Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak jsem udělala rybízový sirup - klasicky podle návodu (už jsem dělala bezový a višňový a nikdy se mi toto nestalo
- no, vím, že má pektin) a do rána mírně zrosolovatěl. Je tu někdo, komu se to stalo?
Co jste s ním pak dělaly? Mám sto chutí otevřít lahve a opět nechat projít teplem 80°C a přidat trochu vody
. Třeba to pomůže…
A vadí to? Stejně se to naředí, až to budete pít. Tak zase když máš sto chutí to znovu provařit a naředit, zkus to. Já bych neměla ani jednu ![]()
To ti udělá rybíz vždycky, ten jediný přírodně želíruje, želíruje i rybízové víno. Není to vůbec na závadu, pokud z toho už teda nemáš vysloveně džem ![]()
@puntice Tchýně tam měla taky občas rosol, ale ne vždy. No, vysosalo se to tak jako tak:-)
Přesně takhle máme všechny rybízový šťávy od babi rosolovitý
už mi to ani nepřijde, snad se ještě nepovedla tekutá
Radu ale nemám, jen blbě plkám ![]()
To je normální, rybíz je sám o sobě želírovací proto se kolikrát přidává do tekutějších marmelád. Tohle vůbec nevadí, chuťově to není znát ![]()
@luleå černý rybíz to prostě dělá.. jedině hodně naředit. Ale to je škoda, musel by se i přidat cukr (nebo chemie, aby se nekazil) a snižoval obsah toho zdravého z ovoce.
Použij to jako marmeládu ![]()
Nebo nech na zimu do teplého čaje, tam se to rozpustí ![]()
Šťáva z rybízu nám to taky vždycky dělá. Teda nevím, jak dřív, když rodiče dělávali vařenou, ale teď děláme nevařenou a stejně to udělá
Nech to, před naléváním zatřep, promíchá se to s tím vodovějším, ale hrudky tam budou pořád. Ale na chuti to nic nemění ![]()
Taky se mi to stalo -nic jsem s tím nedělala, prostě jsem to vždycky ve vodě důkladně rozmíchala a rodina to vypila :- )
Holky, díky za potěšující zprávy (nejsem jediná s rybízovou marmošťávou), ale přeci jenom mi to nedalo a jednu sklenici jsem znovu přivedla k určité teplotě, aby se ten rosol rozpustil, přidala jsem trošku vody a do sklenice trošku rumu. A hurá
je to šťáva bez rosolu
.
Takže to udělám i s těmi zbývajícími, to už žádná práce není. Musím říct, že to před tím (zrosolovatělé) moc rozmíchat ve studené vodě nešlo
Takže se to hodí spíš do teplého čaje nebo ještě pak přidat cukr a zadělat na marmošku.
Jinak máte velice chápající a tolerantní rodiny - ta moje se na to moc netvářila ![]()
@luleå píše:
Holky, díky za potěšující zprávy (nejsem jediná s rybízovou marmošťávou), ale přeci jenom mi to nedalo a jednu sklenici jsem znovu přivedla k určité teplotě, aby se ten rosol rozpustil, přidala jsem trošku vody a do sklenice trošku rumu. A hurá![]()
![]()
je to šťáva bez rosolu
.
Takže to udělám i s těmi zbývajícími, to už žádná práce není. Musím říct, že to před tím (zrosolovatělé) moc rozmíchat ve studené vodě nešloTakže se to hodí spíš do teplého čaje nebo ještě pak přidat cukr a zadělat na marmošku.
Jinak máte velice chápající a tolerantní rodiny - ta moje se na to moc netvářila
Krásný terminus technikus
Já v neděli zhotovila betonodžem
![]()
@puntice Jak to s tím máslem ta tvoje babička myslela? Marně si lámu hlavu ![]()
a betonodžem bude rodině chutnat, neboj ![]()