Řve v Manduce. Zlepší se to?

Anonymní
30.6.10 22:01

Řve v Manduce. Zlepší se to?

Kamrádka si pořídila Manducu a její 6,5m tvoreček v ní docela vyvádí. Chodí s ním venku i doma. Krátce i dlouze. Zatím nic moc nepomáhá. Zlepší se to nebo to byla zbytečná investice? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
30.6.10 22:17

Zbytečná investice to určitě nebyla.
Pláč může mít několik důvodů.
Na pár věci se zeptám.
Viděla jsi, jak je v Manduce dítě usazeno?
Už jsem se setkala s případy, kdy nosič-začátečník nedovedl do nosítka dítě správně „nainstalovat“

Pak je taky důležité správné dotažení.
Obzvlášť v těchto horkých dnech myslet na to, že dítko do nosítka v žádném případě nenavlíkat.
A psychická pohoda.
POkud není nosič v psychické rovnováze - má obavy, je nervózní, nedůvěřuje, projeví se to i na dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
30.6.10 22:18

Tak bych si tipla, že by bývalo lepší, kdyby tam nosila mrňouse už od narození - resp. dřív. Naši starší dceru jsme nosili v „klokance“ asi od 4 měsíců - nosili se vlastně říct nedá, protože jenom řvala, řvala a řvala. Tak jsme toho museli nechat a malá se pak nechala nosit až ve velké krosně na hory. To byl naopak problém, aby vůbec ušla krok :lol: Mladšího bráchu nosím v Manduce od měsíce a je klidný a hodný.

Takže to může být o zvyku.

Zatím být kamarádkou, tak zkouším a zkouším. A ať zatne zuby a vyjde s ním i ven…Kryštůfek se někdy zezačátku doma taky povzteká, pak vyjdem ven a už jenom kouká a do 20 minut spí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
30.6.10 22:49

A nebo v 6,5 měsících už zkusit na záda. Měla by lepší výhled. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16291
30.6.10 23:19

My začali nosit v osmi měsících a problém není, takže jen věkem to rozhodně nebude ;) Stresu je doma taky dost, takže nálada nosiče zas tak důležitá taky nebude… A nandání na záda… Malému je rok a jak jsem vysoká tak je tam zapadlý až po uši :lol: To by toho taky moc neviděl. Třeba se mu tam jen nelíbí :nevim: Některé děti nejsou moc nosící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
1.7.10 08:35

jj, sohlasím s hanulí. Náš se v šátku totálně mlel (ale asi jsem i špatně vázala) totálně se odstrkoval, nechtěl.
Manduca totéž. V pohodě byl jedině v krosně - ale to až pozdeji, okolo roku věku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.7.10 08:46

Dovolím si tvrdit, že vyloženě nenosících dětí je jako šafránu. Řekla bych, že je většinou opravdu problém v nositeli (viz můj první příspěvek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.7.10 09:26

Zkontrolovala bych, jestli je tam dítě dobře usazený a pak se vydala na ostrý pochod, u toho poplácávala rytmicky po zádíčkách. Určitě se po chvilce zklidní a časem nebude potřeba s nosítkem tak rázovat - až pochopí, že se mu tam vlastně líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.7.10 10:33

V tomto vedru bych dala diteti maximalne bodycko a ponozky. Dite by melo byt najedene a napite, vykadene, zkratka v tom nejlepsim rozmaru. Zadecek by mel byt podsazeny, kolinka alespon ve stejne vysce jako zadek, ale klidne i vys. Dite by nemelo ploncat, hroutit se na stranu.
Doporucuju batoh na zada a vydat se na poradnou prochazku. Doma to fakt nema moc smysl, kdyz uz dite tak nejak vnima, co se kolem nej deje a doma se toho moc nedeje.

A hlavne, uklidnit se. Kdyz je dite na tele nosice, velmi intenzivne prejima vsechny nalady, nervozni clovek vylucuje ruzne hormony, ktere zpraovava cichove, tep je zrychleny, to vse dite vnima. Takze nenervit se, co tomu reknou sousedi, ze mi tam to dite rve :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 15:10

Já mám teda ergo a kupovala jsem ho cca ve 3 měsících pro Nelu. Taky mi napřed řvala, než jsem to vychytala, bylo jí horko a já byla nervózní, u nás zabralo vyrazit ven, hodit se do pohody a rázně vykračovat, čím víc se to s ní houpalo, tím lepší a za chvíli byla tuhá. A teď používám i večer, když nemůže usnout, projdu se s ní po obýváku a za chvíli přendávám do postýlky totál kožené dítě :palec: Takže nevzdávat, uklidnit se a vypochodovat ven, mělo by to zabrat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.7.10 15:15

Taky doporučuji ráznou chůzí ven. Tom doma v šátku taky moc nee. Starším dětem už toli nejde v nosidle tolik o kontakt s rodičem jako spíš o podněty. Pokud to nepomůže, tak bych to ale přes koleno nelámala, maximálně to zkusila za pár týdnů Já myslím, že nenosivé děti jsou.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
1.7.10 15:15

Taky doporučuji ráznou chůzí ven. Tom doma v šátku taky moc nee. Starším dětem už toli nejde v nosidle tolik o kontakt s rodičem jako spíš o podněty. Pokud to nepomůže, tak bych to ale přes koleno nelámala, maximálně to zkusila za pár týdnů Já myslím, že nenosivé děti jsou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak