréna ale dozvím se až v prosinci hrozný to čekání…

byla jsme na magnetické rezonanci a nic mi není, já mám furt něco, jela jsem jednou do nemocnice s šílenejma bolesma břicha, celou ale úplně celou mě vyšetřili od rentgenů po ultrazvuky krev, gyndu :lol: :roll: a nic, teď mě bolely kyčle, nemohla jsem skoro stát, byla jsem na rentgenu a v pořádku, nic s něma nemám, tak jsem nejspíš jen hypochondr…ale v létě jsem prodělala boreliózu, tak si chci ještě nechat krev překontrolovat…třeba ty klouby bolí teď z toho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí