Vánoční cukroví pro batole (1 rok)

131
28.11.15 07:06

Vánoční cukroví pro batole (1 rok)

Ahoj,
chci se zeptat, jestli pro batolata pečete zvlášť cukroví (zdravé, s menším množstvím cukru, třeba bez ořechů, apod.)
Pokud ano, potěšily by mě recepty… Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
28.11.15 07:08

Já zvlášť nepekla. Cukr ho nezabije, dávám ho tam stejně všude méně a dostal jen pár kousků lineckého, stejně to ani nechtěl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.11.15 07:17

Zkus upéct klasické cukroví jen pouzij špaldovou mouku a třtinový cukr nebo stevii místo cukru. Letos už pecu jen takhle.
Jinak třeba tvarohove cukroví je jemné to může chutnat, linecke, prachy, rohlicky právě ty orechove :-D měli radi, perniky, bananky plnene, vše kde dávám marmeladu nebo nutelu to jim chutnalo.
U nás třeba ještě delavam venecky a kremrole po tom se mi decka můžou utlouct.
Ochutnat si myslím může vše, stejně roční do toho kousne jednou dvakrát, ochutna a třeba ani chtít nebude a nebo si oblíbi jeden druh cukroví a to bude chtít a na jiné řekne neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67551
28.11.15 07:18

@Alavi
Nas ma 14m a uz mne snedl 2 pernicky :mrgreen:. Zvlast pect nebudu, dostane treba 1 kousek denne " na prilepsenou" a jinak ho tim cpat nebudu a pojede na krupkach jako vzdy. Stejne je mu to jedno co ji, hlavne ze neco vyzebral. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.11.15 07:20

Nikdy jsem zvlášť pro děti nepekla, ani mě to nenapadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
28.11.15 07:21

Dávala jsem naše vynikající babičkovské. Na nějaká umělá sladidla, zvláštní přísady a jiné blbiny si nepotrpíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.11.15 07:36

Kluk v roce jedl naší klasiku. Nejvíc mu chutnaly vanilkové rohlíčky. Péct něco speciálně pro něj mě ani nenapadlo. Dáváme přes den cukroví na konferenční stolek, takže bych ho pořád musela hlídat, co si bere.

• Citovat
  • Upravit
5724
28.11.15 07:50

Ani by mě nehlo dělat něco jiného.. stejně když vidí ty pocukrované rohlíčky, prahnou jen po nich. :lol:

Ale abych tedy něčím přispěla, tak aspoň hodím odkaz z jiné diskuze:

http://www.margit.cz/…cni-cukrovi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.11.15 07:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.11.15 08:10

Já pekla pro kamarádky malou (13m) perníčky, mám recept, nejsou příliš sladké a hlavně hned po upečení jsou měkké. Když bys chtěla konkrétní recept tak pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.11.15 08:15

To jsem fakt neřešila. trocha cukru ho nezabije. jen jsem dávala pozor aby nejedl ten jeden druh s celým ořechem. ale jinak jedl jen linecké - a to je mouka, máslo, cukr a domácí marmeláda, to není nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
28.11.15 08:20

Tak předpokládám, že roční mrně toho ještě nesní kilo, takže péct extra mě fakt nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
28.11.15 08:25

No, nase rocni mrne sni vse co se namane, takze pocitat s tim ze kousne a uz nebude chtit -to je vazne utopie :mrgreen:
kdyby pred ni byl cely tacek cukrovi, tak se bude snazit snist co nejvic nez ji odchytnu
ale nic extra ji pect nebudu, jen schovam nekam vys to co mame normalne a dostane obcas jen ochutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
28.11.15 08:29

@Alavi ja budu delat mrkvove testo (je to uplne bez cukru) a to mu bude 21mesicu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67551
28.11.15 08:33
@Papia píše:
No, nase rocni mrne sni vse co se namane, takze pocitat s tim ze kousne a uz nebude chtit -to je vazne utopie :mrgreen:
kdyby pred ni byl cely tacek cukrovi, tak se bude snazit snist co nejvic nez ji odchytnu
ale nic extra ji pect nebudu, jen schovam nekam vys to co mame normalne a dostane obcas jen ochutnat

Tak to nas je taky popelnice, ale cukrovi mame na stole kam nedosahne a jde mu o to neco z talire dostat, takze kdyz tam dam par jahovlych krupek, tak bude spokojeny stejne :). Dat to do jeho dosahu, tak to to rovnou muzu vysypat na zem a rozslapat :mrgreen:.
Jinak samozřejmě mu sem tam cukrovi dam. Taky bych pro nej nepekla, sotva napecu pro nas :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí