RTG 10,5měsíčního kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7267
2.9.11 12:24

motika , aha, tak jemu nic neprikryvali, tak nevim no :lol:
u nej je to stejne jedno, jestli to je kvuli plodnosti

lucias , asi tak jak ti to rekla tvoje doktorka. ja to fakt nikdy bliz neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
2.9.11 12:27
zuzka84 píše:
motika , aha, tak jemu nic neprikryvali, tak nevim no :lol:
u nej je to stejne jedno, jestli to je kvuli plodnostilucias , asi tak jak ti to rekla tvoje doktorka. ja to fakt nikdy bliz neresila

Mě to prostě k smrti vyděsilo. 10,5 měsíce nic, žádný ani falešný poplach, prostě klid, všude jsme četla, že rizika jsou do těch 6-ti měsíců, a najednou prostě přestala dýchat. Tak jsem z toho prostě mimo a vyplašená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
2.9.11 21:47
motika píše:
zuzka84 píše:
Barbulka píše:
s tím rgt neboj, můj syn byl do prvního roka na rentgenu 4× :-( měl špatný kyčličky, ptala jsem se doktora jestli nevadí že mu tolikrát ozářili pytlíka, taky jsem se bála a on mi říkal že nemusím mít strach, že ty dávky jsou velmi malé a nevadí to. S apnoe držím palečky
No to je fakt, kvuli kyclim byl nas David taky na rtg a tam se to ani kryt neda, asi. Pak byl jeste kvuli zlomene klicni kosti v roce.nevim, fakt to neznam, a to jsme byli vsude mozne na tech rentgenech. kryti pro rodice to jo, to jsme meli vzdycky, ale na dite ne. A to jako kvuli budouci plodnosti nebo proc vlastne ?
To není pravda, já byla s klukem taky na kyčličkách a vykryla jsem mu pytlík jedna báseň.

To jsi vykrývala svoje dítě? Jen by mě zajímalo, jak bys vykrývala pytlíka na kyčle cizímu řvoucímu dítěti, které se vzpouzí. Jsem taky RA a pracuji u dospělých, proto mě to zajímá. Když nám tam náhodou přivezou z ortopedie dítě zrovna na kyčle, tak si teda netroufám tam to krytí dávat, protože kdybych mu ty kyčle tím krytím nedejbože vyclonila, tak to budu muset opakovat a to mě rodiče ukamenujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.9.11 07:18
Anabellka píše:
motika píše:
zuzka84 píše:
Barbulka píše:
s tím rgt neboj, můj syn byl do prvního roka na rentgenu 4× :-( měl špatný kyčličky, ptala jsem se doktora jestli nevadí že mu tolikrát ozářili pytlíka, taky jsem se bála a on mi říkal že nemusím mít strach, že ty dávky jsou velmi malé a nevadí to. S apnoe držím palečky
No to je fakt, kvuli kyclim byl nas David taky na rtg a tam se to ani kryt neda, asi. Pak byl jeste kvuli zlomene klicni kosti v roce.nevim, fakt to neznam, a to jsme byli vsude mozne na tech rentgenech. kryti pro rodice to jo, to jsme meli vzdycky, ale na dite ne. A to jako kvuli budouci plodnosti nebo proc vlastne ?
To není pravda, já byla s klukem taky na kyčličkách a vykryla jsem mu pytlík jedna báseň.
To jsi vykrývala svoje dítě? Jen by mě zajímalo, jak bys vykrývala pytlíka na kyčle cizímu řvoucímu dítěti, které se vzpouzí. Jsem taky RA a pracuji u dospělých, proto mě to zajímá. Když nám tam náhodou přivezou z ortopedie dítě zrovna na kyčle, tak si teda netroufám tam to krytí dávat, protože kdybych mu ty kyčle tím krytím nedejbože vyclonila, tak to budu muset opakovat a to mě rodiče ukamenujou.

Ahoj kolegyně, tak jsem asi prostě šikovná a nemám řvoucí dítě :mrgreen: Já mu to tam šikovně održela. Pokud je řvoucí a hýbající se dítě tak nedáš ani ty kyčle :nevim: . Ale o tomhle diskuze neni.

Příspěvek upraven 03.09.11 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
3.9.11 09:51

Já vím… :mrgreen: Založíme si novou :mrgreen:
Můžu se zeptat, ty pracuješ v Masarykově nemocnici v Ústí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
20.11.15 15:08

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi, včera jsem jela s malým na pohotovost, praštil se mi do hlavičky, spadnul ze sedačky :zed: :oops: Ptala jsem se dr. jestli je RTG nutný, doporučila mi ho. Jsou mu necelé dva roky a až když jsme šli z RTG mi docvaklo, že taky nebyl nějak krytý :-( Teď mám strach, jestli ho to nemohlo nějak ohrozit :-( Vyptávala jsem se té sestry, jak mu to do budoucna může uškodit a říká, že se to rovná přibližně kdyby strávil jeden den, nebo půl dne navíc jakoby byl venku… :nevim: no na tu zástěrku jsem úplně zapomněla, byla jsem tam s nim a vyplašená jestli je ok. Dnes jsem tedy volala našemu dětskému, vzala to sestřička, tak jsem se jí ptala, jestli nevadí, že nebyl malý krytý, a říkala, že né, že teď je RTG mnohem šetrnější než dříve a porovnala to s tím že kdyby ho desetkrát rentgenovali, je to jako dřív jednou… no nevím. Myslíte, že nemusím mít o něj strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
20.11.15 15:55

@LenďuleB Za jednu cestu letadlem k moři dostane cca 10× takovou (možná vyšší) dávku a bojí se někdo z tohoto důvodu lítat s dětmi na dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
20.11.15 17:29

@j.a.n.i1 opravdu? 8o tak to koukám. Jak to víš?…Nebojí, protože neví.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.11.15 17:55

No tak ta davka v letadle zas tak vysoka neni, to zas pozor. Behem 14 hodinoveho letu clovek dostane davku rovnajici se priblizne 3 RTG hrudniku. Takze 2hodinovy let k mori je asi jako RTG u zubare, jestli tolik.

Myslim, ze synovi nic nebude nicmene, ta davka je opravdu nizka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
20.11.15 21:07

@LenďuleB ja si taky myslim, ze ne. Oni to vypocitavaji prestne na vahu cloveka nebo ditete a dva roky neni zase tak uplne malo. Nektere dite chodi na mnohem horsi vysetreni, kde do nich pichaji radiofarmaka treba uz v 10ti mesich, kdyz je treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí