Rybí recepty pro batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
29.7.12 07:52

Rybí recepty pro batole.

Přeji krásné ránko :kytka:, potřebuji poradit :)
Mám dvouleťáka a už konečně bych mu chtěla do stravy přidat pravidelně rybu. Ale nějak nevím která je nej pro malý dítko.
tak se ptám, které ryby jsou nejlepší a pokud přidáte i recepty a jak ryby upravujete budu strašně moc ráda :hug: moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8996
29.7.12 08:04

Já bych zatím volila sladkovodní - kapr, pstruh, štika apod. Rybu bych jen uvařila ve vodě se solí, kuličkami nového koření, pepře, bobkovým listem a troškou octa ( aby voda nebyla kyselá ale jen taková navinulá) a pak bych to maso roztrhala na kousky a smíchala s uvařenou mrkví nakrájenou na kostičky a s uvařeným hráškem a třeba i přidala uvařený celer na kostičky - to smíchala a bude to takový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.12 08:14

Mrňous miluje pstruha/platýze na másle. Ale dělám i aljašskou tresku - kmín, červená paprika, trochu citrónové šťávy a na troše másla a někdy vody dám do trouby. Už měl i lososa, těstovinový salát z konzervy tuňáka. Kluk je rybovej a sní větší porci než já :)
Jo a zeleninový salát, nebo vařenou zeleninovou směs (kukuřice, hrášek, mrkev) a bramborovou kaši k tomu.

• Citovat
  • Upravit
13046
29.7.12 08:41

Mému synovi je skoro 9 měsíců a rybu měl už asi v 7 měsíci měl upečené file na másle jen s kmínem a rozmixované s bramborovou kaší a MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.7.12 08:54

Já občas rybu dám, už v roce měla malá na vánoce kapra. Dělám na páře, posypaný bylinkama. Losos je taky dobrej a bez kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.7.12 09:13

Tak losos je tedy Ok? tak to je fajn. Já jsem tedy už dvakrát koupila od Hami tuňáka a to mu chutnalo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
29.7.12 09:13

Losos je dravá mořská ryba - v jeho mase je víc škodlivin protože požíráním menších ryb se množství škodlivin zvýšilo. Tak je to u všech dravých mořských ryb. Když už mořskou rybu, tak nějakou mrňavou čudlu a ne dravou rybu. Sladkovodní ryby jsou zdravější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.7.12 09:53
@Lynette píše:
Losos je dravá mořská ryba - v jeho mase je víc škodlivin protože požíráním menších ryb se množství škodlivin zvýšilo. Tak je to u všech dravých mořských ryb. Když už mořskou rybu, tak nějakou mrňavou čudlu a ne dravou rybu. Sladkovodní ryby jsou zdravější.

Jo, to jsem taky četla, pak jsem zapomněla, který ryb se to týká:-) Ale tak když dám lososa jednou za půl roku, neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
29.7.12 10:01

Ryba pro tak malé dítě není vůbec vhodná. Raději bych zvolila mandlové mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.7.12 10:12

@ejmy vsak uz ma dva roky, to si myslim ze rybu klidne muze. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.7.12 10:52

Nazdáár! :mavam:
Tak já dávám každej pátek kapříka nebo amura, chodíme kupovat u našich do sádek, nebo dostaneme kapříka od známého rybáře. Uvařím v páře, nasekám na drobno a smíchám s br-kaší a mrkvičkou, nebo třeba i čočkou. Zbytek dušeného masa nadávkuju do mrazáku.
A tu a tam (no, vlastně zatím 2× v životě :-D )dostane k večeři i pangasia, jen osolený, okmínovaný a opečený na másle a br-kaši, to je schopen zbaštit i kusové a sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.7.12 12:31

@ejmy mléko nepije, tak to bych asi do něj nedostala ani to mandlové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.7.12 12:33

@Clementine ahooooj :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :hug:
tak ty taky kapříka? No budu muset zavítat k nám do rybárky. Chodím mu tm pro jinčí masíčko, ale na rybu jsem zatím nekoukala. Stále jsem se držela toho, že do dvou let ryba ne-e. Tak ale začít už musím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
29.7.12 12:37

Rybu davam dvoulete jednou az dvakrat tydne, kupuji bio lososa a nebo pstruha, upecu na rostu

• Citovat
  • Upravit
27305
29.7.12 12:38

No někde jsem četla a i tu na e-miminu to kdosi propagoval, že se má začít českou sladkovodní :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí