Rybírový sirup zrosolovatěl

173
2.7.14 10:32

rybírový sirup zrosolovatěl

Tak jsem udělala rybízový sirup - klasicky podle návodu (už jsem dělala bezový a višňový a nikdy se mi toto nestalo :roll: - no, vím, že má pektin) a do rána mírně zrosolovatěl. Je tu někdo, komu se to stalo?
Co jste s ním pak dělaly? Mám sto chutí otevřít lahve a opět nechat projít teplem 80°C a přidat trochu vody :think:. Třeba to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15108
2.7.14 10:40

A vadí to? Stejně se to naředí, až to budete pít. Tak zase když máš sto chutí to znovu provařit a naředit, zkus to. Já bych neměla ani jednu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
2.7.14 10:45

To ti udělá rybíz vždycky, ten jediný přírodně želíruje, želíruje i rybízové víno. Není to vůbec na závadu, pokud z toho už teda nemáš vysloveně džem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
2.7.14 10:48

@puntice Tchýně tam měla taky občas rosol, ale ne vždy. No, vysosalo se to tak jako tak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
2.7.14 10:52

Přesně takhle máme všechny rybízový šťávy od babi rosolovitý :think: už mi to ani nepřijde, snad se ještě nepovedla tekutá :lol: Radu ale nemám, jen blbě plkám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.7.14 10:57

To je normální, rybíz je sám o sobě želírovací proto se kolikrát přidává do tekutějších marmelád. Tohle vůbec nevadí, chuťově to není znát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.7.14 10:58

@luleå černý rybíz to prostě dělá.. jedině hodně naředit. Ale to je škoda, musel by se i přidat cukr (nebo chemie, aby se nekazil) a snižoval obsah toho zdravého z ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
2.7.14 11:00

Použij to jako marmeládu :mrgreen:
Nebo nech na zimu do teplého čaje, tam se to rozpustí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
2.7.14 11:07

@boball bodejď, když to nekvete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
2.7.14 11:08
@puntice píše:
@boball bodejď, když to nekvete :mrgreen:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.7.14 11:18

Šťáva z rybízu nám to taky vždycky dělá. Teda nevím, jak dřív, když rodiče dělávali vařenou, ale teď děláme nevařenou a stejně to udělá :nevim: Nech to, před naléváním zatřep, promíchá se to s tím vodovějším, ale hrudky tam budou pořád. Ale na chuti to nic nemění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 11:39

Taky se mi to stalo -nic jsem s tím nedělala, prostě jsem to vždycky ve vodě důkladně rozmíchala a rodina to vypila :- )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
3.7.14 13:29

Holky, díky za potěšující zprávy (nejsem jediná s rybízovou marmošťávou), ale přeci jenom mi to nedalo a jednu sklenici jsem znovu přivedla k určité teplotě, aby se ten rosol rozpustil, přidala jsem trošku vody a do sklenice trošku rumu. A hurá :dance: :dance: :dance: je to šťáva bez rosolu :lol:.
Takže to udělám i s těmi zbývajícími, to už žádná práce není. Musím říct, že to před tím (zrosolovatělé) moc rozmíchat ve studené vodě nešlo :nevim: Takže se to hodí spíš do teplého čaje nebo ještě pak přidat cukr a zadělat na marmošku.
Jinak máte velice chápající a tolerantní rodiny - ta moje se na to moc netvářila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.7.14 15:12
@luleå píše:
Holky, díky za potěšující zprávy (nejsem jediná s rybízovou marmošťávou), ale přeci jenom mi to nedalo a jednu sklenici jsem znovu přivedla k určité teplotě, aby se ten rosol rozpustil, přidala jsem trošku vody a do sklenice trošku rumu. A hurá :dance: :dance: :dance: je to šťáva bez rosolu :lol:.
Takže to udělám i s těmi zbývajícími, to už žádná práce není. Musím říct, že to před tím (zrosolovatělé) moc rozmíchat ve studené vodě nešlo :nevim: Takže se to hodí spíš do teplého čaje nebo ještě pak přidat cukr a zadělat na marmošku.
Jinak máte velice chápající a tolerantní rodiny - ta moje se na to moc netvářila :roll:

Krásný terminus technikus :palec: Já v neděli zhotovila betonodžem :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
3.7.14 17:51

@puntice Jak to s tím máslem ta tvoje babička myslela? Marně si lámu hlavu :lol:
a betonodžem bude rodině chutnat, neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport