Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám ročního syna a má už 12 zoubků,chybí jen špičáky a trojky..poslední 2dny má ale jen mírně zvýšenou teplotu a hustou zelenou stolici.Když jsme byli u dr.dala nám biopron,po kterém vlastně ta stolice zezelenala,jinak ji měl normální a řekla nám,že je to viróza,která teď řádí ve vzduchu.Mně ale spíš přijde,že to je zubama,furt slintáme a koušeme do všeho.Jen se mi prostě nelíbí to kakání..myslíte,že to může být tím biopronem??Jinak je malej v pohodě,nechová se nějak jinak,není unavený,hraje si,směje se…přijde mi,že víc papká a chce víc kojit…
Dva dny jsem mu dávala dietní jídlo,rýži,vařenou mrkev,banán.. poraďte prosím..
já jsem měla nedávno něco podobnýho, tak jsem nevěděla, jestli zub, nebo viróza, nebo spíš viróza ze zubu, jsou taky v tomto období k bacilům náchylnější…měla ale jen rýmu a trochu pokašlávala, zvýšená teplota. Za ten týden to odeznělo, nic extra jsem s tím nedělala…
takže si myslím, že upraveným jídlelníčkem a rámci možností léčebným klidem se to určitě srovná za chvilku taky.
biopron teda neznám…
ahoj,taky s tím teď bojujem ![]()
Malá má už 3den průjem-ke konci dne už jen taková „voda“ se zbytky jídla.Zadeček má jak rajče.
Taky nám rostou špičáky(je jí 21m) tak ji dávám Laktobacílky a snažím se dávat míň jogurtů,mlíka a tak.
Jinak si hraje,směje se,ale z toho je ve vteřině protivná,nic ji nebaví…teplotu nemá vůbec.
Když jsem ji dásna namazala Mundisalem byl klid,tak vím,že to jsou zoubky.
Ať je vám brzy líp ![]()
Jej,tak koukám,že v tom nejsme sami…
moc díky za odpovědi,uklidnily jste mě,protože já jsem ze všeho hned hrozně vyjukaná..Maty je moje první dítko,takže občas prostě tápu ![]()
My mažeme calgelem,ale vždycky mě teda kousne skoro do krve :-/ ale zabírá,to je hlavní
Mirisko: ať je vám taky lépe!!! ![]()
když se nad tím zamyslím, tak kadí jak lion už docela dlouho… ![]()
dneska to píšu asi postý
, dobrý jsou homeopatika (chamomila), na tu kombinaci viróza/zub/ teplota jsou taky dobrý virbucol čípky, taky homeopatikum…
Chamomilu máme taky,ale mně přijde,že líp zabírá ten gel..nebo,když už má horečku,tak nurofen
ale moc do něj tyhle léky cpát nechci,spíš tu přírodní léčbu.No,uvidíme,co z toho bude,ráno kadil normoš,ale zas ta barva ![]()
Může to být spíše zoubkama. Když prví rostly zuby ,tak měla vždycky průjem. Biopron jsou myslím probiotika - pokud nemá vyloženě průjem , nechala bych tomu volný průběh.
p.s.: nejedl náhodou špenát?
![]()
Evilisko: právě,že špenát jsme nejedli,ani já,ani Maty,takže mi to přijde divný..no co už,snad zoubky,dnes kadil třikrát,ale průjem to nebyl..možná,když beru i já lactobacily,tak se to v odrazí v kojení a má prostě takový kadění
uvidím,ono se to nějak upraví.Doufám ![]()
Tak to vám závidím
u nás pořád děs ![]()
sice už to není průjem,ale takové tužší,ale i 5× denně
![]()
miri: a zkusila jsi nějaké probiotika??? Celkem rychle to upravuje stolici ![]()
Přeji rychlé uzdravení nebo nové zoubky ![]()
Dávám Laktobacilky víc nic nesmíme ![]()
snad už brzy vylezou
Děkuju ![]()
Mirisko: a co ten biopron?Jsou to probiotika v prášku,dáš do mlíčka,nebo do čaje,může se zamíchat i do jídla a paxe kakaní upraví..nám to pomohlo,teda myslím,že to bylo ono..
To nevím.Malá má nevýhodu,že je „nemocná“ a každý takový přípravek musím první probrat s kardioložkou jestli to může nebo ne.Ale jestli se ji to neupraví po laktobacilkách zavolám ji a uvidíme.