RP-viz včerejší deníček a diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
14.2.06 13:16

ahoj holky, tak jsem prostě napsala mail také na mpsv a to sice na kontaktní adresu na jejich stránkách. S tím, že jsem je odkázala na emimino, že zde probíhá diskuze na toto téma. Jsem zvědavá, co napíší a zda vůbec napíší.
 liza

• Citovat
  • Upravit
8276
14.2.06 13:41

Holky, já tam jdu zítra, lhůtu jsem propásla (dcera je v září 2005), takže i když to zamítnou, tak se budu odvolávat a odvolávat s vysvětlením o těch neschopných úřednicích, co o tom nevěděly a je to přitom jejich práce :! za kterou je my platíme :twisted:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.2.06 14:09

Tak jsem si právě volala na úřad a paní na mě jako co to po ní chci. Tak jí to vysvětluju a ona na to, že to v tý době nedělali. No tak jsem jí sprdla, že mě to teda nezajímá, že tohle je jejich povinnost a že na ně podam stížnost. mam si normálně dát odvolání.
No napíšu novou žádost a uvidíme, co k tomu. Ještě k tomu přidam dopis, kde jim to teda osvětlim.
Ale chci se zeptat, do tý žádosti o rodičák se píše, od kdy žádám. Logicky tam napíšu datum narození holky, ne? a poznamenává se někde, že se jedná o jednorázovou dávku?
Teda to je sprostý, co si stát dovoluje. To je vyloženě hnus. Mluvila jsem se sousedkou a prý jí sice něco řekla, ale nevysvětlila, takže nežádala. Jenže u druhýho kluka má ještě čas.
Co je mi divný je, že se všude píše o všem a tohle se nijak extra nezmiňuje. Asi to je fakt klička v zákoně a stát si dá rychle načas, aby to změnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.2.06 14:18

Gábinko-moje dcera se narodila 12.10.2005 a do formuláře jsem napsala 12.10.2005 a za tu kolonku kde se vypisuje datum jsem nepsala až 31.10.2005. Takže 12.10.2005-31.10.2005.Tak mi to poradila úřednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.2.06 14:24

Gábinko-tím jaké tam napíšeš datum,je vlastně upozorníš,že se jedná o jednorázovku.Většinou si úřednice nahoru pak označí,že jde o jednorázovou dávku.Tak to bylo teda aspoň u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
14.2.06 14:49

Ahoj,
ja si myslim ze u nas to asi nema cenu zadat.Honzik mel uz 2roky.
Ma to vubec cenu za 2roky si vzpomenout a zajit tam?
Me na soc. spatne poradily i s pridavky na dite, tak jsem prisla o 400. Zenska se pokazde tvarila, ze ji zase otravuji, byl to horor. Ale uz tam neprucuje a ta nova se da..
 kac+h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rea
99
14.2.06 14:59

Ahoj,
tak jste mě vyburcovaly k tomu,taky si zavolat.
Syn se narodil 2004, na Praze4 se divili, že v té době to snad ani neexistovalo, ale moc dobře věděli o co jde.
Načež mi paní sdělila, že po takové době se to stejně nevyplácí a že není ŽÁDNÁ možnost, jak ty peníze získat. Což teda zjevně je, ale na obesílání a obcházení úřadů já bohužel nemám.
 Rea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.2.06 16:09

Holky -
a co sepsat něco hromadně? Někdo, kdo o tom má páru by sepsal požadavek, že žádáme zpětné vyplacení té dávky - a my bychom se pod to podepsaly s adresou a rodným číslem.
Je to blbej nápad? Třeba když se sejde víc lidí a pošle se to na nějaká vyšší místa, tak se s tím pohne spíš, než když jednotlivé maminky budou obcházet úřednice a dohadovat se s nimi…
Co myslíte?

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
14.2.06 16:29

rodičák

Ahojky Baghiro,jak jsem pochopila a přečetla si všechny příspěvky ,diskuse a deníček tak holky už píši mail ,některé konkrétnímu člověku některé přímo na meil MPSV možná to bude i medializované .Já zajdu nejspíš v pondělí na socku a podám žádost i když mi rovnou řeknou že mám smůlu počítám s tím že to bude zamítnuto jak říkala Metelka.Rozhodně si taky myslím že když do toho pujdeme společně a bude humbuk něco spíš svedeme .Je škoda abychom o ty peníze pčišli ,moje malá se narodila v listopadu 2004 a nikdo mi neřekl že o to můžu žádat takže to beru jako zamlčení .S pozdravem Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.2.06 16:45

Osobně si myslim, že by to sice bylo fajn, jenže furt nejsme všechny. A navíc si myslim, že hromadně by se spíš mělo stěžovat, chtít zjistit, kdo udělal chybu. Protože to budou posuzovat stejně každý zvlášť.
Ale jinak to opravdu stojí za hubmuk, ale na druhou stranu pokud se jedná o díru v zákoně, pak to hodně rychle srovnaj a vymyslej si nějakej důvod, proč to nejde. Jestli to tam neí pak otázka výkladu.
Nicméně jsem četla, co psaly holky do toho deníčku k diskusi, odkaz a podle toho píšou, že i když jsme měly nárok na mateřskou celý měsíc (myslím kolem porodu), tak to není překážka. Nebo jsem blbá a nepochopila jsem to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
14.2.06 17:28

Holky jediné co jde podat hromadně je vyjádření na mail pana R.-uváděného v Metelčiném deníčku tam napíšete co a jak(že vám dávku zapřely atd.) a on to bude hromadně řešit, ale žádost hromadně podat nejde to si musíte každá sama.
Pa HL:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.06 19:20

Maty ma dva roky a pokud na to narok opravdu mam, zadat pujdu… jenom jeste nejsem na 100% presvedcena. V denicku je zas nazor pravnika… tak pockam, jak se to rozlouskne, doufam, ze do pondeli. A ze je to dva roky, mne fakt nezajima! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.2.06 22:06

Ahojky,
já jsem rodila přesně před rokem a samozřejmě i mě o této dávce nikdo neřekl a neupozornil. Tak jsem zvědavá jak dopadnu na socce. Aĺe určitě se připojuji, protože je to … :evil: Ale nevidím to růžově.
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
15.2.06 12:54

Ahoj.

Přidávám čerstvou zkušenost z návštěvy pobočky SSP v Ostravě - centrum.

Byl jsem mile překvapena. :D Úřednice věděla, že jsou nějaké nesrovnalosti a ověřovala si postup telefonátem - nadřízená ? potvrdila, pak k nám přišla osobně a ještě jednou mi vysvětlila v čem je zádrhel…Prý se o tom nahoře jedná a je kolem toho zmatek.
Vyplnila jsem zelený papír (žádné další potvrzení nepotřebuju, protože rodičák - řádný již pobírám), nárokování od data narození, krom toho mi navrhla napsat i žádost - zdůvodnění ( sama naťukala do počítače a já jen podepsala). S takovou ochotou už jsem se dlouho nesetkala. :D
Takže teď budu čekat, jak to dopadne :?: :?: :?:

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
15.2.06 13:09

Holky nikam do novin či televize nevolejte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je to už v jednání od pana R.- viz metelčin deníček, ten se o vše postará včetně medializace ,takže ať to není střet zájmů:-(

Pa HL.

PS:Už je nový deníček pokračování Metelčiného:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí