Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Vylozene partnerku nezapocitavaji. Jen si pripadne zjisti prijem a posoudi, jestli mu moc nezvysujete zivotni uroven. ![]()
Ano, pokud by došlo na soud, tak ten zjišťuje i plat nového partnera, což jsi ty.. Pokud bys měla nějaký nadstandardní plat, tak je možné, že by ke zvýšení mohlo dojít. Ale to pro většinu normálních lidi není důvod, proč se nebrat nebo spolu nebydlet..
Spíš si tě prostě vzít nechce a ani s tebou bydlet. Nejspíš mu vyhovuje současný stav.
I z tohoto důvodu se rovněž nechci ženit, dokud nebudou děti dospělé. Takže ho plně chápu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat:
přítel tvrdí, že si mě nechce vzít nebo s námi bydlet proto, že by jeho ex měla nárok na zvýšení alimentů, protože se do výpočtu bude započítávat jakoby to, že má mě (jako společného člověka na placení všech nákladů). V tuhle chvíli má svůj byt, kde platí 6 tis.
Každý máme svoje děti a společné mít neplánujeme. Já rozhodně nejsem finančně movitá.
Jak tohle funguje v praxi? Vždyť kdyby to bylo takhle strašné, tak se nikdo rozvedený znovu nebere ani spolu nebydlí, ne?
Díky
J.
Nema koule ti rict, ze s tebou nechce zit
Fakt trapna vymluva.
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat:
přítel tvrdí, že si mě nechce vzít nebo s námi bydlet proto, že by jeho ex měla nárok na zvýšení alimentů, protože se do výpočtu bude započítávat jakoby to, že má mě (jako společného člověka na placení všech nákladů). V tuhle chvíli má svůj byt, kde platí 6 tis.
Každý máme svoje děti a společné mít neplánujeme. Já rozhodně nejsem finančně movitá.
Jak tohle funguje v praxi? Vždyť kdyby to bylo takhle strašné, tak se nikdo rozvedený znovu nebere ani spolu nebydlí, ne?
Díky
J.
Přihlížet se k tomu může. Ale on to bude špíš zástupný důvod, ne… ![]()
Prostě společně bydlet nechce, vdávat se nechce.
Ber nebo neber. Myslím, že výsledek tohoto pátrání na tom faktu stejnak nic nezmění.
@zoidberg píše:
I z tohoto důvodu se rovněž nechci ženit, dokud nebudou děti dospělé. Takže ho plně chápu.
Jseš si jistý tím dovětkem „dokud nebudou děti dospělé“?
@Lama Lama píše:
Jseš si jistý tím dovětkem „dokud nebudou děti dospělé“?
Jistě. Možná o něco dříve.
@zoidberg píše:
Jistě. Možná o něco dříve.
A ty snad platíš nějaké alimenty s dětmi v tvé výhradní péči¨?
@Lama Lama píše:
A ty snad platíš nějaké alimenty s dětmi v tvé výhradní péči¨?
Ne, ale myslíš, že je to po celou dobu neměnné a nelze kdykoli podat k soudu cokoli? Sňatkem by se můj životní standart brutálně zvýšil a věřím, že by to ex už nenechala tak jak to je.
Tak na jednu stranu chápu, že zvýšením životní úrovně by ten nárok mohl vznikat. V mém případě to ale absolutně nehrozí.
A chtěla jsem se ještě zeptat, to se do toho nezapočítává taky to, že se vlastně stará taky o dalších x krků (novou rodinu, i když ne vlastní)?
@zoidberg tak jsem ráda, že to někdo taky tak vidí z toho mužského pohledu… a partnerku máš? Jinak by sis jí vzal a žil s ní? A není to opravdu jen alibismus? Vždyť, když přece někdo někoho miluje, tak s ním chce být a nějaký blbý peníze se tomu nemůžou rovnat… alespoň tohle je můj pohled ženy.
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Tak na jednu stranu chápu, že zvýšením životní úrovně by ten nárok mohl vznikat. V mém případě to ale absolutně nehrozí.
A chtěla jsem se ještě zeptat, to se do toho nezapočítává taky to, že se vlastně stará taky o dalších x krků (novou rodinu, i když ne vlastní)?@zoidberg tak jsem ráda, že to někdo taky tak vidí z toho mužského pohledu… a partnerku máš? Jinak by sis jí vzal a žil s ní? A není to opravdu jen alibismus? Vždyť, když přece někdo někoho miluje, tak s ním chce být a nějaký blbý peníze se tomu nemůžou rovnat… alespoň tohle je můj pohled ženy.
Zakladatelka
Opravdu ti jeden den veselky stojí třeba za statisíce odevzdané cizí ženské? Neřekl bych, že to jsou zas až tak blbý peníze. Milovat tě může i bez svatby, manželství nemá s láskou nic společného.
@zoidberg píše:
Opravdu ti jeden den veselky stojí třeba za statisíce odevzdané cizí ženské? Neřekl bych, že to jsou zas až tak blbý peníze. Milovat tě může i bez svatby, manželství nemá s láskou nic společného.
Nejde o svatbu, spíš o to společné žití… nechci být zbytek života ta, co věčně čeká, kdy laskavě přijede na návštěvu nebo se rozhodne být DOMA. Domov by měl být prostě společný.
Mimochodem má příjem 23 tis, z toho 10 tis platí alimenty… Kam až tohle může jít? Já sama mám děti, byt v nájmu, v tuhle chvíli hledám práci a nepředpokládám, že bych pak měla nějakou super placenou… to jako mu můžou napálit třeba 18 tis z 23, když by žil se mnou? Mě to přijde prostě na hlavu…
Pochopila bych to, když jeden nebo oba mají peněz hodně… ale takhle…
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat:
Díky
J.