Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Meruňkové kuličky
350 g sušených meruněk
350 g marcipánu
3 cl pomerančového likéru (nemusí být)
150 g mouč. cukru
2 lžíce pomerančové mermelády
Z nakrájených meruněk a ostatních ingrediencí smícháme hmotu a tvoříme kuličky, které obalujeme v moučkověm cukru smíchaným se sušenou pomerančovou kůrou.
Ahoj, poprosila bych vas o nějaký recept na vánoční nepecene marcipanove cukroví. Ten vyse uvedeny s meruňkami vypadá dobře. Ještě děláte nějaký? Pekla jsem totiž marcipanovy dort, marcipan mi zbyl a rada bych ho ještě vyuzila. Díky moc.
@Mac123 Já používám marcipán (dělám si domácí, okoukala jsem v cukrárně, kde jsem dělávala marcipánové figurky, recept) na obalování a potahování vánočního cukroví. Fantazii se meze nekladou. Nebo jej nakrájet na kousky do nepečeného kokosového závinu či rolky. Z toho mého domácího parcipánu pak dělám vyklápěné tvary jako rohlíčky, mušličky, srdíčka apod. (formičky na kklasické pracny či tlapky).
Já mám od podzimu višně z griotky ( v rumu), ty jsem zabalila do marcipanu a namočila v čokoládě, myslím ze by to šlo i ze sušených kdyby se naložili přes noc do rumu, pro syna jsem dělala kuličky tak ze jsem do marcipanu zabalila nugetu nebo nutelu a také namocila do čokolády, vznilkly kuličky něco jako Mozartovy z obchodu.
Já dělám tohle, ale letos jsem tam dala krém z nutelly a másla a je to teda úžasný.
Akorát to teda není z hotovýho marcipánu.
https://www.helencinopeceni.cz/…ky-a5_15.htm
Ahoj holky, název je jasný. Byla bych ráda, kdybyste se podělily o nějaký fajn recept na vánoční marcipánové cukroví.
Něco jsem našla na netu, ale nepřijde mi to jako žádná bomba
Všem děkuju.