Rozvod, společné dítě a nevyplatil mě?

157
7.12.20 10:32

Rozvod, společné dítě a nevyplatil mě?

Ahoj holky, chci se zeptat. Byli sme spolu šest let, já čtyři roky platila nájem v bytě, pak sme postavili dům, vše napsané na bývalého manžela. Máme spolu dvouleté dítě. Já od něj odešla, protože to nešlo a šla do pronájmu, jemu vše zůstalo, právník řekl, že na nic nemám nárok a dál mi starou oktávku,30 000 na vybavení bytu, které samozřejmě nestačilo a tím to skončilo. Prej nemá, tak mi nic nedá a jezdí si novou oktávkou co mu koupil jeho tatínek a nás nechal bez koruny a to sem do našeho vztahu dala všechno co sem kdy měla. Máte to taky tak? Já čekala, že se zachová jako chlap a něco mi vyplatí, protože i v tom baráku je spousta peněz co dali moje babičky a tak, ale samozřejmě na to nemám papír. A přijde mi šílený, že takhle vlastně obírá i svoje dítě ne? Já nemám žádnou rezervu do života a on to nechápe absolutně. Asi by potřeboval, aby měl to co na měsíčně a dítě, zkusil si vše platit a ne že mu všechno zaplatí a koupi táta. A když sem mu to řekla, tak mi řekl, ať to tak beru, že to tak prostě je a nic mi nedá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
7.12.20 10:37

A odkdy jste manzele? Mas narok na polovinu majetku nabyteho za manželství, pokud jste dum kupovali uz jako manzele mela by být polovina tvoje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
7.12.20 10:41

Tady je přesně vidět, že dávat vše „jednu hromadu“, není úplně nejlepší cesta. Ber to jako poučení pro příště, a vždycky měj na svém účtu nějaké peníze pro strýčka příhodu.

Když to klape tak nic není problém, ale když je to najednou naopak a nedej bože přijde rozchod, tak se na to být fér, jak vidíš, bohužel moc často nehraje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
7.12.20 10:42

...

Jako manželka máš určitě na něco nárok. Zajdi za právníkem ať toho lakomce pořádně oškube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
7.12.20 10:44

Dle SJM je polovina tvá. Zajdi za právníkem.
A pro ostatní varování - mějte vždy prachy pro „strýčka příhodu“ @Ms.Ragdoll
Nikdy nevíte, jak se manžel/přítel zachová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
7.12.20 10:45

Jinak souhlas s Tinou, pokud jste neměli zúžené SJM, pak část toho, co jste nabyli během manželství, je i tvoje.

A pokud jste dostali něco od tvé rodiny a šlo to např. přes bankovní účty, tak by se dalo dokázat odkud ty peníze šly.

Chtěla by to poradit se s právníkem a tím opravdu nemyslím právníka tvého manžela.

Příspěvek upraven 07.12.20 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988

Jaký právník ti řekl, že nemáš na nic právo? prosím tě..
pokud jste neměli zúženo SJM, tak samozřejmě polovina toho, co jste vybudovali (z plusových hodnot) a polovina mínusových hodnot (hypotéka, dluhy),
to si snad umíš spočítat?
běžně se majetkové vypořádání může dít klidně až do tří let po rozvodu, bývá na to běžná smlouva o Vypořádání majetku po rozvodu manželství..
nechat se odbýt starým autem a 30tis. po 6 letech manželství zřejmě nebude ve tvém případě OK.. on asi operuje tím, že vydělával on a tys byla na rodičáku, ale majetek se i v takovém případě dělí na půl
ty sis o tom nic nečetla?? to ti řekne každá on-line právní poradna zdarma…
návrhy a smlouvy jsou pak samozřejmě už zpoplatněné, pokud se nedokážete domluvit sami, což evidentně nedokážete..
a navíc nepíšeš nic o výživném, to je nutno taky řešit co nejdříve (u vás jedině přes soud)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313

@Veronika Kai Ano zachoval se jako chlap! :nevim: Nárok na něco budeš mít, řešit s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157

Byli sme manželé od roku 2016 a letos v červnu rozvod, ale hypotéku a pozemek na něj byl napsán asi před svatbou takže mi jeho právníků řekl, že na nic nemám nárok, ale na z toho byla všeho tak v háji, že sem všechno odkejvala a byla ráda, že to mám za sebou a teď když sem se z toho oklepala mi došlo jaká sem byla krava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.12.20 10:47

No když už sme rozvedený tak s tím asi vůbec nic neudělám a auto co mi dal ještě ani nebyl schopný na mě přepsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
7.12.20 10:49
@Veronika Kai píše:
Byli sme manželé od roku 2016 a letos v červnu rozvod, ale hypotéku a pozemek na něj byl napsán asi před svatbou takže mi jeho právníků řekl, že na nic nemám nárok, ale na z toho byla všeho tak v háji, že sem všechno odkejvala a byla ráda, že to mám za sebou a teď když sem se z toho oklepala mi došlo jaká sem byla krava

Asi? Jeho pravniků? To se nedivim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
7.12.20 10:51
@Veronika Kai píše:
No když už sme rozvedený tak s tím asi vůbec nic neudělám a auto co mi dal ještě ani nebyl schopný na mě přepsat

Jak bylo napsano vyse - vyporadani klidne do 3 let po rozvodu. Takze ti nic nedal oficialne, tak to po nem budes zadat ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291

Právník a pěkně rozdělit SJM. Za manželství si může napsat víceméně kdo chce co chce na koho chce, ale pořád je to společný majetek. Jedna z mála výjimek je třeba majetek nabytý z dědictví.
Asi je nasr…že sis dovolila ho opustit, ale takhle jednoduché to mít nebude. Hlavně moc dlouho nečekej, pokud třeba víš, jak je na tom stav konta, tak tam bych byla hodně opatrná, aby prachy nevybral a nestopil.
Tohle všechno chtělo vymyslet ještě před odchodem, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157

@PaníBovaryová ne asi, bylo, pardón za chyby, je tu u mě malá a píšu za chodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
7.12.20 10:52

@Veronika Kai aha, takže tys to vypořádání na té schůzce s jeho právníkem tehdy zřejmě podepsala, že???
Chyba, velká chyba..
Nikdy NIC nepodepisovat pod nátlakem a pokud všemu úplně nerozumíš..
pak jedině podat žalobu místně příslušnému soudu pro neplatnost Dohody o majetkovém vypořádání s tím, žes byla psychicky ve špatném stavu a jednala pod nátlakem, ale do toho se sama bez právníka opravdu nepouštěj a hlavně to bude boj na dlouhou trať..
to bych šla radši cestou vysokého výživného na dítě i na sebe…
(a pokud jsou dary od babiček prokazatelné, tak jejich vrácení/adekvátní protihodnoty vymáhat také žalobou)

PS : a problém s přepisem vozidla bys neměla, kdybys trvala na Darovací smlouvě s ověřenými podpisy + plné moci k přepisu vozidla… pak bys na úřadě auto přepslala za pár minut, ale to zřejmě také nemáš, že… takže platíš pojistku de facto na cizí auto.. Jak máš jeho vlastnictví tedy ošetřeno? v té smlouvě o vypořádání?

Příspěvek upraven 07.12.20 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna