RP-viz včerejší deníček a diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
15.2.06 13:11

Holky a nevite nekdo jak to je, kdyz beru penize z prace a navic mam RP na Kristynku? to asi stejne narok nemam, protoze kdyz jsem tam vcera volala, rekli mi ze RP ktery tenhle mesic dostanu budu muset kvuli RP z prace vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
15.2.06 13:22

Holky, žádný BLESK!!!

Počkejme, až co pan R. (nepamatuju si celé jméno :oops: ), on nám pomáhá, zaujal ho tenhle problém a on jedná i s médii. Byl by to na něj trochu podraz, když by se to teď objevilo v nějakých novinách nebo TV, nezdá se vám? :? Počkejme, až co on.
 Alenka

PS: a zrovna Blesk :? aby vydělal ten bulvár na tom, co jsme zjistili, hlavně Metelčinou zásluhou tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
15.2.06 18:54

rp

Káčátko,ty bereš mateřskou z práce ?Jinak rodičák na starší dítě se ukončuje před nástupem na mateřskou v dalším těhu .Dnes jsem řešila stejný problém .Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.2.06 19:01

holky, čtu to až po delší době, asi nemá smysl dávat sem tu adresu, na kt. jsem psala, byla to nějaká obecná, někdo to asi té pí ředitelce, která mi odpověděla, přeposlal.
Chystám se dneska mrknout na ty zprávy na Nově.
Mmch., taky mi řekli, že mám jen vyplnit tu zelenou žádost, pže už RP pobírám, žádný průvodní dopis. Ale tím se asi nic nezkazí, tak si ho pro jistotu vytisknu a vezmu s sebou, abych tam nemusela 2×

• Citovat
  • Upravit
1242
20.2.06 21:17

Ahoj holky,

v souvislosti s otázkou na MPSV od ET, jsem i já toho dne (tj. 14.2.) odeslala email, kde jsem se dotazovala, jak to tedy je…

Dnes mi přišla odpověď… absolutně obrat o 180 stupňů :) jak jinak…

Vážená paní,
k Vašemu dotazu sdělujeme: v případě, že rodič má nárok na peněžitou pomoc v mateřství, může tomuto rodiči vzniknout nárok na rodičovský příspěvek až po uplynutí doby nároku na peněžitou pomoc v mateřství. Pokud rodič nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství, nárok na rodičovský příspěvek vznikne od narození dítěte.Z výše uvedeného vyplývá, že nárok na výplatu rodičovského příspěvku Vám nevznikl.Zpětně o tuto dávku požádat nelze.

S pozdravem
Alena Jírová - odbor státní sociální podpory

Takže i když jsem si myslela, že mám stejný nárok jako ET, doufala jsem ve stejnou odpověď, tak ne. Vím, že je to pozastaveno, doma mám vyplněnou žádost i potvrzení ze zaměstnání, ale váhám zda to podat… Dostaly jste podobnou odpověď? Je to pouze „psychický nátlak“, který má odradit od podání žádosti - natož zpětné… Jak jste na tom vy?

Pokud se tento dopis tu již objevil, tak se omlouvám, je tu spousta diskusí na toto téma a tato, která se týká odpovědi z MPSV mi přišla nejvhodnější…

Díky za vaše názory a odpovědi

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
20.2.06 21:46

Mirko, podej to. My v zářijových miminkách už pomalu řešíme první odvolání. Bude to sestavené od právníka. Mělo by to vyjít během týdne. Ten nárok tam opravdu vzniká.
Pa pa Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
20.2.06 22:17

Andeo, díky za odpověď. Začínám být rozlobená z toho, že těm vyplaceným maminám to zůstane a my, které jsme měly nárok ten samý, nedostaneme nic… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
21.2.06 19:05

Holky me dneska mamka rikala, ze tem co to vyplatili to budou muset vracet, pry to bylo v tv, ja uz jsem z toho fakt jelen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí