Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Ji-a má představa je… Jít s dětmi do nájmu, nájmy ve městě kde pracují jsou vyšší cca 16tis. Další představa vzít si část dětského pokoje plus alespoň nějakou finanční kompenzaci, třeba 100tis. Navíc dnes na tel mluvil s advokátkou s řekl jí, že by chtěl aby děti byly v mé výhradní péči s čím já souhlasím, tudíž dohromady na obě je můj požadavek 10tis.
Manžel tvrdí že to je přehnané, faktury nemáme, víceméně vše pořizováno bez faktur
Ja myslím, ze investice do bytu zvlášť bez faktur se ti budou špatně dokládat. Navíc jak uz nekdo psal, soud bude brát, ze sis to odbydlela, pokud ta investice nebyla opravdu vysoká aspoň v řádech stotisicu.
@Anonymní píše: Více
Kolik vydělává? Mě zase 10 tis na dvě děti přijde málo.
Tak první chtěl dceru do péče, a teď chce aby byly děti výhradně ve tvé péči? Proč?
Co se mu zdá hodne? Alimenty, nebo kompenzace?
Bez porady s právníkem mu nic nepodepisuj.
Ma s tou péčí o děti nějaký zmatek ne? Jednou chce to, pak zase změna
tohle fakt nebude jednoduché, určitě vše řeš s právníkem a nenech se ![]()
No a penize na uctech? Pokud nemate hypo, tak kde vsechny jsou?
@Yasmen na účtech, má utkvělou představu, že mám nárok max na nějaký nábytek
peníze na účtech spadají do sjm, tvoje je půlka…já bych jí vybrala než jí někam zašije…
Máš nárok na polovinu peněz, co máte na účtech a na vyplacení z bytu minimálně z těch věci, co jste pořizovali za manželství a jak jste byt zhodnotili. Jestli budeš mít děti v péči, tak 10 tisíc mi připadá málo. Nebo jen za podmínky, že větší náklady na děti (tábory, rovnátka, sportovní potřeby, kroužky atd.) byste platili na půl.
@TerezaVoříšková otáčí dceru proti mě a ohání se mým psychiatrickým posudkem. Léčím se s úzkostmi. Mám strach, mi sebere děti, i když vím, že by péči o ně nedal. Velká část je na mě
Hlavne klid, porad se s pravnikem. On ti deti nesebere, to by se totiz musel starat, a to se mi evidentne nechce. Jen te chce rozhodit.
Ze proti tobe pouziva tvoje leceni je hnus.
Tak mu rekni ze tedy ok, bude lepsi kdyz se o deti bude starat on, a ty si je budes brat na vikendy jednou za 14 dni. Uvidis jak mu sklapne.
Proto bych nepočítala s nějakou rozumnou domluvou, tady to rozumně nepůjde. Držím palce ať to s právníkem zvládnete bez velkých nervů
Tak i kdyby koupil před sjm…pokud jste hypo platili i v manželství..půlka splátek byla tvoje.
Vzniklo psych. Onemocnění za manželství? Možná máš nárok na fin. Podporu i na sebe.
A pokud chce aby ses starala o děti plně…tak přece tvoji diagnózu nemůže zdůrazňovat, když nestojí o to…aby mu ty děti dal soud do jeho péče ![]()