Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@Lama Lama Je to velmi pravděpodobné. Do té doby ani nepředpokládám, že se příjmy na mé straně změní.
No pokud nepovedete „společnou domácnost“, tak nemají šanci. Tedy akorát musíte hospodařit odděleně. Tedy pokud nechcete uplatňovat naopak snížení životní úrovně díky společnému soužití a hospodaření.
@canaglia píše:
No pokud nepovedete „společnou domácnost“, tak nemají šanci. Tedy akorát musíte hospodařit odděleně. Tedy pokud nechcete uplatňovat naopak snížení životní úrovně díky společnému soužití a hospodaření.
A společná domácnost spočívá přesně v čem a jak se to prokazuje, že jí nemáme? ![]()
@Lama Lama píše:
A společná domácnost spočívá přesně v čem a jak se to prokazuje, že jí nemáme?
Společná domácnost spočívá ve společném hospodaření, např. nehledí se, kdo co kdy nakoupí, dovolené hradí jeden, jídlo druhý a částečně střídavě, oba hradí věci ze společného účtu apod.
Oddělené hospodaření znamená přesně nastavená pravidla hospodaření, dohodu o podílu na nájmu, oddělené účty, nákup potravin odděleně nebo hrazení v přesném podílu. Dá se prokázat právě oddělenými účty, placením každý své části dovolené, dohodou o podílech na úhradě bydlení apod. Samozřejmě s doplněním odůvodněním, proč je tento režim. Zde by mohl být logický důvod, že partnerka má svých starostí a nákladů dost, takže si chce hlídat, aby nemusela financovat chlapa, který si zavařil dalšími závazky, tedy jedná se o finanční režim chránící její děti.
Samozřejmě je na soudu, jak důkazy a tvrzení zhodnotí, nic soudu nebrání vyvodit že to není pravda a že tomu nevěří. Jsme v ČR. Soudce je král. A jak píše Ústavní soud, parafrázuji, ústavně právní rozměr pochybení soudu spočívá v absenci odůvodnění, nikoliv v tom, že odůvodnění je úplně dementní. Účastník má právo vědět, jakými úvahami byl soud veden, ale Ústavní soud není oprávněn přezkoumávat správnost úvah. To je kompetence soudce. A blbost není vada s ústavně právním dosahem.
@Anonymní píše:
tady evidentně je nějaká parta lidí, kteří žijí v jiné fin. dimenzi
asi jí těžko bude platit 20 tis, když by mu nezbylo skoro nic…
a ona sama není žádný chudák
nehledě na to, že alimenty jsou mimo jiné také na to, aby děti mely boty a oblečení
Tak 3000 na dítě není prostě nic extra. Taky mám 3 děti a jen ty boty kolik stojí
. Jasně že k jeho příjmu platí dost ale zase bych to nenazývala kdo ví co. Ty 3000 jen dítě projí a kde jsou další věci? A čím budou starší tím finančně náročnější
Ten jeho příjem na 3 děti je prostě málo.
Spíš by mu mohli i alimenty snížit, pokud máš děti i ty a on by si je adoptoval. Vzniká mu tak nová výživová povinnost ne? Ale nejsem právník, to by se chtělo u nějakého pobavit.
@Namron píše:
Spíš by mu mohli i alimenty snížit, pokud máš děti i ty a on by si je adoptoval.Vzniká mu tak nová výživová povinnost ne? Ale nejsem právník, to by se chtělo u nějakého pobavit.
@Namron píše:
Spíš by mu mohli i alimenty snížit, pokud máš děti i ty a on by si je adoptoval. Vzniká mu tak nová výživová povinnost ne? Ale nejsem právník, to by se chtělo u nějakého pobavit.
No, to je nápad. Má problém uživit 3, tak si další 3 adoptuje. ![]()
@Lama Lama píše:
No, to je nápad. Má problém uživit 3, tak si další 3 adoptuje.
ten napad adoptovat 3 cizi decka, aby se o nejakou stovku snizily alimenty na deti vlastni me fakt pobavil. ![]()
Já předpokládám, že kdyby se vzali a když spolu žijí, tak stejně ty děti od zakladatelky živit bude. Takže by se nic nezměnilo, kdyby si je adoptoval. Nebo to dva spolu žijí jako rodina v domácnosti a děti živí jen ten, koho jsou? Nedovedu se to představit. ![]()
@Namron píše:
Já předpokládám, že kdyby se vzali a když spolu žijí, tak stejně ty děti od zakladatelky živit bude. Takže by se nic nezměnilo, kdyby si je adoptoval. Nebo to dva spolu žijí jako rodina v domácnosti a děti živí jen ten, koho jsou? Nedovedu se to představit.
A z čeho by je živil?
A ještě by se k tomu zavázal na dalších 20 let? No, to by byla ovšem výhra.
Jinak jo, já si živím své děti ( s jejich otcem) a partner své.
@Markéta80 píše:
Tak 3000 na dítě není prostě nic extra. Taky mám 3 děti a jen ty boty kolik stojí. Jasně že k jeho příjmu platí dost ale zase bych to nenazývala kdo ví co. Ty 3000 jen dítě projí a kde jsou další věci? A čím budou starší tím finančně náročnější
Ten jeho příjem na 3 děti je prostě málo.
Ale boty nekupujete kazdy mesic, ne?
Ale ty deti maji i matku. A byla u toho kdyz si je s nejakym prijmem delali. A nechci verit, ze jeho prijem tehdy byl enorme vetsi.
@Lama Lama píše:
Jinak jo, já si živím své děti ( s jejich otcem) a partner své.
Neberte to prosim zle, ale fakt me zajima ta prakticka stranka veci, jak to delate? Zcela oddelene finance a dal?
@Namron píše:
Já předpokládám, že kdyby se vzali a když spolu žijí, tak stejně ty děti od zakladatelky živit bude. Takže by se nic nezměnilo, kdyby si je adoptoval. Nebo to dva spolu žijí jako rodina v domácnosti a děti živí jen ten, koho jsou? Nedovedu se to představit.
nez zacnes sirit ptakoviny, zjisti si, co obnasi adopce. Zmeni to hodne. A z ceho by tenhle panacek zivil dalsi tri deti?
@Lama Lama Je to velmi pravděpodobné. Do té doby ani nepředpokládám, že se příjmy na mé straně změní.