Rychlá pečená buchta

41
1.12.15 19:36

Rychlá pečená buchta

Ahojda holky,
neznáte někdo nějaký rychlý recept na buchtu?
Děkuji :) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
1.12.15 19:38

1 kelímek velkého bílého jogurty
ten samý kelímek mouky
půl kelímku cukru
1 prášek do pečiva
4 vejce
zamýchat, poskládat ovoce a na to drobenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
1.12.15 19:43

@Saruska00 Ahoj,tohle je recept na babovku,.Smichas 3 vajíčka s 300g krys. cukru,(utrit do hhladká)pridas skleničku oleje, skleničku vody 250 g pol. mouky a 1 prdopec, dáš do formy, trochu těsta si nechal, tam primichas kakao a nalies do toho světlého těsta ppéče se na 160 cca 60 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
1.12.15 19:52

Vždy doporučuji základní recept na hrníčkovou buchtu (ona stejně spousta receptů z ní vlastně vychází): 2-3 vejce (podle velikosti), hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, půl hrnku oleje, hrnek mléka (ev. vody). Na velký plech, 180°C, cca 25 min (podle trouby).
A z toho milion variací- dovnitř před pečením jakékoli ovoce jako bublanina, nebo bobky rozdělaného tvarohu, nebo polít uvařeným pudingem a navrch pak zakysanou smetanu se šlehačkou, nebo do těsta šťáva a kůra z jednoho citronu (pomeranče), nebo do menšího plechu, pak rozříznout a namazat, nebo polít čokoládou, pomazat jakýmkoli krémem, poklást ovocem… prostě úplně cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.12.15 20:02

1 velký kelímek bilyho jogurtu, kelímek mouky, kelímek cukru, prdopeč, kakao, 2 vejce. Zamíchat a dát do formy na srnčí hřbet/biskupský chlebíček. Po upečení nakrajet na plátky a potřít marmeladou, případně dozdobit šlehačkou.

• Citovat
  • Upravit
41
1.12.15 20:20
@TomyTomy píše:
@Saruska00 Ahoj,tohle je recept na babovku,.Smichas 3 vajíčka s 300g krys. cukru,(utrit do hhladká)pridas skleničku oleje, skleničku vody 250 g pol. mouky a 1 prdopec, dáš do formy, trochu těsta si nechal, tam primichas kakao a nalies do toho světlého těsta ppéče se na 160 cca 60 minut.

Děkuji, přesně tohle jsem hledala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
1.12.15 20:34

@Samamama souhlasím, také mám tenhle recept v kuchařce - nazvaný „fofrkoláč“, má neomezené možnosti obměn, jak píšeš, je to rychlé, jednoduché, chutné :palec:
Já mám na toto těsto nejraději namazat tvaroh a navrch nalít domácí rosol nebo želatinu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
1.12.15 21:58

@Mar__tanka1983 Viď. Já to nikdy neměla napsané jako samostatný recept, jen mi po nějaké době pečení různých opsaných moučníků bylo divné, že je mi ten základ nějaký povědomý a ukázalo se, že se to pořád opakuje, občas s minimálními odlišnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.12.15 22:57

Dekuji moc, vsem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.12.15 23:24
@Samamama píše:
Vždy doporučuji základní recept na hrníčkovou buchtu (ona stejně spousta receptů z ní vlastně vychází): 2-3 vejce (podle velikosti), hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, půl hrnku oleje, hrnek mléka (ev. vody). Na velký plech, 180°C, cca 25 min (podle trouby).
A z toho milion variací- dovnitř před pečením jakékoli ovoce jako bublanina, nebo bobky rozdělaného tvarohu, nebo polít uvařeným pudingem a navrch pak zakysanou smetanu se šlehačkou, nebo do těsta šťáva a kůra z jednoho citronu (pomeranče), nebo do menšího plechu, pak rozříznout a namazat, nebo polít čokoládou, pomazat jakýmkoli krémem, poklást ovocem… prostě úplně cokoli.

jasněěě :palec: hrnková buchta je klasika - dá se nalít i do formy na bábovku a upéct jako bábovka.. a do té přidat př kokos, nebo ořechy, nebo rozinky, nebo do části těsta kakao a furt jsem za hvězdu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
1.12.15 23:26

@jdukolem Yes. Já z ní občas dělám i korpus na dort (poloviční dávka, nebo korpus plus menší buchta bokem). Prostě univerzální na všechno, možná by šla i namazat na chleba. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.12.15 23:29
@Samamama píše:
@jdukolem Yes. Já z ní občas dělám i korpus na dort (poloviční dávka, nebo korpus plus menší buchta bokem). Prostě univerzální na všechno, možná by šla i namazat na chleba. :mrgreen:
:mrgreen: jo a když se chceš hodně vytáhnout tak našleháš olej cukr a vejce a přidáš vanilkovej cukt a místo mlíka dáš šlehačku a to je pak jéééžiš tak lehký těsto jsi dělala jak? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
1.12.15 23:33

@jdukolem Přesně, prostě za frajerku 1000× jinak a přitom furt stejně :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
2.12.15 01:13

@Saruska00 Nemáš začal. Tak ať se povede :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie