RP 13000 Kč - exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
22.5.25 09:42
@Anonymní píše: Více

A na víkend je problém jí dítě odvézt a jít na brigádu? Kolik dostáváš od otce dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
22.5.25 09:46

Tak o víkendech se bude starat tatínek dětí a ty do práce. Ať to splatíš co nejrychleji … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
22.5.25 09:48

@Lucy75 Jak že ženský, která má jediný příjem 13000 půjčí nebankovní na první zátah 18?

• Citovat
  • Upravit
24917
22.5.25 10:04

@Snopy123 jo, klidně, i dvacet… třeba Provident, možná i Kamali, musí tam zkusit vyplnit kalkulačku a uvidí.. lepší je možná volit ten splátkový exekuční kalendář přímo u exekutora, ale nechala bych si vyčíslit poplatky a celkovou částku, u nich je to masakr, záleží, zda těch 18 je celkový dluh, nebo jen jistina…tam může být příslušenství klidně jednou tolik a potáhne se to pěkně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 10:08

A tatínek od tří dětí už se taky ztratil? Za co ty dluhy máš? Zaplaťte to a přestaňte furt podvádět a množit se…co takhle jít do práce, kolik je poslednímu dítěti?

• Citovat
  • Upravit
803
22.5.25 10:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Nemusel. Viz např. https://www.kontrolaexekuce.cz/…kuce-na-ucet , pokud zjistí, že na cizí účet chodí peněžní prostředky určené dlužníkovi, může postihnout i cizí účet. A je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 10:41

My jsme teď něco podobného řešili u jednoho zaměstnance v práci. Musí mu zůstat nezabavitelné měsíční minimum příjmů. Myslím, že to bylo asi 13 500,– Kč.

• Citovat
  • Upravit
101807
22.5.25 10:42
@MartinL45 píše: Více

No, v tom clanku neni ani slovo o tom, ze to muze udelat bez soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
22.5.25 11:06

Exekutor už má soudní rozhodnutí, takže další soud není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
22.5.25 11:33
@MartinL45 píše: Více

Jasně a určitě se soudnim rozhodhutim na Julii Vopickouvou muze zablokovat ucet Marii Vomackové, protože ma pocit, ze tam Julii Vopickove chodi nejake peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
22.5.25 11:37

Nebo vice tatinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
22.5.25 13:41

Ano, exekutor může zablokovat cizí bankovní účet, pokud se oprávněně domnívá, že peníze na něm uložené ve skutečnosti patří dlužníkovi. Nezáleží na tom, kdo je majitelem účtu nebo má k němu dispoziční právo.

Kdy k tomu může dojít?

Peníze dlužníka na účtu třetí osoby: Pokud dlužník například posílá svou výplatu nebo jiné příjmy na účet kamaráda, příbuzného, nebo jakékoli jiné třetí osoby, exekutor má právo tento účet postihnout, pokud prokáže, že tyto peníze skutečně patří dlužníkovi.
Společné jmění manželů (SJM): Pokud jde o dluh, který vznikl za trvání manželství, může exekutor zablokovat i účet manžela/manželky dlužníka. Děje se tak z důvodu existence společného jmění manželů, na jehož základě manželé odpovídají za dluhy společně a nerozdílně.
Pokus o vyhýbání se exekuci: Pokud se dlužník snaží úmyslně vyhnout exekuci tím, že si nechává posílat peníze na cizí účet, exekutor může takový účet postihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 15:23
@Tarena

Tatínek byl jeden, před rokem měl dopravní nehodu a zůstala jsem na vše sama. Ptala jsem se na konkrétní otázku. Nikdy nevíš co se komu přihodilo tak s těmi poznámkami opatrněji. Někomu by to mohlo ublížit. Věř mi, že bych byla taky ráda kdyby s námi jejich tatínek byl.

• Citovat
  • Upravit
10899
22.5.25 15:24

To je mi líto. Tak to děti mají sirotčí důchody a ty vdovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 15:26

@Tarena nebyl to manžel, takže jsem neměla nárok. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat